Konu
:
AYM Kararı: Kısmen REDEDİLDİ / Paket Referanduma Gidecek!..
Tekil Mesaj gösterimi
07-08-2010, 01:14
#
68
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
HaArP
Nickli Üyeden Alıntı
Üzgünüm kardeşim... Genel itibariyle sana katılamıyorum... Suat Kılıç ve Sadullah Ergin'in açıklamalarına göre referandum aynen sahip çıkılıyor şu dakika itibariyle... Lakin ben acizane Aynı görüşte değilim kardeşim... Her ne kadar Hsyk ve anayasa mahkemesi bu karar haliyle geniş kitleye açılması ön görülse bile sistematik seçme kavramı ile güç siyaseten iyi yöneten tarafına akacak olsa bile yaralı demokrasi halinde olacaktır ki : Ak Parti'nin ''Demokratikleşme'' beklentisinin başka baharlarda çözülmesi kavramını Global ölçekte değerlendirdiğimde acizane Tehlikeli bulmaktayım !
HaArP kardeşim, hem diğer maddelerdeki demokratikleşmelerle olsun hem de Anayasa Mahkemesi ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapılarındaki demokratikleşmelerle olsun, eğer 12 Eylül 2010 tarihinde referandumda Evet kararı çıkarsa, bugüne göre daha demokratikleştirilmiş ve daha özgürleştirilmiş bir ülkemiz olacak. Yargıdaki kast sistemi de eninde sonunda kırılacaktır inşaallah.
AK Parti'nin 335 milletvekili var. AK Parti, 2011 Genel Seçimine kadar belki yeni bir Anayasa Değişiklik Paketini daha gündeme getirebilir. Ümitvar olmakta fayda vardır.
Cihannur
Açık Profil bilgileri
Cihannur nickli üyeye özel mesaj gönderin
Cihannur - Daha fazla Mesajını bul