Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı
....
Artık sarıgülle baykalın sandalye fırlattıklar kongreden sonra her zaman aklımda birde bu kongre kalacak...
|
Yapma Allah aşkına... Bir insan nasıl olurda kendi yaptığı kongreleri göz ardı edip, bir hareketin ömrü hayatında yaptığı yüzlerce kongreden sadece birinde çıkan olayları bu mantıkla değerlendirebilir?
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı
Milli Görüş'ün bitmiş olmasını fikriyat olarak söylemiyorum; siyasi parti olarak söylüyorum. Saadet Partisi'nin Necmettin Erbakan'ı reddetmesiyle birlikte Türkiye'de şu an itibariyle Milli Görüş'ün partisi kalmamıştır. Necmettin Erbakan ve arkadaşları yeni bir siyasi parti kurarlarsa Milli Görüş o siyasi partiyle yoluna devam edebilir.
|
Cihannur kardeşim, Kimsenin Necmettin Erbakan ı reddettiği yok. Yeşil listeyi düzenleyen de Necmettin Erbakan değil. Liste oluşturma görevi eski GİK üyeleri ve yüksek istişare kuruluna (yeşil listeyi teklif eden büyüklerimiz Ş. Kazan, O. Asiltürk vs. gibi isimler) havele edilmişti. Yani Necmettin Erbakan eline kalem kağıt alıp bir liste oluşturdu da Numan Kurtulmuş o listeyi reddetti gibi bir durum yok. Numan Kurtulmuş ve ekibi yüksek istişare kurulu ile beraber yürüttüğü liste çalışmalarında ayrılığa düştüler ve sonuçta iki liste çıktı ortaya. Durum budur..
Alıntı:
Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı
Numan kurtulmuş erbakanı tasfiye etti diyenlere siyasileri ancak halk tasfiye eder dedi....
Bu halk erbakanı ve yanındakileri 8 yıl önce tasfiye etti zaten beyfendinin haberi yok galiba...
|

Alıntı:
Vuslata Hasret Nickli Üyeden Alıntı
Seviniyorum Türk siyaseti ve SP adına seviniyorum niye sevin miyim ki.Hoş görüntüler ortaya çıkmasa da hoş bir gelişme oldu en azından şahsım olarak öyle düşünüyorum...
Biz inşaALLAH o duruma düşmeyiz...
Bizim genel başkanımız onlar vurdukça sadece geçmişine dönüp baktı kendine baktı saygıda ve sevgide kusur etmedi...
Ki SP'de yaşananları açıkçası müstehaktır diye düşünüyorum.
|
Bence fazla sevinmeyin. Milli Görüş camiası bundan daha büyük nice badireler atlattı. Bu hareket, 40 yıllık bir idmana sahiptir. Bu durumdan da düzlüğe çıkabilecek beceri ve kaabiliyete sahiptir..
Alıntı:
Taban birlik ve beraberlik naraları atarken tavan kaynıyor...Hadi hayırlısı...
|
Ne yapalım kardeş, silah çekip birbirimizi mi vuralım

. Yahu zor bir durum. Bir yanda 40 yıllık çınarlar, diğer yanda gelecek umudumuz insanlar. Ne yardan, ne serden geçebiliyor insan..
Alıntı:
Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı
İşte o yüzden onlar orda biz iktidardayız....
|
Bu ülkede yıllarca Demirel iktidar dı. Çok hak ettiğinden mi iktidar dı acaba? Şu veya bu parti için söylemiyorum, sadece hakikat olduğu için söylüyorum, iktidarda olmak kimseyi haklı kılmaz. "Hak" güçle, sayıyla ifade edilebilecek bir durum değildir...
Alıntı:
Bence de artık her gelene geçene kılıç çekmeyi bırakmış olur aklımıza iyi siyasetçi yetiştiren bir hoca olarak kalsın bizde onca dediklerini unutalım yaşına hürmeten fakat bırakacak gibi de gözükmüyor...
|
Şu "bırakma" meselesine bir de bizim bakış açımızla bakabilseniz belki de aramızdaki bir çok sorun kendiliğinden çözülmüş olur..
Alıntı:
xhidayet Nickli Üyeden Alıntı
İbret ve de dehşet içinde izledim SP kongresini...
Yazıklar..Yazıklar olsun!..
Gram samimiyet kalmamış..
O ne ihtiras, o ne kibir deryasıdır öyle ya??!!...    
|
Daha büyük ibretler almak isterseniz Ak Parti Genel merkeze rağmen aday olup ilçe başkanı seçilen kongrelerinize bakın. Başbakanlık yapan bir Parti Genel Başkanının ilçe kongrelerine gitmesini bu ülke ilk kez Ak Parti iktidarında gördü...
Alıntı:
BenHur Nickli Üyeden Alıntı
Dertlerinin dava olmadığı anlaşıldı
Yeşil liste İslam davası için bir emir sanki
İlahi vahiy
Genelk Başkan öyle yada böyle bir sebepten birkaç kişiyi liste dışı bırakmış
yapamaz mı yahu
Şefket Kazan hala tehditler savuruyor
Hesabını verecek cezasını çekecek
Yuh artık
Yükselen bir değer olan Kurtulmuşu da kendi karanlık delhizlerine çekmek istiyorlar
dertleri bu
|
Kim bilir, yeşil listeyi hazırlayanlar belki de "süt" ten ağızları yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyorlardır. Tabi bu arada olan da yoğurda oluyor...
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı
5 - 10 isim dedikleriniz Milli Görüş'ün kurucusu ve doğal lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın; arkadaşları, oğlu, kızı ve damadıdır değil mi?
Saadet Partisi, Necmettin Erbakan'ın listesini reddedip AK Parti'nin taklidi bir Çakma AK Parti durumuna geldikten sonra hâlâ Miili Görüş partisi olarak kalamaz.
Mutluluk olsun mu? 
|
Bir önceki kongreden sonra oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) sebebiyle partimize başsavcılık tarafından uyarı gelmişti. Pazar günükü kongrede yapılan tüzük değişikliği ile bu kurul resmi bir kurum olmuştur. Sizin "ismi çizilenler", "rest çekilenler" olarak gördüğünüz, Erbakan Hoca'nın kırk yıllık arkadaşları o kurulda göreve getirileceklerdi. Zaten listeye alınmayış sebeğleri de bu sebepledir...
Alıntı:
BenHur Nickli Üyeden Alıntı
Erbakan yeni parti kurar mı?
Bence asıl cincikli soru bu?
Ama Erbakan çok ilginç bir insan
Asıl konuşması gereken temel konularda
sürekli susmayı tercih eder
Mesela 28 Şubat
Mesela Ergenekon ve darbe tertipleri
Mesela kongrede yaşananlar
Erbakandan gene ses çıkmayacaktır göreceksiniz
Milli görüş demek erbakan demek,kişiye kuruma bağlı değil demek gerçekçi değil,zaten Erbakandan sonra bu çizgide siyaset yapmak isteyecek pek kimse kalmaz,hadi ordan hadi ordan demkle siyaset yapılmaz en azından 40 yılda bunu öğrenmeliydi.
Hocamız 90 lı yıllarda kaldı ve milli görüş 20 yüzyılda ömrünü tamamladı.
Artık 21 yüzyıl vizyonu ak partidir..Romantik duygusal platonik değil
Rasyonel dünya realitesini okuyan ve türkiyeyi kucaklayan
Bence SP yi akpartileştirmek yerine AK PARTİYE katılmalılar.
Çünkü hevesli oldukları politikaların merkezi ak parti olmuştur
|
Merak etmeyin, Erbakan Hocamızın yeni bir parti kurmaya niyetlendiğini öğrenir öğrenmez size haber veririz. Siz de bu jestimize karşılık ilk üyelerden olursunuz herhalde

.
Yahu biz ezelden ebede diyoruz, inancın çağı, zamanı olmaz diyoruz, hala daha bize "yüzyıl" hesabı yapıyorsunuz. Anlamak mümkün değil?? Numan Kurtulmuş un Saadet'i Akpartilileştirmek istediğini nereden çıkartıyorsunuz? Ak Partiye heves ettiğmizi nereden biliyorsunuz?
Hocamız kişilerle, olaylarla ilgilenmekten çok fikirlerle uğraşır. 28 Şubatla ilgili olarak Erbakan Hocanın konuşmadığını söylemek için siyaseti hiç takip etmiyor olmak gerekir..