Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-15-2010, 05:33   #252
Kullanıcı Adı
hakan yazıcı
Alıntı:
Vuslata Hasret Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İroni nedir bilir misin?Git bilmiyorsan öğren...
Bir çıkarım yok fakat trajikomik...
Zoruna gittiyse git liderine söyle hey liderim niye birini bile engelleyemedin...
Gel ondan sonra ben sana dönemimizde engellenen darbe girişimlerini anlatayım..

Çok hoşuna gittiyse tekrarlıyorum...

ÜLKE KRONİK DARBE MANYAĞI OLMUŞTU....
Daha 28 Şubat ın, 12 Eylül ün a-b-c sini bile anlayamışsınız. Belkide yaşınız müsait olmadığından ogünleri yaşayarak değil de okuyarak anlamaya çalışmanızdan kaynaklanıyordur anlayamamanız.

Her yaşanan olay ogünün şartları içinde değerlendirilir. 28 Şubat ı da o günün şartları içerisinde değerlendirirseniz belki daha iyi anlarsınız. Kaldıki Erbakan Hocayı 28 Şubat ı engelleyememekle suçlarken, bugün Ak Partinin neredeyse tamamını temsil eden kişilerin de o dönemde erbakan ın partisinde önemli görevlerde olduğunu da unutma. Eğer 28 Şubat engellenebilecek bir darbeydiyse de engellenemediyse bunda Partinin Genel Başkanı Erbakan Hoca kadar başkan yardımcıları ve partinin önemli kurullarında görev yapan Abdulkadir Aksu, A. Latif Şener, A. Gül, S. Kapusuz, C. Çiçek vs. gibi isimler de suçludur.

Meclis çoğunluğu olan 276 sayısını çoğu zaman hükümeti dışarıdan destekleyen 6 kişilik BBP ile ancak sağlayabilen bir hükümetten söz ediyorsunuz. Doğruyol gibi bir ortakla, BBP nin verdiği altı kişilik destekle Erbakan Hoca 28 Şubat a 4 ay direnmiştir. Tansu Çiller "Hoca söz vermiştin, bir yıl sen bir yıl ben başbakan olacaktım" diye tutturup siyasi basiretsizlik yapmamış olsaydı, hatta yaptığı basiretsizliğe rağmen yine de partisinden istifa eden 42 kişinin istifalarını engellemeyi becerebilip Demirel i hükümeti kurma görevini kendisine vermeye mecbur edebilseydi bugün bambaşka şeyleri konuşuyor olabilirdik belkide. Ogün Tansu Çiller Erbakan Hocamıza ayak uydurabilseyi belki bugün R. Tayyip Erdoğan hala Refah Partisinin istanbul Belediye başkanı, sizlerde Refah Partisinin yılmaz savunucuları olurdunuz. Kimbilir, belkide Pazar günkü kongreyi hep beraber yapıyor olurduk.

Öyle "Erbakan darbeyi engelleseydi" demekle olmuyor bu işler. Ogünkü meclis yapısını ve aritmatiğini gözönüne alarak 28 Şubat ın nasıl engellenebileceğini mantıklı bir şekilde bizlere anlatta seni partimize genel başkan seçelim!!!

Konu NûN tarafından (07-17-2010 Saat 15:16 ) değiştirilmiştir..
hakan yazıcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla