Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı
şevki yılmaz hoca bunu çok güzel açıklamıştır...
o dönemde çilleri aklayıp koalisyona gitmeyip seçim yeniletseydik iktidardaydık demişti...
demek ki bazı şeyler önceden görülüp o yönden siyaset uygulanabiliyormuş...
|
Şevki Yılmaz? Hani şu yurtdışından koşa koşa Erbakan Hocanın yanına gelip hizmet etmek istediğini söylediğinde Erbakan Hocanın kendisini terslediği Şevki Yılmaz mı? Erbakan Hocadan bulamadığı yüzle çareyi Ak Parti şakşakçılığı yapmakta arayan Şevki Yılmaz?
Şevki Yılmaz biraz olsun dürüst olabilse, kendisi de öyle olmadığını çok iyi bildiği halde Refah Partisinin Tansu Çiller i aklamadığını, aklamak gibi bir derdi olmadığını bilir.
O konuyla ilgili olarak yaşı müsait olanlar gayet iyi bilirler. Tansu Çiller in Yüce Divan a gönderilme hikayesi, azılı düşmanı Mesut Yılmaz ın "elimde Tansu Çilleri yüce divan a yollayacak yolsuzluk belgeleri" demesiyle başlamıştır. Ülkeyi çeitli sıkıntılara sokan Çiller i yüce divan a göndermeyi herkes istiyordu ama suçlamaların da belgelenmesi lazımdı. Çiller için yapılacak yüce divan oylaması yaklaştıkça Refah Partisi Mesut Yılmaz ı elindeki belgeleri açıklamaya davet etti. Hatta davetten öte açıklaması için sıkıştırmaya başladı. Sıkışan Mesut Yılmaz önce "elimde belge yok, bilgi var" dedi. Daha sonra ise "bilgi yok, duyum var" demeye başladı.
Şimdi soruyorum size. Elinizi vicdanınıza koyarak cevap verin. Refah Partisi "Elimde belge var", "belge yok bilgi var", "bilgi de yok duyum var" diyen Mesut Yılmaz ın lafına bakarak suçsuz (belki de suçluydu ama iddiayı ortaya atanlar hiç bir delil getiremiyorlardı. Belki de gerçekten suçsuzdu, M. Yılmaz düşmanına iftira atıyordu) birini yüce divana yollamayarak adaletli davrandı diye suçlanabilir mi?
Lütfen biraz araştıralım, soruşturalım.
Aşağılamak, hakaret etmek, küçük görmek için söylemiyorum. İnanın bütün samimiyetimle söylüyorum, Ak Partililer (özellikle gençleri kastediyorum) inanılmaz bir şekilde siyasi tarih bilincinden yoksunlar. Neredeyse geçmişte yaşanmış hiçbir siyasi olayı kartel medyası ağızı kullanmadan anlatamıyorsunuz. Yanlışta nasıl bukadar ittifak halinde olabiliyorsunuz anlamak mümkün değil. Okadar ki, gerçekleri biliyorsunuz da sanki bile bile olayları çarpıtarak anlatıyorsunuz hissi oluşuyor bizlerde. Eski Refah partili, şimdi Ak Partiye oy veren adam kalkıyor çok rahat bir şekilde "Erbakan İsraille bilmem ne anlaşması imzaladı" diyebiliyor. Nerden biliyorsun diye sorduğumuzda "Mustafa Taşar öyle dedi", "Hürriyet/Milliyet/vs. gazeteler de yazdı bunu zaten" diyor. Adama tutup DPT resmi sayfasındaki İsrail ile yapılan anlaşmaların kronolojik sıralamasını gösteriyorsun, "bak kardeşim burada Refahyol un iktidarda olduğu tarihlerde bir anlaşma yapılmamış diyor" dediğimizde "siz Erbakan ı peygamber mi sanıyorsunuz, ayıptır bu yaptığınız vs." türünden saçma sapan eleştirilere maruz kalıyoruz.
Şu forumda sadece bu konuyla alakalı 11 sayfaya göz attım. Topu topu iki tane geçmiş siyasi olaya atıf yapılmış. İkisinde de olayları yanlış bilmekten kaynaklanan haksız, yersiz eleştiriler var.
Herkes herşeyi bilemeyebilir, ama neredeyse herkes hiçbirşeyi tam manasıyla bilmiyorsa orada sıkıntı var demektir..
Yukarıda da dediğim gibi, bunları hakaret, küçük görmek veya demagoji yapmak için yazmadım. Çok sık karşılaştığım bir eksiğinizi bilmenizi istedim...
[QUOTE=zilzal;769088]
Alıntı:
rizzelli Nickli Üyeden Alıntı
bir ay önce yazmıştık.Sp kaynıyor diye.
kongreden iktidara sloganı o kadar havada kaldı ki Sp kendi ipini çekti.
mitingler bile bu kadar ekranlarda görüntülenmedi.
anahaberlerde Şevket Kazan'ın Kurtulmuş'a olan ifadelerini işine gelmeyenler görmezden gelebilir.
Kurtulmuş'un tırnaklarını kazıyarak Sp'yi parlatma işleri bu kongreyle yerle bir olmuştur.
kongreden Sp'nin değil AK Partililerin ve eski milli görüşçülerin ders çıkarttıklarına eminim.
hadi geçmiş olsun.
İTİRAF EDEYİM Kİ,
8 YILDIR KAVGA VE GÜRÜLTÜ İLE İKTİDARDA NASIL KALINACAĞINI ÖĞRENDİK AKPARTİDEN
|
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı
Kongrede şiddete son de...
|
Ak Parti Aksaray İl kongresinde kavga..
http://www.internethaber.com/ak-part...a--193427h.htm
Ak Parti Muğla Merkez İlçe Kongresinde kavga... 1 yaralı, 5 kişi dayak yedi...
http://www.haberpan.com/ak-parti-kon...-cikti-haberi/
AKP İstanbul il kongresinde yumruklar konuştu. Belediye Başkanı Topbaş'a tepki gösterildi...
http://www.radikal.com.tr/Default.as...ticleID=942485
Örnekler çoğaltılabilir...
BENCE DE KONGREDE ŞİDDETE SON!!!
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı
İsim konusunda yardımcı olayım. Mili Görüş partileri olan; Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisinden sonra, yeni parti için olabilecek en uygun isimlerden biri Mutluluk Partisi ismi olabilir. Mutluluk Partisi'nin de başına birşey gelirse, o zaman kuracağınız yeni partiye Huzur Partisi diyebilirsiniz.
|
Sizin Partinize kapatma davası açıldığında siz "Ak" dan sonra ne gibi bir isim düşünmüştünüz?
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı
Sizin artık partiniz kalmadı ki isminden memnun olun. Saadet Partisi, 11 Temmuz 2010 tarihindeki kongresinde Milli Görüşün kurucusu ve doğal lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın listesini reddederek Milli Görüş gömleğini çıkarmıştır. 11 Temmuz 2010 tarihinden itibaren Milli Görüşün partisi kalmamıştır.
Kendimi parçalamıyorum. Partisiz kalan Milli Görüş yeni parti kurarsa diye size iki tane isim buldum. Daha önce de söylediğim gibi: "Size de iyilik yaramıyor. "
|
Merak etmeyin, biz parti kurmakta idmanlıyız. Daha 50 partilik isim var portföyümüzde...