Alıntı:
barışcan Nickli Üyeden Alıntı
 yaşım 13
evet ben cahil olabilirm ama en azından okuduğum iki satır yazıyla birşeyleri körü körüne savunmuyorum.mantıksız yazdıklarımı çürüten yazılara saçma sapan seyler yazmıyorum evet ben cahilim çünkü gomunizmi merak etmiyorum çünkü ne halt olduklarını biliyorum komunizmi sadece ve sadece çalışanların hakkını savuuyor zırvalıklarını yapmıyorum.Komunist ülkelerin yaptığı vahşetleri ahmakça cevaplarla ben sadece komunizmden şurasını alıyorum demiyorum ben cahilim çünkü seni adam yerine koyup haftanın konuğu seçilmene destek veriyorum ben cahilim çünkü seni anlamak için iyi tanımak istiyordum ben cahilim çünkü kimi adam yerine konulup konulmayacağını bilmiyorum ben cahilim çünkü yaradılanı severim yaradandan ötürü düşüncesindeyim.Ben cahilim çünkü seni anlamak adına seninle konuşuyorum
Bu arada sana gomunizm ile ilgili hiçbirşey sormadım sormam bile senin gibi ne bildiğini bilmeyen birinden bilgi almam.Yanlış bildiklerini doğru bildiğimce anlatmak istedim.AMa cahil olduğum için kimin adam olduğunu ayırt edemedim.
ÖZÜR DİLERİM SENİ ADAM YERİNE KOYDUĞUM İÇİN CAHİLLİĞİME VER
|
neyse ben senin yaşındayken hiç bir partiyi bilmezdim bundan 3 sene oncede bende komunizm taraftarı degildim hatta faizci kapitalist duzeni dogru bir duzen olarka kabul ediyordum.
zamanla fikirler değişir.
ama sana benden tavsiye tadına bakmadıgın ve hiç gormedin bir yemege tadı igrenç deme. tadı guzelde deme tabi.
senin bana soylemen gereken şey.
eger islama kapitalizmde sosyalizmde uymuyorsa hangi sistem uyuyor yok eger hiç bir ekonomik sistem uymuyorsa sen bir ekonomik model sun bende senin sistemini inceleyeyim ondan sonra fikrimi soyleyeyim. ama senin gibi nasıl bir sistem oldugunu araştırmadan da tukaka demem.
ki ben bu yuzyılın şartlarında islama en uygun sistem sosyalizm oldugunu dusunuyorum.
senin başka bir sistem onerinm varsa onu soyle mesela çindeki sistem olan karma ekonomi uyarmı islama.?
yada başka bir sistem?
Konu novek tarafından (07-16-2010 Saat 19:08 ) değiştirilmiştir..
|