Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-16-2010, 21:15   #9
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Stalin adam değildi diyorsun yani..

peki sovyetlerin adam gibi bir tane liderini göstersene?

insan, benimsediği ideolojiyi, o ideolojinin liderleriyle sever. eğer senin savunduğun ideolojinin liderleri beş para etmiyorsa, senin düşüncene mensup liderler başa geldiklerinde ülkenin içine ediyorsa, katliam yapıp, insanları açlığa mahkum ediyorsa, o zaman bi problem var demektir sosyalizmde.

biz İslam'ı savunan, benimseyen, yayan, mücadele eden bütün Peygamberleri, Evliyaları, Allah dostlarını seviyoruz. içlerinden herhangi birini çıkarıp kötülemiyoruz.

Stalini ben bilmem demişsin (: işine gelmiyor tabi sosyalist bir adamın yaptığı pislikleri öğrenmek. sen anca gider sosyalistlerin hiçbir zaman uygulayamadıkları insanın hoşuna giden iç gıdıklatıcı bazı sözlerine kanarsın. işine gelenleri al, işine gelmeyenler için "e canım kapitalist ülkelerde de bunlar oluyor" deyiver. o kadar güveniyorsan düşüncene neden hep başka sistemlerle kıyaslıyorsunuz yanlışlarını. kendi edebiyatçılarına, halkına, sanatçılarına dahi zerre kadar merhamet göstermeyen, batılı eserlerin okunmasına karşı çıkan, vatandaşlarına -belki kapitalizmi öğrenirler" düşüncesiyle yıllarca yurtdışına çıkış yasağı koyan bir zihniyetten bahsediyoruz. süper bir ideoloji olsaydı bu sosyalizm neden kapitalist kitapların okunmasına karşı çıkılırdı? dünyaya mal olmuş bir dostoyevski bile batılı eserleri okuduğu gerekçesiyle ölüme mahkum edilmiş biri. ülkesinde yaşayan müslümanlara, hıristiyanlara, yahudilere veya herhangi bir inanışa mensup bireylere saygı göstermeyen, camileri, kiliseler, sinagogları yakıp yıkan, dini inançlarında inat edenleri öldüren bir zihniyetten bahsediyoruz. ekonomide ki düşüncelerinden övünç duyan fakat politikalarıyla halkını açlıktan öldüren bir zihniyetten bahsediyoruz. kusura bakma ama tarihte yer alan yüzlerce sosyalizm katliamından ders alınamıyorsa bu o kişinin ahmaklığından kaynaklıyordur
benim işim şahıslarla degil sistemle.

yeterli cevap oldumu.
islamdada yanlış işler yapan milletler olmuştur.
ben bunları ornek gosterip sana muslumanlıgı bırak başka dine geç falandiyormuyum?
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla