Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-26-2010, 02:15   #38
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
330 un üzerinde milletvekili çıkardığınız günleri gördük, 2012 yi beklemeye gerek var mı?

benim umudum yok... siz umutlusunuz, hayırlısı diyelim, yeni, özgürlükcü, güzel bir anayasayı kim yaparsa yapsın ben onu alkışlarım, evet derim.

Ama tekrar edeyim: bunu yapacağınızdan umudum yok.
330'un üzerinde milletvekili çıkardığımız günlerin sonrasında anayasa değişiklikleriyle ilgili olarak neler yapmış olduğumuzu bu konuda yazmış olduğum bir önceki mesajımda açıklamıştım. Bu konuda daha önce yazmış olduğum o mesajımda söylediklerimi buraya alıntılayayım: "AK Parti'nin Avrupa Birliği sürecinde yapmış olduğu anayasal değişiklikler, AK Parti'nin yeni bir anayasa yapabileceğinin reddedilemez delillerindendir. AK Parti'nin üniversitelerde başörtüsü yasağını kaldıran anayasa değişikliğini yapabilmiş olması -CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürülerek iptal edilen Anayasanın 10. ve 42. Maddelerindeki değişiklikler-, AK Parti'nin yeni bir anayasa yapabileceğinin reddedilemez delillerindendir. AK Parti'nin, 1982 Anayasasındaki en önemli değişikliklerden biri olan 12 Eylül 2010 Referandumunda oylanacak değişiklikleri yapabilmiş olması, AK Parti'nin yeni bir anayasa yapabileceğinin reddedilemez delillerindendir."

Ben umutluyum. Eğer AK Parti olarak 2011 Genel Seçiminde % 50'ler civarında oy alabilirsek ve anayasayı referandum yoluyla değiştirebilecek milletvekili sayısı olan 330 ve üzerinde milletvekili çıkarabilirsek, 2012 yılında; sivil, demokratik ve özgürlükçü bir anayasa yapabileceğiz inşaallah.

Konu Cihannur tarafından (07-26-2010 Saat 02:17 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla