08-10-2010, 22:40
|
|
|
Babamı asan zihniyet, şimdi Erdoğan`ın peşinde...
Babamı asan zihniyet, şimdi Erdoğan`ın peşinde...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Aydın`da yaptığı konuşmada, "12 Eylül, merhum Menderes`in vasiyetinin yerine getirileceği tarih olacaktır" sözleri ile merhum başbakan Adnan Menderes`i anması, oğlu Aydın Menderes`i duygulandırdı. Erdoğan`a bir teşekkür mektubu gönderen Menderes, "Başbakan sadece beni ve eşimi değil, merhumu seven tüm milletimizi çok mutlu etti" dedi.
`ÇOK HAKLI`
27 Mayıs darbesinden önce Adnan Menderes`e yapılanların benzerinin şimdi Başbakan Erdoğan`a yapılmak istendiğini savunan Aydın Menderes, "Babamı ölümle tehdit eden, onu darağacına gönderen zihniyetin hedefinde bugün Erdoğan var. Sayın Başbakan`ın Aydın`da yaptığı konuşmaya sonuna kadar katılıyorum. Kendisi yerden göğe kadar haklıdır. Milletimiz tüm bu demokrasi dışı oyunlara 12 Eylül`de gereken cevabı verecektir" diye konuştu.
Menderes, referandumda başta 27 Mayıs olmak üzere tüm darbelerin sorumlularından hesap sorulacağını vurgulayarak, yeni bir anayasa için evet oyu vereceğini açıkladı. Anayasa değişikliklerinin kabul edilmesiyle 12 Eylül askeri darbesinin yapan kadroların yargılanmasının da önünün açılacağına dikkat çeken Menderes, hükümetten 28 Şubat sürecinin mimarlarından emekli askerler Çevik Bir ve Teoman Koman`ını da yargı önünü çıkarmak için harekete geçmesini istedi.
- Referandumdan evet çıkarsa 12 Eylül askeri darbesini yapanların yargı önüne çıkarılmasının önü açılacak. Adeta bir darbeler ülkesi olan Türkiye, bu sayede yakın tarihi ile gerçek bir hesaplaşmaya gidebilir mi?
Bu anayasa değişikliğinin 12 Eylül`ü hesap sorulabilir hale getirmiş olması çok önemli. Ancak Türkiye`deki bütün askeri müdahalelerin ve her türlü kötülüğün anasının 27 Mayıs darbesi olduğunu unutmamak lazım. İkincisi 28 Şubatçılardan hesap sorulmasına mani hiçbir anayasal ve yasal engel bulunmuyor. İktidar her şeyden önce Çevik Bir ve Teoman Koman gibi o dönemde demokrasiye müdahale eden kişilerden hesap sormalıdır. Bunlar rahatça dolaşırken 12 Eylül`e yargı yolunun açılması, Türkiye`de bundan sonra ortaya çıkacak darbe özlemcileri için yeterli caydırıcılık taşımayacaktır.
- Referandumda verilecek evet ya da hayır oylarının ne anlama geleceğini tek cümleyle anlatabilir misiniz?
Anayasa değişikliğine hayır diyenler, `Türkiye`de Anayasa Mahkemesi var, anayasaya gerek yok` diyecektir. Evet diyenlerin oyu ise ` 21. yüzyılda anayasasız ülke olmaz. Egemenlik ancak anayasa ile milletin olur` diyecektir. Bu değişiklikler Türkiye`de yeni ve köklü bir anayasa değişikliğinin de önünü açacaktır.
`Aydın`da söyledikleri bizi çok duygulandırdı`
- Başbakan`ın merhum babanız ile ilgili sözlerini dinlerken neler hissetiniz?
Çok duygulandım. Sadece ben ve eşim değil, merhumu seven herkesin çok mutlu olduğuna eminim. Hemen kendisine iletilmek üzere bir teşekkür mektubu yazdım. Başbakan, Aydın meydanında söylediklerinde yerden göğe kadar haklıdır. Türkiye`de bazı kesimlerin demokrasiyi hiç özümseyemediklerini bu referandum sürecinde bir kez daha gördük. 27 Mayıs öncesinde babamı ölümle tehdit eden, onu darağacına gönderen zihniyetin hedefinde bugün Erdoğan var. Sayın Başbakan`ın Aydın`da yaptığı konuşmaya sonuna kadar katılıyorum. Milletimiz kendisine karşı kurulmak istenen bu tip tuzaklara karşı 12 Eylül`de gereken cevabı sandıkta verecektir.
Yeni Asır
http://www.analizmerkezi.com/Haber/Gundem/10082010/Babami-Astilar-Erdoganin-Pesindeler.php
|
|
|