Konu
:
Mustazaf Der: 'Evet' Diyeceğiz
Tekil Mesaj gösterimi
08-23-2010, 22:12
#
9
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
M--U--R--A--T
Nickli Üyeden Alıntı
normaldir, cemaat yurtlarında veya evlerinde Mustazaf-Der karşıtı çok konuşma yapılıyor, etkilenmen normal.
mustazaf-derin; peygamber efendimizin kutlu doğumları
münasebetiyle organize ettikleri ve yüzbinlerce kişiyi topladıkları açık hava mevlid etkinliğine katılımın az olması için cemaat,mevlidin başladığı saatte uçurtma şenlikleri düzenlemişti
üstelik bunu mecburi kılmışlardı, halkın uçurtma şenliklerine geleceklerini sandılar ama birkaç yüz kişiden fazla kişiyi toplayamadılar. çünkü yüzbinler gerek diyarbakırda gerekse batmanda mevlid etkinliğine katılıp peygamberimize salavat getiriyordu. bu yüzbinlerin içinde cemaate mensup olmasına rağmen mevlidegelenler de vardı.
bir cemaat mensubuyla konuştuğum zaman mustazaf-der dediğimde gözleri kıpkırmızı oluyor. yahudi desem bu kadar sinirlenmeyecek. nerden geliyor bu sinir diyorum? onlar terörist diyorlar, başka da hiçbir şey demiyorlar. yahu devlete karşı ne yaptılar? polise askere halka kurşun mu sıktılar? cevap yok? e peki neden o zaman? mevlid etkinliğinden bile neden çekiniyorsun? ben cemaatin bazı tutumlarını anlayamıyorum. soruyorum, tatmin olmak istiyorum ama tatmin olabileceğim cevapları alamıyorum.
Cemaatte asla bizimle başka cemaatler hakkında konuşmadılar.Bize kutlu doğuma da gitmeyin demediler.Herkes ayrı bir şey diyor ama ben cemaatin içindeyim yok niye görmüyorum anlamıyorum ki.Benim onlardan haz etmeyişim cemaate iştirak etmemden önceye dayanır ve onlardan haz etmeyişimin ise sebepleri çok açıktır forumda konuşmak uygun kaçmaz ama seninle msnede konuşuruz abi. Böyle kel alaka kurup olayı cemaate patlatmaya çalışmanı anlayamadım açıkçası.
El Emin
Açık Profil bilgileri
El Emin nickli üyeye özel mesaj gönderin
El Emin - Daha fazla Mesajını bul