TARKAN-SAMİ YUSUF? Aradaki farkı bulun!
arkadaslar les kargalari nasilda hemen bu olayin üstüne atlamis..asagidaki yaziyi okursak burada bizlerin ne demek istedigi cok iyi anlasilacak...;)
Sami Yusuf hayranlarına hayret etti
Sami Yusuf megastar Tarkan'ın izleyici rekorunu kırdı ve ilahileri 50 bini aşkın kişi tarafından dinlendi. Sami Yusuf'un İzleyici kitlesine bakan Can Ataklı hayretini gizlemedi
Sami Yusuf hayranlarına hayret etti
Sami Yusuf hayranlığı
İstanbul Feshane’de “İslam dünyasının en büyük rock yıldızı” olarak tanınan Sami Yusuf’un konseri vardı. Konseri, türbanlı kızların ağırlıkta olduğu 50 bine yakın kişi izlemiş. Ben de bu konserin televizyonlardaki görüntülerini izledim.
Çok dikkat çekici bir nokta takıldı aklıma: İslam ve rock müziği.
Müslüman bir insan rock müziği dinleyemez mi? Elbette dinler. Bundan büyük keyif de alabilir.
Ama dikkatimi çeken şey, “Neden türbanlı kızlar hep eleştirdikleri hayat biçimini aynen yaşamak için adeta yarışıyor?”
Konser görüntülerine bakıyorum. Ağlayan kızlar, yerinde duramayan, sürekli dans edenler, cep telefonuyla çekim yapanlar, aşırı makyajlı kızlar. Ama hepsi de türbanlı.
Yine yanlış anlaşılmasın, asla “neden böyle yapıyorlar?” diye sorgulamıyorum, sadece tuhaf geldiğini anlatmaya çalışıyorum. Hani bir tarafta “yoz” olduğu söylenen “özenti” denilen, gençleri kötü alışkanlıklara ittiği öne sürülen bir eğlence biçiminin türbanlı kızlar tarafından da aynen benimsenmesindeki tuhaflığı dile getiriyorum.
Çok değil bundan 25 yıl önce “İslam’da müzik olmaz” tartışmalarının yapıldığını, yüzyıllardır tasavvuf müziğine bile tahammül edilmediğini ve bu nedenle İslam ülkelerinde sanatın gelişemediğini hatırladıkça hayretim daha da artıyor.
Hepsi budur.
can atakli
|