10-02-2010, 00:46
|
|
|
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı
Numan Kurtulmuş'un AK Parti'den kayda değer oranda oy alabileceğini zannetmiyorum. Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi'nden bir miktar oy alabilir diye düşünüyorum.
Saadet Partisi, 2002 Genel Seçiminde % 2,49, 2007 Genel Seçiminde ise % 2,34 oranında oy almış olan bir siyasi partidir. Bu sonuçlara göre Saadet Partisi'nin % 2,5'luk bir siyasi parti olduğunu söyleyebiliriz. 2011 Genel Seçiminde Saadet Partisi'nin ortalama % 2,5 oranındaki oyunun % 1,5 oranındaki bölümü Saadet Partisi'nde kalsa, % 0,5 oranındaki bölümü Numan Kurtulmuş'un kuracağı siyasi partiye gitse, geri kalan % 0,5 oranındaki oy da, bazı kardeşlerimizin Milli Görüş Hareketinin önce rezil rüsva ve perişan edilmesinden sonrada parçalanıp bölünmesinden dolayı duyacakları tepki sebebiyle AK Parti'ye gidebilir.
2011 Genel Seçiminde AK Parti % 50 civarında, Saadet Partisi % 1,5 civarında, Numan Kurtulmuş'un kuracağı siyasi parti ise % 0,5 civarında oy alabilir diye düşünüyorum. Eğer 2011 Genel Seçiminin sonucunda AK Parti tahmin ettiğim gibi % 50'ler civarında oy alırsa 3. kez tek başına iktidar olacaktır. 2011 Genel Seçiminden sonra CHP-MHP Faşizm Koalisyonu kurulmasını hayal edenlerin hayalleri Numan Kurtulmuş'un Saadet Partisi'nden istifa etmesiyle birlikte suya düşmüştür diye düşünüyorum.
|
teşkilat içine girin derim..
halk içine çıkın ve nabız yoklaması yapın derim...
daha sonra fikirlerinizin değişeceğine inanıyorum...
|
|
|