Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-17-2010, 00:25   #9
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Muradım aleviliğin kitaba konması talebinde neden bulunmadıkları ortada,çünkü aleviliği kendileri bile tam olarak dile getiremiyorlar.
Ortalıkta bir yazı dolaşı alevilikle ilgili,'alevilik bduur' derler.Bu yazı öyel bir yazı ki,sanki bizler dinsiz insanlarmışın,insanlığa önem vermiyormuşuz,kadınları değil 2. sınıf uzay yaratığı bile görmüyormuşuz gibi gösteriyorlar.
Tabi bu yazı,ölesine 'aleviyim' diyenlerin kullandığı bir tanım.Alevi dernekleri sürekli birbirinin üstüne çamur atıyor,bir alevi derneğine bakarsın 'İslamsız olmaz', der,diğerine bakarsın 'İslam da neymiş' der.
Birine bakarsın 'bu gök deniz nerede var nerede bu dağlar taşlar' der,diğeri 'laiklik' der,bir başkası 'ak parti' der,öteki 'din siyasete alet edilmemeli' der aleviliği alet eder,öteki 'kültür' der,beri 'dış kapının mandalı' der.
Kendileri önce bir tanım getirsin.
Bir kaç dede midir nedir ak sakallı Gandalf derim ben onlara,sırf tv ye çıkıp ak partinin aşure gününe katılmasını hoş gördüklerinden dolayımı,alevi açılımına destek verdiğinden dolayı mıdır nedir tam hatırlamıyorum,bazı dedeler yani Gandalflar tarafından 'düşkün' ilan edildi.
Acayip bir şey yaw bu.