Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-17-2010, 00:40   #14
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
BenHur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aleviliği satanizm ile mi mukayese edeceğiz..Ben bu yazılarında çok haksız olduklarını sanmıyorum..alevilik farklı bir inanç ekolüdür artık..camii yok cem evi var..namaz yok semah var..ramazan yok muharrem var...yani adam namaz kılma ibadetine veya inancına sahip değil ki ona namaz nasıl kılınır şeklinde eğitim veresin..din eğitimi vicdani kanaatlerle olmalı..hükümet güzel adımlar attı ama artık tamamlamalı..alevi çalıştayları somutlaştırılmalı..din dersleri seçmeli olabilir..zaten kimse dini eğitimini veya bilgisini lisede ki 2 saatlik din dersine borçludur iddiası ile ortaya çıkamaz..veya çok istisnadır..zorunlu kalacaksa da alevilik de yer alabilir..
Aleviliği,aleviler bile içini tam dolduramazken kendi aralarında sürekli çelişkiye düşmüşken alevilik diye bir şeyin var olduğun usöylemek bile mantıken doğru değil.Satanizim en azından açıklanabilir bir şey.Taptıkları tek şey var,nasıl bir kendi kurban ettiklerini dahi çok iyi biliyorum,bu sürece nasıl hazırlandıkları,hangi ruh halinde olduklarını vs. vs. Ama alevilik satanizm kadar kolay bir şey değil,içi boş,sadece siyasi mazeme olarak kullanılan bir şey.Namaz dedin,benim alevi tanıdığım namazsın Kur'ansız durmaz.Şimdi bu kişi aleviyim diyor,asıl alevi bu tanıdığım mı yoksa namazı ibadet şekli olarak görmeyen mi alevi ? Yoksa cem evinde bir posterin önünde secdeye yatan mı alevi ? Yoksa semah mıdır nedir saz eşliğinde dönen mi ?

Bir sünnetsizi cem evine alan,onun önünde saz eşliğinde dönen,ama bizim sünni olduğumuzdan dolayı içeri almayan -ki ilkokul 5'e giden bir bebeyim ne bilirim dini- kişiler ne tür alevi ? Bunu da merak ediyorum.
Saygı duyarım,ama içi boş olan bir inanç mıdır artık kültür müdür gelenek görenek midir nedir,bu şey bana garip gelmeye başladı iyice.Özellikle son zamanlarda.
Satanizmin bile içi dolu her ne akdar saçma olsada.