Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı
Almi ilk sayfanın ilk yorumunu okursan aynı noktada buluşacağımıza inanıyorum...
Hanefi mezhebine bağlı olan biri olarak, böyle safsata bir mesajın yazılmasına üzüldüm..
bu yüzden gereksiz bir konudur açıklamasını yaptım...
bunca İslam Alimi hak mezhep ilan etmişken 4 mezhebi Asi neye dayanıyorda böyle bir mesaj yazıyor...
ilk yorumu okumak benim için yeterli olduğundan konu ile alakalı düşüncem bu yöndedir...
|
Aslında ben Asi kardeşimize bu konuda kızmıyorum. Eskiden bende mezheplere karşıydım. Çünkü mezhep denen şey yüzünden insanlar birbirini öldürüyordu. "O da müslüman, o da müslüman, neyi paylaşamıyorlar?" diyordum.
Fakat zaman içinde insan daha fazla tecrübe kazanıyor. Elbette bizim için önce Kur'an, sonra hadisler önemlidir. Ancak herşeyi Kur'an'da veya hadislerde bulabilmemiz mümkün değil. Mesela namaz ve abdest konusu. Namazın nasıl kılındığını, abdestin nasıl alındığını Kur'an'dan öğrenebilir miyiz? Öğrenemeyiz. Sadece hadislere bakıp namazı abdesti tam olarak öğrenebilir miyiz? Yine öğrenemeyiz. Peki ne yapacağız? Namaz kılmayalım mı? Abdest almayalım mı?
Yapacağımız şey basittir. Kur'an'da bulamadığımız ve hadislerle tam olarak öğrenemediğimiz konularda, bu işi bilen birine danışırız. İşte bu ihtiyaç mezhepleri ortaya çıkartmıştır.
Eğer insanlar mezhep diyerek birbirlerini öldürüyorsa, bu mezheplerin kötü olduğundan değil, insanların cahil olmasından kaynaklanmaktadır.