11-11-2010, 10:10
|
#19
|
|
ah be cahil adam yazmışsında yazmışsın...
sana sadece bir link ve bir kaç paragraf koyacağım iyi oku...
İranda Hazreti Ömerin Katilinin Türbesi Var mı?Tıklayın...
Alıntı:
Hamanei, Hz. Aişe’yi hedef saldırının kendisine sorulması üzerine yayınladığı fetvada Mü’minlerin annesi Aişe’nin apaçık aşağılandığı ve hakarete maruz kaldığını belirterek “Mü’minlerin anneleri olan Hz. Peygamber’in eşleri ve Ehli Sünnet’in sembol isimleri hakkında aşağılayıcı, hakarete varan ifadelerin kullanılması haramdır” dedi.
İslam Devrimi Lideri Hamanei daha önce de Gadiru Hum etkinlikleri sırasında yaptığı konuşmasında "Ehli Beyt’i savunmak için Ehli Sünnet’e mensup kardeşlerimize hakaret ve ithamlarda bulunanlar, esasında Ehli Beyt-i değil Amerika’yı ve Siyonizm’e savunmaktadırlar” demişti.
hamanei tanıyorsundur herhalde...
İranın dini lideri...
|
Alıntı:
Şiiler hakkında düşülen en büyük yanlış sui misalin emsal kabul edilmesi ve yani sanki şiilerin tamamının veya resmi otoritesinin sahebeye dil uzatıyor gibi gösterilmesi olarak görülüyor.
Şiilerin `Hazreti Aişe ve Hazreti Ömer`e hakaret ve iftirada bulundukları` iddiasına Hamanei ve diğer şii uleması bunların ancak halk arasındaki bir takım gulat ve müfteri ifadeler olabileceğini, asla Şia`nın genel ve resmi temayülünü yansıtmayacağı gibi sanki böyleymiş gibi ifade etmenin de esasen Ehli Beyt Ekolü`nün üstüne gitmek için bir oyun olduğunu belirterek karşılık veriyor.
Bilindiği üzere Şiiler`in bir konudaki görüşünü sokakta yürüyen herhangi birisinin değil, Dini Otorite Hamanei`in sözleri belirliyor...
bak yine ayetullah hamaney...
yani iran dini lideri...
|
Alıntı:
Hizbullah Genel Sekreter Yardımcı Şeyh Naim Kasım da yayınladığı mesajında Habib’in Hz. Aişe’yi hedef alan açıklamalarını şiddetle kınadığını söylemişti. Şeyh Kasım açıklamasında, Habib’in yaptığı fiili fırsat bilerek mezhebi fitne çıkarmak isteyenlere de tepki göstererek “Bu suçu işleyen, sadece kendisi cezalandırılmalı ve sorumlusu da kendisi olmalıdır. Bu mezhebe bağlı olan kişiler de işlenen suçtan sorumlu tutulmamalıdır. Herkesi, bu soruna hikmetle yaklaşarak grubun tamamını sorumlu tutmamaya davet ediyorum” demişti.
bak şii hizbullahın genel sektreteri ne söylüyor?
|
Alıntı:
Geçtiğimiz yıl Türkiye'yi ziyaret eden Ayetullahuzma Cevâd Hâlisî de söz konusu durum hakkında sorulara şu cevapları vermişti:
-Şimdi de size Şiilere yönelik şüphe ve suçlamalarla ilgili bazı sorular sormak istiyorum. Şiilerin Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Aişe gibi sahabeleri sevmedikleri, hatta onlara küfrettikleri söyleniyor. Siz bir Şii din adamı olarak sahabeye küfredilmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?
Ben Şiilerin arasında doğdum ve büyüdüm. Bu yaşıma kadar sahabeler hakkında kötü sözler sarf eden sadece birkaç Şii'yle karşılaştım. Şiiler arasında Hz. Ömer'e, Hz. Osman'a, Hz. Osman'a düşmanlık besleyen yok demiyorum. Fakat bunlar geneli temsil etmiyorlar ve biz bu insanları cahil, İslam'ı ve Ehli Beyt'in yolunu anlamamış kişiler olarak görüyoruz. Hz. Ömer'e, Hz. Osman'a veya Peygamber Efendimizin eşlerinden birine sövmek asla caiz değildir. Bir insana sövmek her şeyden önce İslam'ın ve Ehli Beyt'in edebine aykırıdır.
not:kendisi şiilerin büyük değer verdiği bir din alimidir...
|
bir bir oku tamammı akobalı arkadaş...
bir haber doğru olmayınca istersen 10 tane link koy...
tek link işte böyle bitirir o yalanları...
|
|
|