Başbakan Erdoğan’ın 2011 bütçe konuşması
Erdoğan bütçe görüşmelerinde konuşuyor
İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:
2002 yılından sonra seçimler ve halk oylamaları yaşandı. Hiç bir seçim döneminde mali disiplin bozulmamış, piyasaların güveni bozulmamıştır.
İktidara gelmek için kaft dağının ardındakini vaat edenler aynaya baktıklarında yüzleri kızarmasa da milletin aynasında her zaman mahcup olmuşlardır.
Bugünlerde birileri kayırma anlayışını siyasete egemen kılmaya çalışıyor. Ak Parti siyaseti temize çeken bir partidir. siyaset ile yolsuzluğu popülizmi birbirinden ayırmış bir partidir. Ak Parti siyasete itibarını iade etmiş bir partidir.
Biz Türkiye'nin dinamizmine inanıyoruz. Biz ufku olan idealleri olan büyük vizyonu olduğunun idrakindeyiz. Türkiye'ye biçilen elbisenin dar olduğunu biliyoruz. Eğer inanmıyorlarsa bugün Balkanlar'da Türkiye imajını doğru okumayı tavsiye ediyorum. Trabzon'da, Van'da gördüğüm cevinci, Dakka'da, Karaçi'de Berlin'de gördüm.
8 yıldır benim gurbetçi kardeşim göğsünü gere gere Türküm diyor. Benim her bir kardeşim cebindeki pasaportu ve Türk parasını artık gururla taşıyor.
Paramızı delik deşik edenler paramızın onuruyla oynamadılar mı? Birin yanına 6 sıfırı koyan kimlerdi? 6 sıfırı attığımızda enflasyon artar diyenler onlar değil miydi?
Komşu ülkelerle sıfır sorun anlayışının kazancı ülkemiz ihracat rakamlarında gizlidir. Dün Başkent'i Ankara'nın köylerine yol götüremeyen bir iktidar vardı. Dün alan bir Türkiye vardı. Bugün veren elini uzatan bir Türkiye var.
Milliyetçilik ülkeyi büyütmektir, millete hizmet üretmektir, milliyetçilik plan üretmektir, iç ve dış politikalara vizyon kazandırmaktır.
Yaptığımız yolları görmezden gelmeyin, marifet iltifata tabidir diyerek belki söylersiniz diye diyorum.
Memleket yönetmek farklı bir şey 5 koyunu güdemeyenler Türkiye'yi yönetemezler.
Kendi imalatımız olan Göktürk uydusunu 2011'de uzaya gönderiyoruz.
Küresel krizi kendi imkan ve becerilerimizle aştık. Elinde aslı astarı olmayan belgelerle saldıranlara, bunları burda da gördük. Benim belediye başkanımla da ilgili çok konuştu. Ne oldu? Bugüne kadar açtığın her doya boş çıktı boş.
Senin İzmir Belediye Başkanı'n var. Orda yoksullara 600 lira maaşa bağlasana, hadi yap, yap.
Senin iddia ettiğin adamı benim belediye başkanım anında ihbar etmiş. O kişi şu anda suçlu bulunmuş ve hapiste hapiste.
Heyy, yine çaktın, yine çaktın....
Yolsuzluk olsaydı, hızlı tren projeleri olur muydu, adalet sarayları olur muydu?
Biz geldiğimizde 9 şehirde doğalgaz vardı şimdi 69 ilde var. Yolsuzluk olsaydı bu kadar ilde doğalgaz bağlanır mıydı. Diyorum ya 3-5 koyunu güdemeden devleti nasıl yönetecekler..
Merkez Bankası'nın 27.5 milyar dolar rezervi vardı şimdi 79 milyar dolar rezervi var. Hesap ortada ama anlamak kolay değil.
Bağırmakla çağırmakla benim sesimi kesemezsiniz benim sesimi sadece millet keser...
|