Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-19-2010, 14:16   #10
Kullanıcı Adı
sadettin al
Alıntı:
xfce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sistemde üreten kazanmıyorki alıp satan yani sadece ticaret yapan daha çok kazanıyor ustelik riskide az.
oysa uretim yapmak daha zor şimdi bana piyangodan para çıksa iş kursam herhalde ticaret ile ilgili bir iş kurarım uretim yapmam.
etrafına bir bak her yer market oldu adım başı super market bu kadar çok markete ihtiyac yok aslında.
üretim sadece tarlada olmaz bak ne güzel diyorsun ticaret yaparım diye oda bir üretim değilmi? sonuçta allah herkese akıl vermiş insan da on göre yapacağı iş neyse onu yapar sen ticaret başkası tarlada üretim zaten çiftci ondan kazanmıyorsa o işi yapmaz önemli olan hükümet çiftçiye kolaylıklar sağlıyormu bence evet kendi köyümüzden bahsedeyim. köyümüzde birçok fındık bahçesi veya mısır tarlası olan çiftçilere karşılıksız para verdi. ülkenin her yerinde de veriyor. bazılarına kalkınsın diye karşılıksız büyükbaş hayvan veriyor.neden çiftçi işini geliştirsin diye ondan sonrası çiftçinin üretmesine bağlı ama bakıyorum hibeyi alan üretim yapmıyor yiyor devlet daha ne yapsın.
sadettin al isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla