09-22-2007, 18:22
|
|
|
Ülkü Ocağı Demirbaş Listesi
Alıntı:
Orhu_N_utu_Kuran Nickli Üyeden Alıntı
sayın TÜRK EVLADI
sizin zihniyetinizde şu var;insanların kendine olan güvenini ve milli benlik duygusunu azaltmak gibi bir amaca hizmet ediyorsunuz maalesef.
işçinin çiftçinin ve memurun bu gün ne halde olduğu malumunuzdur.ne büyük denli vergi yükü altında ezildiğini görüyoruz.ancak dikkat ettiyseniz,bu işörgütleri falan eylem yaptılarmı greve gittilermi toplumda bir antipati oluyor böyle olaylara.mesela benim babam memur ancak mamur sen gidipte eylem yaptığında hükümete karşı sinir oluyorum.onları doymak bilmeyen aç yaratıklar olarak görüyorum.
bizim milletimizin genlerin de şu vardır;azla yetinmeyi bilmek,şükür etmek,ALLAH DEVLETE ZEVAL VERMESİN ci olmak.zaten 12 eylül öncesi sol örgütlerin başarılı olamamasının nedeni işçi sınıfının bu davaya destek vermemesidir.YANİ BU MİLLET DEVLETİN BEKASI İÇİN ÇOK ŞEYDEN VAZGEÇMİŞTİR ASLINDA.SİZDE ONLARDAN BİRİSİNİZ.BEN DE!!!SİGARAMI GİDİP 2,5 YTL YE ALMAK VARKEN 4,5 YTL YE ALIYORUM.SESİMDE ÇIKMIYOR..
eğer ki ÇELEBİ MEHMET SULTAN senin gibi düşünseydi,timur işgalinden sonra gider bizans ile ekonomik işbirliği yapardı.ama yapılan şey malumunuzdur.bizans payitahtına TÜRK sancağını çekecek bir devlet yapılanmasına gidildi.akınlarla bizans karakolları usandırıldı.fetihlere hiç ara verilmedi.siz şimdi savaşla olmaz diyorsunuz bu işler.ekonomi ile olur falan diyorsunuz ya.
dünya da amerikanınmı sözü geçer,yoksa japonyanınmı.japonya daha çok kalkınmış bir ülke.teknoloji olarak daha ileri.ancak ordusu olmadığından dolayı caydırıcılığı yok.
ben ekonomiye önem vermeyelim,veya tüm ekonomiyi savaş ekonomisine ayıralım demiyorum.ama sömürüye dayanmayan bir ekonomi daha iyi olacaktır.ekonomiyi düzeltmek için illaki amerika ve ab ile ilişkilerimizin iyi olması gerekmiyor.çin heralde amerika ya yağ çekerek ekonomisini yıldızlaştırmadı.unutmayıN ÇOK BÜYÜĞÜ OLAN BÜYÜYEMEZ...
BEN KİMSEYİ VATANHAİNLİĞİYLE SUÇLAMADIM.ÖNYARGILI OLMAKTAN VAZGEÇİN
|
Hep aynı laflar ve aynı şeyler...
Ülkü Ocaklarında da aynı şeyleri söyleyip duruyolardı zaten!
Senin zihniyetnde olanda şu kardeş!
Hala kendinizi Osmanlı zamanında farzediyosunuz ve ona göre hareket ediyosunuz!
İnsanların kendine olan güvenini yoketmeye çalışmam çünkü milletin kendine güveni gelsin diye zaten ekonomik programımızı destekliyorum!
Babam memur demişsin ama babana 5 yıl içinde ne kadar maaşına zam yapıldığını sordun mu merak ediyorum!
ORTALAMA MEMUR MAAŞI 5 YIL ÖNCE 504 YTL'ye gelirken, BUGÜN ORTLAMA MEMUR MAAŞI 1008 YTL'ye geliyor haberin varmı?
Yok...!
En düşük memur maaşının 2 kat arttığından haberin varmı?
Yok...!
Babanın şu anda aldığı fiyatı düşük görüyosan bilemem bu senin sorunundur ama 5 yıl öncekinden kesinlikle yüksek bundan eminim!
Aslında kalkıpta bana ÇELEBİ MEHMET'i örnek götererek dediğim yere geliyosun...Osmanlı zamanında değiliz!
O zamanın şartlarında dünyada küreselleşme diye bişeymi vardı!
Her devler kendi ayakları üzerinde durur ve yayılmacı poltika izlerdi!
Ama zaman değişti!
Osmanlının çökmesine neden olan KAPİTÜLASYONLAR yani bugünün deyimiyle Özelleştirmeler diyebilirz!
Osmanlı bi bakıma özelleştirmeler yüzünden çöktü ama o zaman Osmanlı bu olayı uygulayan tek devlet oldu ve bu yüzden çöktü!
Ama şimdi dünyaya bi bak..Herkesin ekonomisi birbirine girmiş halde ve ne yazdıkki bugünün gelişmek için gerekli modelide Osmanlı zamanında çökmemize neden olan Kapitülasyonlar yada özelleştirmelerdir!
Zaten ülkücünün kafasında bir türlü kabul edemediği şeyde bu!
Geçmişe bağlı ve herşeyi geçmişine göre yapıyor ama aslolan geçmişe göre hareket etmek değil ZAMANINA GÖRE HAREKET ETMEKTİR!
Bugün ülkemizin yabancılara açılmasına hainlik diyenler, bizim işadamlarımızın Avrupa'ya yaptığı yatırımları görmüyorlar!
Küreselleşme de bu zaten btün ekonomiler karşılıklı olarak birbinin içine giriyor!
Zamanımızda bu en mantıklı sistem ve entegre olacaz inşallah!
Yıllardır solcusu ülkücüsü TAM BAĞIMISZ TÜRKİYE diye bağırıyor ve aç kalıncada BU MİLLET AÇLIĞA DAYANIR diyor!
Bu dışa düşman düşünceler yüzünden aç kaldı ülkem!
AB ve ABD ile ilişkilerimizin neden olması gerektiğini sana her türlü anlatıroyum ama hep aynı lafları tekrar edip duruyosun!
Hadi buyur sen nasıl bi ekonomik program izlememiz gerektiğini anlat ve AB ile ilişkilerimizde nası davranalım söyle...Bekliyorum...
|
|
|