Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-25-2011, 01:48   #43
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Dostum al oku orada görürsün zaten adamın kaynağını...

Cübbeli cüpeesiz sarıklı sarıksız beni ilgilendirmez..
Konuyu cübbeliye getiripte sulandırmayada gerek yok..
Kertenkele konusunuda sahih hadis kaynaklarında okursun kritik yaparsın alimlerin görüşlerini okursun veya mezhep imamının kaynaklarıyla görüşüne bakarsın artık ondan sonrada inanır mısın inanmaz mısın cübbeliyle sohbet mi edersin ona mürit mi olursun beni zerre ilgilendirmiyor!
Hacı madem bunu diyorsun koy delilini sen ha yok ben bunu desteklemiyorum sadece görüşlerinizi almak için yazdım dersen orası başka .

Görüşlerimizi almak için yazdıysan görüşümüz Kur'anla sabittir.

Alıntı:
Allah (c.c.) şöyle buyuruyor:

“De ki: Eğer ben gaybı bilseydim, elbette çok hayır yapardım…”

Gaybı cin ve hakikiler dahi şeyh bilemeyeceği gibi, Allah (c.c.)’ın elçisi olan peygamberlerin bile vahiy olmaksızın kendiliklerinden bilmeyecekleri Kur’an-ı Azimüşşan’da bildirilmiştir. Hanefi mezhebi alimleri, Hz. Peygamber (s.a.v.)in umumi olarak gaybı bildiğine inananları tekfir etmişlerdir. Şu Ayet-i kerime’ye kulak verelim;

“De ki, ben Allah’ın hazineleri yanımdadır diye size söylemiyorum, gaybı da bilmem…” (En’am:50)

“De ki, eğer gaybı bilseydim, elbet daha çok hayır yapardım..” (A’raf:188)

Görülüyor ki; kâinatın efendisi (s.a.v.) için dahi böyle bir itikada yer yokken, “bizim şeyh efendi bütün hallerimizi ve kalbimizden geçenleri bilir” diye inananlara, hatta cinci hocalardan gaybı soranlara ne demek lazım? Evet Cenab-ı Hak’kın peygamber olmayan salih kullarına ilhamları vardır. Kerametten bir şube olan bu ilahi ihsan sayesinde, bazı gizli bilgi ve sırlara aşinalık mümkündür. Ancak bu iş, hiçbir zaman umumî ve küllî manâda gaybı bilmek derecesinde ve vüs’atinde olamaz.