07-10-2011, 03:11
|
|
|
benim dedigimle, senin dedigin arasindaki farki ben anlayamadim.. Trabzon kücük bir sehirdir,öyle ahim, sahim geliri yokdur, devamli göc verir o acidan malatyadan, denizliden, elazigdan, tekirdagdan,sivasdan, aydindan farki yokdur ama her daim gündemdir öyle diyarbakir,izmir gibi ideolojik nedenlerden dolayida degildir..
her dönem kabinelerde bir veya daha fazla trabzonlu bakan bulunurki bu dönem bile faruzk özak cikarken, erdogan bayraktar girmistir..
istanbulda sivaslilarla, trabzonlular agirlikdadir ki her alanda oldugu gibi insaat alaninda da trabzonlular en plandadir örnek ali agaoglu, varlibas gibi..
iste olayda burada basliyor burada trabzonspor faktörü öne cikiyor eger trabzonspor bu kadar öne cikmasaydi trabzonda bu kadar öne cikmayacak siradan bir anadolu ili olacakdi ama suanda gayet önem arzeden bir il olarak göze carpiyor..
o kadarki Trabzon milletvekilleri bile öyle siradan milletvekili degil mesela chp nin bir önceki mv akif hamzacebiydi onu istanbula kaydirip yerine simdiki genel baskan yardimcisi volkan canalioglu getirildi ayni sekil mhp den mv secilen kiside mhp nin potansiyel baskan adayi koray aydin, ak partinin adaylarini saymaya gerek yok hepsi taninmis kisiler..
o kadarki of belediye baskani bile trabzon listesinde yer bulamayinca istanbula kaydirilip oflularin cok yasadigi bir bölgeden aday gösterildi..
ve son olarak konuyu bir nukdeyle bitireyim..
viyana ya yeni geldim almanca kursuna gidiyorum ve kursun sonunda hepimiz bir konu anlatiriz, kurstada rizeli bir arkadas vardi onunla devamli rize, trabzon tartismasi yapar birbirimize takilirdik..
arkadas konu olarak rizeyi secmisti anlatti anlatti hocada türkiye ye bir kac kez tatile gitmis hoca rizenin türkiye nin neresinde oldugunu anlamadi arkadas bir harita cikardi hoca inceledi bakti ne cevap verse begenirsiniz "desene Trabzonun yaninda" diye tabiki bende o anda hangi hareketi yaptim onuda siz tahmin edin ..
megersem hoca daha önce sümela manastirini filan ziyaret etmis oradan biliyormus ..
neyse kuzguna kendi yavrusu güzel görünür misali banada kendi memleketim güzel görünür varmi bundan daha dogali 
|
|
|