SON VURUŞ ( Gerçek hayattan ogame uyarlanan bir hikaye )
5.Bölüm
Yer:Türkiye Şehir:İzmir
Helikopter İzmir Hava Okulları eğitim sahalarından birine iniş yapmıştı..Okulda Ankaradan gelen misafirleri karşılamak için büyük bir telaş vardı&Albay Okan Ve Albay Muratı Okul komutanı Tümgeneral Hadi karşılamıştı&Bu normalde alışılageldik bir durum değildi ancak içinde bulundukları durum dışarıdan bakıldığında vahimdi..Albay Murat Generale dönerek..
-Askerlerin sağlık durumlarında bir problem yok sanırım komutanım&
-Meraklanmayın Albay herhangi bir sorunla karşılaşmadık..yanlız tatbikatta kaza geçiren subay hala daha yoğun bakımda ama hayati tehlikesi yok denecek kadar az..
-Yunan gemisinden gelen askerlerimiz nerde efendim..
-Şuan yoldalar yarım saat içinde burada olurlar sanırım..siz biraz erkencisiniz..
Bu ifade biraz alaycı olmuştu ama albaylar tebessüm ederek incindiklerini belli etmediler&Beraberce Generalin odasına gectiler&General Hadi zevklerine son derece bağımlı birisiydi..Odasının yerleri İtalyan parkelerle kaplı duvarlarda degeri milyon dolarları bulan tablolar meksikadan özel olarak getirilmiş oturma grubu her şey son derece titizlikle ve baya bir masraf yapılarak dekore edilmişti..General Albaylara oturmaları için yerlerini gösterdi&Eliyle 3 çay işareti yapıp kendiside deri koltuğuna oturdu&
-Sıcağı sıcakla bastıracaksınızki soğukta üşümeyesiniz&
-Haklısınız efendim&Konumuza gecebilirmiyiz..
-Tabi Albay sizi dinliyorum &
-Efendim buraya geliş sebebimiz aslında ege denizinde yaşanan olaydan çok yarın Ankarada olacak Suudi Arabistan yetkililerinin neyin peşinde olduklarını öğrenmek..Bu konuda bize yardımcı olacağınızı düşünüyoruz..
-Neyin peşinde olduklarını yarın öğrenirsiniz zaten Albay Murat bu kadar neden merak ediyorsunuzki..Zaten benimle uzaktan yakından alakası olmayan bir iş..hatta şuan bile uğraştığım iş benimle alakası yok tamamen deniz kuvvetlerinin işi ama ben bir havacı olarak ilgileniyorum..Ve siz buraya işinizin dışında başka konular konuşmak için geldiğinizi söylüyorsunuz..bundan üstlerinizin haberi varmı beyler&
Albay Murat Ve Okan bu tepkiyi beklemiyordu..Ne olursa olsun bu işin ne olduğunu bilmeleri gerekiyordu..Çünkü eğer kendi dallarının dışındaki bir işse bu askerlik hayatlarının sonu olabilirdi akıllarından bir çok komplo teorileri üretiyorlardı..Bu işin ne olduğunu General Hadiden başkası bilemezdi&General Hadi Ortadoğuda uçan kuştan tutun ölen tavuğa kadar olan bütün olaylardan haberi olan çok iyi bir istibaratçıydı dünyanın heryerinde istihbarat ağı vardı ve hava okulları komutanlığını kamufle olmak için yürütüyordu..Ancak bu sırrı bir çok üst düzey askeri yetkili biliyordu..Albay Murat diplomatik kaynakları kullanarak bu bilgilere ulaşmıştı ama bulduğu bu bilgileri hiç haberi yokmuş gibi üstleriyle paylaşmıştı..Üstleri bu sırra albay Muratıda dahil etmişti..Ancak Bundan Generalin haberi yoktu Albay Murat başka bir yoldan Generali sıkıştırmayı denedi..
-Efendim Bizlerde Deniz Kuvvetlerinde çalışmalarımızı yürütüyoruz.yanlız bize verilen son görev tamamen İstihbarat birimlerini ilgilendiren bir görev bize bu görevin neden verildiğini sorgulamak gibi bir düşüncemiz yok yalnız merak etmemek elde değil..uzmanlık alanımız olmayan bir konuda bizden bir şeyler beklemeleri biraz garip değilmi.Bizde bu konuda sizin bize bazı önerilerde bulunabileceginizi düşündük..
-Benim size tek bir önerim olabilir ayağınıza dikkat edin&
-Anlamadım efendim..
-Bu tür görevler personel değişikliği ve atamalar zamanında nedense sıkça verilir..Önümüzdeki ay Askeri birlikler içinde yeni görev yerleri belirlenecek sizde bu görev değişikliği içinde bu işteki başarınız kadar pay alacaksınız..yani başaramayacaksınız ve alt kadrolarda görevlerinize devam edeceksiniz veya ordudan uzaklaştırılabileceğiniz bir olayla baş başa kalacaksınız..o yüzden ayağınıza dikkat edin..Gelenlerin sizinle herhangi bir işi yok onlar kendi işlerini kendileri halledebilecek güce sahipler..Eğer bu görevden başarıyla ayrılmak istiyorsanız&
Cebinden çıkardığı küçük not defterine bir şeyler karaladı..Albay Murat ve Albay Okan Şaşkınlıktan ağızları açık bir şekilde Generalin verdiği kağıttaki adrese bakıyordu..
-Bu adrese gidin benim gönderdiğimi söyleyin&unutmadan uzun bir yolculuğa hazır olun&
Albay Murat Ve Albay Okan gelen çaylardan bir yudum bile almamıştı..Generalin söyledikleri büyük bir komploydu ve bu komployu kuranlar ikisininde kellesini istiyordu..Ama kimdi bunlar ve onlara ne yapmışlardı..Kapının açılmasıyla arkalarını döndüler&
|