09-11-2011, 23:05
|
|
|
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı
biz sana paylasma demiyoruzki ama bazi konular vardir analiz ister, yorum ister ama daha abicim senin analizini, yorumunu görmedik hep resmi bir dil, hep malumun, ilanini tasdik eden bir yaklasim tarzi..
ben mesela bu konuda senin ne düsündügünü bilmiyorum cünkü sen sagdan, soldan alinti yaptim..
abicim forum ne icindir bireylerin fikirlerini ön plana cikarmak icindir o halde benim icin degerli olan senin fikirlerindir yoksa senin bulabildiklerini bende bulabiliyorum yani google a ne yazarsan, önünü cikiyor ;)
|
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı
iste sen sunu anlamiyorsun senin o yorum dediklerin resmi yorumlar yani pkk bilmem kac yilinda kac kisiyi öldürdü ama bence deyip baslayan ve karsidakini tartismaya sevkedecek yorumlarin bir elin parmaklarini gecmez..
bu konuda da öyle bana devlet diliyle konusyuorsun abicim ama ben daha senin konu hakkindaki düsünceni ögrenemedim mesela iran hakkinda ne düsünüyorsun, sia hakkinda ne düsünüyorsun, onlari sapkinmi görüyorsun, mezheplere bakin acin nedir daha ögrenemedim..
Velhasil kelam abi takiyye yapmaya gerek yok senle tartismak bana birsey kazandirmiyor cünkü bildigimiz seyleri ya resmi dille yaziyorsun yada alinti yapiyorsun..
ama benhurun fikirleri cok aykirida olsa dikkatimi cekiyor ayni sekilde akinci veya furkan bu konuda nasil bir yorum yapmislar merak ediyorum, hüdavendigarin tezlerini merak ediyorum yani bu liste uzar gider ama senin yorumlarini merak etmiyorum cünkü farkli birsey yok ;)..
ama tabiki görüsüne ve üsluba sonsuz saygim var sadece bu sekil tartismak tarzim degil daha dogrusu isime gelmiyor..
Vesselam..
|
AK Parti Forum'da fikirlerimi söylediğim pek çok yorumlarım olmuştur Mavera. Sen herhalde o fikirlerimin yer aldığı konuları görmedin. Bak mesela aklıma bir konu geldi: Başkanlık Sistemi Konusu. AK Parti Forum'da Siyaset Bölümündeki, "Başkanlık Sistemi Referanduma Gidecek!" başlıklı konudaki mesajlarım aşağıdadır. (yine kopyala-yapıştır yapıyorum. )
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı
Başkanlık Sisteminin Türkiye'ye faydadan çok zarar getireceği kanaatindeyim. Eğer Başkanlık Sistemi referanduma gidecek olursa halk oylamasında benim oyum 'hayır' olacak inşaallah.
|
Alıntı:
Başkanlık Sistemine karşıyım çünkü:
1- Türkiye Büyük Meclisi'nin üstünde bir senato istemiyorum. ABD'de Temsilciler Meclisi'nin üstünde bir senato var diye biliyorum. Türkiye'nin; en önemli, en değerli ve ana kurumu Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir ve bu durum Türkiye Cumhuriyeti var oldukça daima bu biçimde var olmalıdır.
2- Valilerin halk tarafından seçilmelerini istemiyorum. ABD'de valiler halk tarafından seçiliyorlar. Başkanlık Sistemi getirilir ve valileri halk seçerse, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki ve Doğu Anadolu Bölgesindeki 6-7 civarında ilde Kürtçü belediye başkanları yanında o illerdeki askerlerin ve polislerin bağlı olduğu Kürtçü valiler seçilebilirler. Böyle bir durumda Türkiye'nin bölünme riski oluşur.
3- Başkanlık Sisteminin geçerli olduğu ABD'deki seçim sisteminde bir eyalette % 51 oy alan partinin o eyaletin bütün milletvekillerini çıkardığı ve % 49 oy alan partinin hiç milletvekili çıkarmadığı biçiminde bir uygulama var diye biliyorum. Eğer bu bilgim doğruysa ve Başkanlık Sistemindeki seçim sistemi böyleyse bu durum demokrasiye aykırıdır. Mesela bu durumu İstanbul'a uygularsak İstanbul'da % 51 oy alan bir siyasi parti 85 milletvekili çıkarırken % 49 oy alan siyasi partiye 0 (sıfır) milletvekili düşer, yani % 49 oy alan siyasi parti hiç milletvekili çıkaramaz ve böylelikle antidemokratik bir seçim yapılmış olur.
4- Ayrıca Başkanlık Sisteminde uygulanacak olan seçim sistemi temsilde adaleti sağlayacak mı veya ne kadar oranda sağlayabilecek? Seçim barajı olacak mı? Seçim sistemi 2 turlu mu olacak? Bunların netleşmesi gerekiyor. Demokrasiye en uygun seçim sisteminin olması için, seçim sisteminin hem temsilde adaleti sağlayan hem de yönetimde istikrarı sağlayan bir seçim sistemi olması, yani 2 turlu ve barajsız seçim sistemi olması gerekir.
|
Alıntı:
Başkanlık Sistemine bir itirazım daha var:
5- Bildiğim kadarıyla ABD'deki Başkanlık Sisteminde yüksek mahkeme üyelerinin tümünü başkan seçiyor. Eğer Türkiye'de Başkanlık Sistemi yürürlüğe girerse Anayasa Mahkemesi'nin 17 üyesinin tümünü başkan mı seçecek? Eğer böyle olursa yani Anayasa Mahkemesi'nin üyelerinin tümünü Türkiye'nin başkanının seçmesi uygulaması getirilirse, böyle bir durum Türkiye'de büyük siyasi çalkantılara ve yargının yürütmeye bağlandığı yorumlarına yol açabilecektir.
|
Nasıl resmî yorumlar yahu? Sen hangi devlet veya hükümet görevlisinden PKK'ya destek veren vatan haini Kürtçüleri vatandaşlıktan çıkarmalıyız ve onları ana vatanları olarak gördükleri (Bölücü Terör Örgütü'ne destek veren Kürtçüler ana vatanlarını Kürdistan olarak kabul ediyorlar, genel olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesini Kuzey Kürdistan ve Kuzey Irak'ı da Güney Kürdistan olarak kabul ediyorlar) ve Güney Kürdistan olarak kabul ettikleri Kuzey Irak'a göndermeliyiz sözünü veya düşüncesini duydun. Bu benim fikrimdir ve resmî bir görüş değildir.
Başkanlık sistemi konusundaki mesajlarımda da mesela Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemi hakkındaki görüşlerine katılmadığım ortadadır. O mesajlarımda başkanlık sisteminin Türkiye için faydadan çok zarar getireceği kanaatinde olduğumu söyledim ve başkanlık sistemine dair bazı çekincelerimi maddeler halinde yazdım. Resmî bir dil kullanıyor, devlet dili kullanıyor diyerek eğer üslubumu kastediyorsan, üslubum için belki bunu söyleyebilirsin; ama yorumlarım için bunu söyleyemezsin. Bölücü Terör Örgütü'nü (BTÖ) destekleyen vatan haini Kürtçüler için uygulanması gereken tedbir konusundaki önerim ve başkanlık sistemine karşı oluşum, resmî görüşleri dile getirmediğimin apaçık ve reddedilemez delillerindendir.
Kendime özgün fikirlerim vardır ve o fikrilerimi de özgürce ve açık yüreklilikle dile getiriririm.
Şia hakkındaki görüşümü soruyorsun. Ehl-i Sünnet'in dışındaki bütün mezhepleri Şia da dahil olmak üzere bidat fırkaları olarak görüyorum elbette; ama onlar için sapkın kelimesini kullanmıyorum. Türkçe'deki sapık, sapkın kelimeleri öncelikle cinsel sapıklığı akla getirdiği ve aşağılayıcı olduğu için, bidat fırkaları bile olsalar, o fırkalar için sapık, sapkın gibi kelimeler kullanmıyorum. Ehl-i Sünnet'in dışındaki mezhepler, İslam'ın ana yolundan ayrılmış olan bidat mezheplerdirler; ama nihayetinde imanlarında küfre varmayan bidat sahipleri de Müslüman oldukları için bizlerin Müslüman kardeşleridirler ve bidat fırkalarından olup da vefat ettikleri zaman imanlarına küfür karıştırmamış olanların sonunda varacakları yer Allah'ın izniyle Cennet'tir.
İran hakkındaki görüşüme gelince... Haberler Bölümündeki, "Hizbullah'ın Suriye'ye Desteği Tepki Çekiyor!" başlıklı konuda yer alan bir mesajımı buraya alıntılamamla birlikte İran hakkındaki genel düşüncemi öğrenmiş olursun. (bir kopyala-yapıştır daha yapıyorum. )
Alıntı:
Bu arkadaşlar derken beni kastetmiyorsun herhalde Akıncı; eğer AK Parti, Şii İran'a yapılacak silahlı bir saldırıya destek olursa ve İran'ı vuranların safında yer alırsa, AK Parti'ye olan desteğini çekecek ve AK Parti'ye oy vermeyecek olan koyu Sünni ve koyu AK Partili beni?
|
AK Parti iktidarında Türkiye, İran'a karşı silahlı bir müdahalede saldıran tarafta yer alırsa, AK Parti'ye olan desteğimi çekmek ve AK Parti'ye oy vermemek kararındayım. İran konusundaki tavrımın ne olduğu bu yazdıklarımla açıkça belli olmuştur sanırım.
Konu Cihannur tarafından (09-11-2011 Saat 23:32 ) değiştirilmiştir..
|
|
|