Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-22-2011, 03:45   #5
Kullanıcı Adı
Ammar
TESSEP: Allah'tan Korkun!

Eğitim yılının başlaması ile birlikte birçok ilköğretim okulunda, başörtülü kızların okula alınmamasına tepki gösteren TESSEP Başkanı Salih Demir, öğrencilere yaşatılanların suç olduğunu belirterek, helvadan putlarını yiyen zihniyet ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

MERSİN -
2011-2012 Eğitim yılının başlaması ile birlikte birçok ilköğretim okulunda, başörtülü kızların hiçbir hukuki dayanak olmadan, okula alınmamasına tepki gösteren TESSEP Başkanı Salih Demir, okul yöneticilerinin keyfi davrandığını vurgulayarak, işlenen bu suç ve zulüm karşısında yetkililerin ve kolluk kuvvetlerinin sessiz kalmasının izahı olamayacağını belirtti.

Okulların açılması ile birlikte yıllardır süregelen başörtüsü zulmünün yol açtığı mağduriyetler zincirinin tekrarlandığını ifade eden TESSEP Başkanı Demir, "Rabbimizin buyruğuna ve İslami hassasiyetlere karşı uzanan bu despotik, anlamsız, kanunsuz ve haddini aşan şu mel'un zorbalıklar karşısında Müslüman halkımızın sesi olarak bu ve benzeri zulüm ve mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için, meşru olan tüm yollara başvurarak, haklı mücadelemize sonuç alıncaya kadar devam edeceğiz" dedi.

"Helvadan Putlarını Yiyen Zihniyet İle Karşı Karşıyayız"
Okullarda yaşatılan hukuksuzluklara sessiz kalan yetkililerin, helvadan putlarını yiyen zihniyet misali karşılarında durduklarını belirten Demir açıklamasının devamında şunları söyledi: "Şuan itibari ile ülkemizin değişik il ve ilçelerinden; Ankara, Bursa, İzmir, İstanbul-Sultangazi, İskenderun, Siverek, Karlıova ve benzeri bölgelerimizde ilköğretimin eski deyimle ortaokul bölümünde başörtüleriyle okumak isteyen ve bu şekilde okullarına giden kızlarımız türlü hakaretler, kanuni-hukuki dahi olmayan karşı koymalar, sınıftan-okuldan çıkarmalar, bir tehdit ve korku kılıcı gibi polis çağırmalar ile karşı karşıya kalmışlardır. Yeri geldiğinde "kanun böyle diyor'' söylemi arkasına sığınarak insanımızı bir hizaya getirme adına dayatma zihniyetini bir baskı aracı haline getirenler,'' ilköğretim zorunludur, her ne sebep ile olursa olsun çocuğu okula almamak kanunen dahi suçtur, kanununuzu çiğniyorsunuz'' ifadeleri karşısında cevap veremez duruma düşerek lafı geveleyip bocalayıp duruyorlar. Hz.Ömer'in deyimi ile "helvadan putlarını yiyen'' zihniyet çağımızın me(deni) yüzünde sırıtarak karşımızda duruyor."

"Bu Tutumunuzdan Vazgeçin, Yarın Ahiret Var, Allah'ın Gazabı Var"
İnançlarından dolayı okullarını başörtüsü ile okumak isteyen kız çocuklarına karşı, yetkililerin bu yasakçı tutumlarından vazgeçmelerini isteyen Demir, "Şimdi Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) olarak evvela bu mağduriyete sebep olanlara diyoruz ki; kanunda-hukukta dahi olmayan, bu tutumunuza derhal son verin, yetkileriniz dışına çıkmayın ve prosedür ne ise onu uygulayın, bu zulme sebep olanlar Allah'ın gazabını kendilerine celp ederler, yarın kabir var-mahşer var, Allah'tan korkun! Ahiretinizi heba etmeyin!" diye konuştu.

"Tahriklere Kapılmadan, Direnerek Okullarınıza Gidin"
Son olarak okul kapılarında zulme maruz kalan öğrenci ve ailelerine seslenen TESSEP Demir, "Kanuni ve hukuki haklarınızı bilin ve buna sahip çıkın, bu türden haksızlıklar karşısında hakkını iyice bilen bilinçli kişiler olarak, hakkınızı arayın geri adım atmayın, yılmayın, günlerce dahi sürse hakkınızdan vazgeçmeyin. Bir Müslüman'a yakışır vakar ve üslup içerisinde medeni cesaret göstererek bu keyfiliğin karşısında dik durun, tehdit ve baskı kursalar da, sizi kovsalar da bu her gün sürse de okulunuzdan ayrılmayın, terk edip dönmeyin. Tahriklere kapılmadan, sataşmadan, sakin, sabır, vakar ve kararlılıkla dik duruşunuzdan asla taviz vermeyin. Unutmayın ki, eğer okula gitmeyip, zaten kanunen haklıyım bu işi mahkeme-savcılık halleder diyerek köşenize çekilirseniz, bu belki aylara ve yıllara mal olabilir. Okuldan ayrılmayarak, her gün haklı direnişinize devam ederseniz ancak o zaman hakkınıza kavuşabilirsiniz. Bu sebeple hem okulunuzu ne olursa terk etmeyin hem de gerekirse hukuki yollarınıza da başvurmuş olun. TESSEP yetkililerinden ve bilirkişilerden bu konuya dair tüm bilgileri doğru ve tam olarak elde edin" şekline konuştu.

TESSEP olarak haksızlıkların karşısında, öğrencilerin ve mağdurların yanında yer alacaklarını ve onlara yardımcı olmak adına seferberlik halinde olduklarını söyleyen Demir, son olarak, hayatın her yerinde ve her alanında tesettürün-başörtüsünün tamamen serbest olması için haklı mücadelelerini sonuç alıncaya kadar sürdüreceklerini belirtti. (A. Hakim Kurt, Halil Golitekin - İLKHA)
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla