Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-27-2011, 22:08   #8
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
EZEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Klasik cevap çünkü okuduğun yazarların sana verdiği akıl kadar cevap verebilirsin Diyorumki 80 lerde Türkiye Cumhuriyetinde kürtlerin derdi bana Kürtçe okutturuyorlarmış konuşturmuyorlarmış değildi Ülkenin tüm genelinde olduğu gibi geçim derdindeydi millet bana çıkıyor Diyarbakır cezaevinden yapılmış olayı anlatıyor bu olayda kaç kişi vardı Kürtlerin kaçı etkilendi ? Doğu Anadolu bölgesindeki illerde neler oldu darbe dönemi hariç o bölgede kürtlere neler yapıldı 1980 deki faşizanlık sadece Kürtleremiydi ? Neden sadece darbe ile varolup sönen vede çok küçük bir kesimi etkileyen bir gelişme geniş bir yargıya varıyorsunuz ? Söyliyeyim Çünkü seçim dönemlerinde seçmene yönelik etkileyici yazılar yazan yazarlardan bu kadarını kapabildin kendin gördüklerinle konuşamıyorsun çünkü böyle bir tecrüben vede yüzyüze bir araştırman yok ..

senin 4 katın yazar,yazı okuyorumdur be ezel...

sırf 2 gazete kendim alıyorum her gün...
doğrudan köşe yazılarını takip ettiğim 5 gazete var...
gazete harici yazarlar var yani küçümsemeye yönelik ifadelerin beni zerre ırgalamaz...

Alıntı:
ondan diyarbakır cezaevinde dahi
dahi bile anlamına gelir...
en yakın somut örnek olduğu için onu yazdım...
yoksa devletin kurulmasından itibaren olan bir sorundur...
düne kadarda vardı...
büyük şehirde,okulda,sosyal ortamda kürtçe konuşabiliyormuydu insanlar ?
ben üniversitede ilk senemde bir kürt arkadaşımın telefonunda ciwan hacomu ne ondan bi kürte şarkı açtım çocuk seri hareketle aldı elimden telefonu direk müziği kapadı...
nasıl ürktülerse adamlar...
kürtçe bir kitap mı vardı ?
kürtçe eğitim veren bir kuruluşmu vardı düne kadar ?
adamları asimile et,baskı kur sonra sorun yoktu...
size göre yoktu tabi...
devlet kaynaklı tarih,haber okumaya bayılırsınız zira...

diyarbakır cezaevinde 10 adam yatmıyordu...
pkknın apo harici fikir adamlarıda oradaydı...
hapisten çıkan attı kendini dağa...
bu ister istemez bir yönteme dönüştü...
sanki herşey diyarbakırda olmuş bitmiş ve devam etmemiş gibi konuşuyorsunuz...
sırf 80-84 arası binlerce insan girdi çıktı o cezaevine...
80 öncesi zulme uğrayanlar...
80 sonrası zulme uğrayanlar...

Alıntı:
Söyliyeyim Çünkü seçim dönemlerinde seçmene yönelik etkileyici yazılar yazan yazarlardan bu kadarını kapabildin kendin gördüklerinle konuşamıyorsun çünkü böyle bir tecrüben vede yüzyüze bir araştırman yok
he öyle...
ben bi tek seçim dönemleri okurum zaten
sen tasalama ezelcim ya Allaha şükür araştırma,okuma,konuşma,dinleme konusunda geniş alternatiflere sahibim...
fikir adamlarıyla ufaklıktan beri çok yanyana bulundum...