güzel kardesim hani derler ya ben düsmanimin bile mertini isterim diye.. ahmet kaya belki pkk sempazitaniydi ama mertti yani hic egilmedi, bükülmedi ve cok sevdigi vatanina hasret öldü..
ahmet kaya bence sürece cok katki yapabilirdi cünkü toplumun her kanadi tarafindan sevilen biriydi ve sözleri dikkate aliniyordu o her zaman baris, özgürlük, insan haklari dedi hic bir zaman agzindan savas, kan, terör cikmadi tabiki konserlerin atmosferine ayak uydurup, maksadini asan,haddini asan sözler söylemis olabilir ki söyledigide ortada..
ama ortada cok ironik bir durum var.. bir gece cikiyor ben kürtce kaset yapacagim diyor ve sanatci bozuntulari ona catal, bicak atiyor ertesi günde bütün medyada bir linc kampanyasi, serefsiz basliklari..
ya ben hala daha sunu anlamiyorum ahmet kaya pkk liydida neden pkk onu sahiplenmiyor mesela bak dogum günüydü dün ne bdp den, ne pkk dan bir aciklama var sebebini söyleyim haniminin bir röportajini okumustum o barisi istedigi icin, silaha mesafe koydugu icin ayni kemal burkay gibi dislandi ve yalniz basina uzaklarda öldü..
haindi, degildi bilmem ama cogu vatanseverim diyenden daha cok bu vatani seviyordu onu cok iyi biliyorum..
|