Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-30-2011, 13:41   #60
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Alıntı:
NeVaRiYe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu sene için sormamıştım, bundan sonraki süreçte nasıl kutlanmalıdır ?

Kutlanmasından ziyade, kutlanış şekli, tertib ve düzeni konusunda hazmedemeyen, sindiremeyen, kabul etmeyen büyük bir kitlenin varlığı aşikar.

Bir genelleme cümlesi hissediyorum sanki. Küçük bir zümrenin hatasını büyük bir kitleye mal etmek. Nihilizm kokusu alıyorum senden

Kutlanış şekli ile alakalı dehâların rahatsızlıklarını başlıklar altında toplayalım.

1. Anıtkabire çıkılmasın...

Eyvallah çıkmayalım. Ki kemalistlerin 80 yıl önce yaşamış bir lideri bugün birçok şeyin değişip geçmişten farklı olduğu bir dönemde yaşanan bir mevzu için tartışılmaz kıldıkları dogmalaştıkları birini cumhuriyet törenlerinde huzuruna çıkılmaması, beni rahatsız etmez. Hele ki böyle bir günde bu görüşten epey uzak birinin anıtkabir defterine ''Bak kurmuş olduğunun cumhuriyet ve değerlerini, intikaplarını her türlü fikirlerini, bohemliliklerini ilelelebet yaşatacam'' gibi zırvalıkları geçirilmesini istemem.

2. Çocukları soğutka bekliyor, tatili zehir oluyor. Bayrama katılmasalar daha mutlu olurlar. Kısacası avamcılık. Çocuklar olmadan bayramın neşesi ve mutluluğu ve milli gururu nasıl yaşatabiliriz.

3. Hokkabazlık diye tabir edilen dans, raks, müzik türü etkinlikler düzenlenmesin.. En azından kolbastı olsun be o kadar dünyadan soyutlanmayalım.

4. Askeri düzen resmi geçit olmasın. Fikir yok.
askeri geçit olunca kendini tatmin mi ediyorsun...
aha 1999'da da olmamış...
noldu kutlanmadı bu sene devletce cumhuriyet mi yıkıldı...
ah siz ve şu sizin amele paranoyalarınız varya bitiriyor beni...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla