Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-25-2011, 16:28   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Kılıçdaroğlu'nun Dersim Çarkı
Kılıçdaroğlu'nun Dersim Çarkı



Dersim belgelerini açıklayan Erdoğan'ı önce sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, 24 saat geçmeden çark ederek 'Özür yetmez arşivleri de aç' açıklaması yaptı
.

Dersim Katliamı konusunda kararsız bir tutum sergileyen CHP lideri Kılıçdaroğlu ve partisinin kafa karışıklığı son 24 saat içinde zirve yaptı. Önce Başbakan'ı sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, 24 saat geçmeden "Özür yetmez arşivleri de aç" açıklaması yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın, Dersim Katliamı'nın dönemin CHP iktidarının plânlı bir icraatı olduğuna dair 4 resmî belge açıklaması ve ardından da özür dilemesi, Dersim tartışmasının başından beri büyük gelgitler gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 24 saat içinde izlediği tutarsızlıkları da gözler önüne serdi. 'Dersim'de analar ağlamadı mı' sözleriyle tartışmanın fitilini yakan dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'e karşı yine o dönem partinin grup başkanvekilliğini yüreten Kılıçdaroğlu önce sessiz kalmış, ardından 'gereğini yapsın' demiş ardından da kameralar önünde el sıkışarak 'Aramızda bir sorun yok' demişti.

Genel başkan seçildikten sonra partisinin Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün bir röportajında, "Dersim Katliamı'nın sorumlusu o dönemin CHP yönetimi ve devletidir. Aleviler Hz. Ali'nin ve Atatürk'ün resmini yan yana asıp kendini kandırmasın." sözleriyle yeniden başlattığı tartışmada da Aygün ve yönetime karşı bildiri yayınlayan 12 milletvekiline karşı da sessiz kalmayı tercih etmişti.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'Dersim Katliamı'yla yüzleşelim' çağrısı yapması üzerine hakaretler ederek, "Ermeni diasporası zihniyeti ile konuşuyor.' diye açıklama yapmıştı. Başbakan Erdoğan bu sözlere önceki günkü konuşmasında yanıt vererek "Yazıklar olsun sana. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ı Ermeni diasporasıyla aynı yere oturtacak olanın alnını karışlarım. Haddini bil.'' diye cevap vermişti.

Kılıçdaroğlu Başbakan'ın, Dersim Katliamı'nın dönemin CHP iktidarı tarafından yapıldığına dair belgeleri açıklaması üzerine de, "Yurttaşlar arasında kin ve nefret tohumları ekiyor. Başbakanın psikoloğa gitmesi lazım." açıklaması yapmıştı. Kılıçdaroğlu dün yaptığı açıklamada ise "Özür yetmez sürgün listeleri açıklansın' talebiyle kafa karışıklığını ve gelgitli politikasını bir kere daha ortaya koymuş oldu. İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından son 24 saat içinde CHP lideri Kılıçdaroğlu ve partililerinin birbirine taban tabana zıt Dersim açıklamaları:

23 KASIM 14:30

Milletin birliğinin temeline dinamit koydu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: "Başbakanı tebrik ediyorum. Dili, üslubu ve açıklamasıyla memleketimizin ve milletimizin birliğinin temeline dinamit koymuştur. Herkesi birbirine düşman etmeyi, birbirine düşürecek yolu açmayı başarmıştır. Sayesinde tarihimizi de öğrendik. Geriye söylenecek ne kaldı? Bu kampanyanın nihai amacı nedir?''

23 KASIM 15:30

Bölücülüğün tohumlarını saçtı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi: "Başbakan Erdoğan kin ve öfke saçtı. Bölücülüğün tohumlarını ekti. Ali Çetinkaya'yı örnek veriyor. Başbakan yarın farklı örnekler verirse şaşırmayın. Şeyh Sait ve olayına sıra gelirse şaşırmayacağım. Atatürk Havalimanı'nın adının değiştirilmesine gelirse şaşırmayacağım. Başbakan bu açıklamayla Cumhuriyeti karşısına almıştır."

23 KASIM 19:30

Topluma nefret ve kin tohumları ekti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: ''Bir başbakanın görevi toplumun kaynaşmasına katkı vermektir. Sayın Başbakan topluma kin ve nefret tohumları ekti. Çok ağır ifadeler. Ben kendisini dinlerken 'Acaba Türkiye Cumhuriyeti'ne düşman bir kişiyi mi dinliyorum?' diye kaygıya kapıldım. Sayın Başbakanın kesinlikle bir psikoloğa görünmesi lazım.''

24 KASIM 11:30

Özür yetmez arşivler de açıklansın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: ''Sayın Başbakan, sana düşen görev, özür dilemenin yanında, devletin arşivlerini açmaktır. Belgeler açıklanırsa bizler de o zaman tarihimizle oturur yüzleşiriz. Dersim sürgünlerinin arşivlerinin de açıklanması lazım. O sürgün ailelere verilen topraklar var. O toprakların bir kısmı ellerinden alındı. Onları da aynen iade edeceksin.''

Kaynak

İnternethaber 25.11.2011

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder