|
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı
arkadaş sen ne kadar düşünmeden konuşan bir adamsın ya...
hem hadise ehli sünnet harici cehenneme gidecektir manası veriyorsun...
sonrada şiilerde cennete gidecek diyorsun 
ilk söylediğinle çelişiyorsun...
arada az düşün yazda çelişip durma kendinle...
öyle birşeymi diyorum ?
mezhebinde yine dur kuran ve sünnette birleşelim diyorum insanlara mezheplerini reddedmi diyoruz...
ayrıca tanıdığım bir mezhebe mensup olmayan hanif müslümanlar var hiç bir sapıklıklarınıda görmedim...
her taraf ilim yuvası...
adam kuranı okuyor,hadis kitaplarını okuyor gidip...
ama mezhepli olmak caizdir ve ben gereklidir diye düşünüyorum...
her insan araştırmayı sevmez zira...
ama mezhepçilik caiz değil...
10 yaşında çocuk mantığı bu kusura bakmada...
|
Düşünmeden konuşmuyorum; bilerek konuşuyorum. Peygamberimizin hadis-i şerifini eğer, kurtulan fırkanın dışında kalan herkes ebedî Cehennemlik olarak yorumlarsan o zaman Sünnilik dışında kalan Müslümanların ebedî Cehennemlik olacağına hükmedersin. Ehl-i Sünnet'e göre Ehl-i Kıble tekfir edilemez. Yani namaz kılan bir Müslümana açık bir küfrü görülmedikçe kâfir denilemez. O hadis-i şerifin, Ehl-i Bidat'ın itikatlarındaki bozukluktan dolayı Cehenneme gidecekleri, onların aralarında imanını koruyanların ise daha sonra Cennete gidecekleri şeklinde yorumlanması uygun olur kanaatindeyim.
Niye 10 yaşındaki çocuk mantığı olsun? Yeryüzündeki Müslüman dağılımını gösteren haritayı Şiiler de görebilirler. Şiiler kendi kendilerine şöyle sorabilirler: "Bizim dışımızda kalan neredeyse bütün Müslümanlar Sünni (% 80 civarında). Biz niye küçük bir azınlık olarak (% 10 civarında) Şiiyiz? Sünnilik ne diyor?" Bunları kendi kendine soran bir Şii, Ehl-i Sünnet hakkında bilgi sahibi olmaya başlayıp doğru itikadın Ehl-i Sünnet İtikadı olduğunu anlayarak Şiilikten vazgeçip Sünni olabilir. Bütün Şiilerin böyle yapmaları gerekiyor. Dünya üzerindeki Müslüman nüfusun % 10'u civarında bir bölümü oluşturan Şiiler, Sünni olurlarsa İslami vahdet büyük oranda sağlanmış olacaktır inşaallah.
|