Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-26-2011, 23:16   #14
Kullanıcı Adı
MÜLTECİ
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
erbakan hocanın sözlerinde yeri geldi kin,takiye gördük...
yeri geldi duymak istediğimizi duyamadık...
ama çokça hak,çokça doğruluk duyduk ağzından...
örnek verebilirim...
akparti ve seçmeni hakkında kindar sözleri olmuştur...
saadete genel başkan olunca atatürk hakkında 10 kasımda bir güzelleme yazmıştı neredeyse bu doğru birşey değildi...
28 şubatta çoğu kişinin hatası olduğu gibi onunda hatası oldu...
o süreçte hak olan herşeyi söyle(ye)mediği yada eyle(ye)mediğine de tarih şahittir...
zaten hatasızlık,tamlık,kesinlik yüklerseniz bir siyasiye adamın kendisine zulm etmiş olursunuz...
erbakan hocanın büyük bir adam olduğu,ülke için çok çalıştığı,dindarların yüzünü güldürdüğü,bir uyanış vesilesi olduğu,bir direniş sembolü olduğu gerçeğini gölgelemez bunlar...
bir adamın her söylemini,eylemini doğru kabul etmek,hakkında yorum yapmamak,o benden iyi bilir ben bilmem demek Allahım verdiği iradeye,akla zulm etmek olur ki bu kadar zulmü ben bir mümin kardeşime yakıştıramam...
vallahi diyorum recep tayyip erdoğanı necmettin erbakan hocadan eksik görmüyorum...
siyaset-politika her istediğini yapmanın,her düşündüğünü uygulamanın sanatı değil ne yazık ki...
hele lidersen hiç değil...
kahrolasıca dengeler söz konusudur...
halka düşen severkende,yererkende insaflı olmaktır...
insaf kardeşim insaf insan insaf gözetmeli...

MaşaALLAH kardeşim demek insanların kalplerine girp bakma özelliğiniz var idi...
Bu forumu takip ettiğim süre içinde el-insaf olarak müşahede ettiğim tek kişi idiniz diyebilirim.Ancak beni haksız çıkardığınız için çok üzüldüm...
İfadelerinize/mize dikkat..!
"güzelleme" olarak adlandırdığınız mevzuyu sanırım biliyorum.Yalnız biz sizin aksinize "TAŞLAMA" gördük orda...

Hiç kimseye hatasızlık ve tamlık tavsif etmedim ben de iftirayı mümin kardeşime yakıştıramam.Hatasızdı,demedim.Eksiksizdi demedim...Aslında ben de insaf demiştim...ama...Benden iyi bilir,BEN BİLMEM,diye bir ifade veye ima'm da olmadı kardeşim.
Evet siyaset her istediğini yapmanın , her düşündüğünü uygulamanın sanatı olmadığı gibi koskoca bir milletin beklentilerini boşa çıkarmak da değildir.Siyaset... basite indirgenmiş kavram...
Oysa biz onun ifade ettiği kutsal değerin muhafazasını isteriz.Senin insanların sana güvenerek temsil hakkı verir.

Ebû Saîd (ra)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (sav) şöyle buyurmuştur: “Kıyamet günü Allah’a inananların en sevimlisi ve oturum bakımından en yakını adil hükümdardır Allah’ın en çok kızdığı ve oturum bakımından en uzak olanı ise zâlim hükümdardır” (Tirmizî rivâyet etmiştir)
ZULÜM KAVRAMININ BİR ŞEY OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ YAPMAMAK manasını muhteva ettiğini belirtelim

EVET BİZ DE MESAJIMIZI YAZARKEN İNSAF... diyerek yazmıştık..
Yalnız şunu gördük ki insaf da göreceli bir kavram imiş.
Ve yine öğrendik ki basiret de başka imiş, feraset de...
Esen kalınız.
MÜLTECİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla