Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-04-2012, 00:44   #7
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
abla yada abi sen okuduklarını anlayamıyormusun ?
sırf bu konuda değil her konuda görüyorum bunu...
ben konunun başından itibaren osmanlıdan beri o coğrafyanın adının kürdistan olduğunu ve bu kelimeden rahatsız olmadığımı söylüyorum...
devlet lafı benden çıkmadı ve orada pkknın istediği ulusal laik devleti kast etmediğimi söylüyorum...

anayasada ne yazdığı umrumda bile değil
anayasada hiç bir aileye şahsa ayrıcalıkta olamaz diyor 5816 var
anayasada laiklik var ama diyanet işleri var
anayasa çelişirmi devletle çelişiyor neyse mesele o değil

türk kelimesinin manasını biliyoruz herhalde
bir kavime mensup insanları temsil eder
hal böyle iken nasıl olurda üst kimlik denilir ?

bana göre üst kimlik islam ve insandır...
ırklardan üst kimlik olmaz...
Konuyu başından beri takip etmiyorum. Son yorumundaki savunmuş olduğum kürt devleti ibaresini dayanarak yorum atmıyorum.

Bir önceki yorumunu tekrarlar nitelikte yorumlar yaptığın için pek de fazla okumuyorum yorumlarını.

Bireysel olarak alt veya üst kimlik kavramları kişide bulunmayabilir. Fakat anayasada bir üst kimlik kavramı vardır.

Son yapılan anayasa çalışmalarında elime ulaşan kısımlar kadarıyla alt ve üst kimlik kavramlarını kaldıracak türden değildir.

Aynı zamanda senin mülahazalarında belirmiş olduğun üst kimliğin insan odaklı olduğu bir sistem sadece osmanlı devletinde vardı. ''Hangi millettensin, İslam Milleti'' nufus cüzdanlarında yazan ibare bu idi yanlış hatırlamıyorsam.

Şahsi düşünceme gelirsem artık kürt kelimesinden bile iğrenir oldum son on yıldır. Ne kadar mevlana okusamda, ne kadar hümanist odaklı kitaplar okusamda değişmiyor bu düşünce.
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla