01-09-2012, 23:50
|
|
|
@HaArP
Türkiye'de yaşayan bazı İrancılar ve bazı şiiler, Şeyh Adnan Arur Suriye devrimine destek veriyor diye ona birçok iftira atmışlardı. Sen de daha önce çeşitli İrancı siteden alıntı yaptığına göre, o sitelerden etkilenmiş olmalısın.
Bazı Suudi alimler Suriye Devrimi'ne açıktan destek vermeye cesaret edemezken, Şeyh Adnan Arur, Suriye Devrimi'ne tam destek veriyordu.
Alıntı:
Bir dönem Suudi Arabistan'da devrime destek veren ancak daha sonra ükeden çıkarılan Şeyh Adnan El Arur'a manevi bağlılık yemini eden Özgür Suriye Ordusu'nun Rastan'a operasyon yapan Suriye ordusunu şehre sokmadığı bildirildi.
|
http://www.pressmedya.com/index.php?...ArticleID=4374
Ayrıca Adnan Arur, Suriye'li ve Hama'lıdır. Üstteki videoda anlattığı gibi onun 85 yaşındaki annesi bile Surye'deki Baas rejiminin işkencelerine maruz kalmış. Bu yüzden Adnan Arur'un Suriye konusunda konuşmaya birçok insandan daha fazla hakkı var.
Beşşar Esad'ın kuzeni ve Suriye'nin en zengin işadamı olan , Baas rejiminin elebaşılarından Rami Mahluf: ''Biz gidersek, Golan'da İsrail'in güvenliği tehliye düşer.''
Ama nedense Türkiye'deki bazı İrancılar, Rami Mahluf'un bu türden sözlerini görmezden geldiler...
Suriyeli gençler ne istiyor?
Devrimci gençlerden Mugira eş Şerif arkadaşlarının taleplerini anlattı.
24 Kasım 2011
Esad rejiminin düşmesi için gerek facebook üzerinden, gerekse de Suriye Konsoloslukları önünde aylardır arkadaşlarıyla birlikte mücadele veren Suriyeli devrimcilerden Mugira eş Şerif ile görüştük. Eş Şerif, Suriyeli genç devrimcilerin taleplerini, görüş ve fikirlerini anlattı.
Röportaja sizin kişisel hikâyenizle başlamak istiyorum. Örneğin Suriye devrimine destek vermeye nasıl başladınız?
- Ben Suriye’nin Der’a şehrindenim; fakat şimdiye kadar Suriye’ye hiç giremedim.
Niçin?
- Babam daha önceleri Suriye Ordusu’nda askerdi. Ben doğmadan önce namaz meselesi yüzünden ordudan ayrılmış. Seksenli yıllarda Suriye Ordusu’nda namaz kılmak yasakmış. Babam da bu yasağa karşı çıkmış, namazın yasak olduğu bir orduda askerlik yapmak istememiş. Ailem de Suriye’den ayrılıp Pakistan’a geçmiş. Babam orduyu terk ettiği için Baas yönetimi bizim aileye iyi gözle bakmıyordu. Hatta benim gibi yurtdışında doğan kuzenim Suriye’ye dönmeye karar verdi. Suriye’ye döndükten sonra kuzenimin gözaltına alındığını öğrendik ve kuzenimden bir daha haber alamadık. Baas yönetimi döneminde Suriye’ye girseydim, muhtemelen ben de Suriye cezaevlerinde kaybolurdum.
...
Selefi âlim Şeyh Arur bu süreçte çok ön plana çıktı. İran ve Hizbullah’a karşı çok sert açıklamalar yapan Şeyh Arur devrimci gençler tarafından seviliyor mu?
- Bütün âlimler susarken Şeyh Arur devrimcilerin yanında yer aldı. Şeyh Arur televizyona çıktığı zaman gençler evlerine gidip televizyon başına geçiyorlar. Geçenlerde Suriyeli bir Hıristiyan arkadaşımla telefonla konuşuyordum. Hıristiyan arkadaşım “Şeyh Arur’un konuşması başlayacak, eve gitmem lazım” dedi. Esad karşıtları arasındaki Hıristiyanlar bile Şeyh Arur’a sempatiyle bakıyorlar. Aynı şekilde Şeyh Kardavi’yi de çok seviyoruz. Bizi alimler arasından en fazla Şeyh Arur ve Yusuf el Kardavi destekliyor.
http://www.timeturk.com/tr/2011/11/2...e-istiyor.html
Aşağıdaki linkteki videoda da Şeyh Adnan Arur'un aylar önce Tayyip Erdoğan'a yaptığı çağrının videosu var.
Şeyh Adnan Arur'un Suriye için Başbakan Erdoğan'a çağrısı
08 08 2011
Temmuz ayı sonunda Hama ve Suriye'nin genelinde oldukça etkili olduğu bilinen ve "Devrim Şeyhi", (Şeyhu Sevra) adıyla anılan Şeyh Adnan Arur, Suudi Arabistan'dan yayın yapan Visal Televizyonu'nundan Başbakan Erdoğan'a Suriyelilere yardım etmesi için çağrıda bulunmuştu.
Başbakan Erdoğan'ın gerçek bir Müslüman olduğunu umut ettiğini belirten Arur, onun hesap gününe inanan biri olarak Suriye'deki katliama müsaade etmeyeceğine inandığını belirtmişti.
Erdoğan'ın politik pozisyonunu anladığını ve bunu takdir ettiğini vurgulayan Arur, "Siz Suriye'ye en yakın en güçlü ülkesiniz. Buraya ancak siz etki edebilirsiniz. Libya'da olduğu gibi geç kalıp üzülmemek için Suriye konusunda bir an önce hareket etmelisiniz. Burada onlarca mescit yıkıldı, bunu gören herkes harekete geçmeli. Suriye rejimi videoların, fotoğrafların, haberlerin yalan olduğunu söylüyor. Tamam yalansa Türkiye'den bir komite gelip Suriye'yi gezsin. Ya da tarafsız bir haber ajansı gelip Suriye'yi incelesin" demişti.
Suriye (rejimi) yanlısı internet sitelerinde Şeyh Adnan Arur'a bağlı "Özgür Suriye Ordusu"nun çok kez Şeyhin çağrısına uyarak başta Hama ve Dera olmak üzere barikatlar kurduğu ve eylemler organize ettiği bildiriliyor.
http://www.usasabah.com/webtv/videoi...dogana-cagrisi
Konu werret tarafından (01-10-2012 Saat 08:57 ) değiştirilmiştir..
|
|
|