Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-27-2012, 05:00   #44
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
NeVaRiYe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayırdır EZEL, tam bir U dönüşü yapmışsın. Nedir bu ideolojide seni 360 derece döndüren argümanlar. Yorumlarını yer yer okuduğum kadarıyla milliyetçilikte faşist bir noktadan da öteye ulaşmıştın. Hangi kitabı okudun ve hangi parametler, hangi argümanlar, hangi nüanslar önüne serildi de bu mülahazalara kavuştun.

Bu sözlerimi yanlış anlama sakın, seni tenkit etmiyor eleştirmiyorum. Fakat samimi bir dille ifade ediyorum ki, nedir senin ideolojini yerle bir eden, nedir seni bu mülahazaları kavuşturan, bunu gerçekten öğrenmek istiyorum. Klavyenden hiç samimi kokular burnuma gelmiyor;)

Şimdi gel gelelim bana mukabele ettiğini ve çoğunu yanlış analiz edip, yanlış sentezlediğin yorumuna.

Bu trajik olay vuku bulduğu zaman üzülmüş ve tam ifade edemediğim bir duygu seline kapılmıştım. Van depremi sonunda atılan kardeşlik köprüleri, verilen sosyal mesajlar bunların hepsinin yerle bir olduğunu düşünmüş ve vuku bulan bu olay birileri tarafında provatif olarak kullanılıp birilerini ekmeğine sürüleceğini düşünmüştüm.

Fakat düzenlenen cenaze törenlerinde, tabutların üzerine konulan malum bayraklar beni derinden üzmüş ve Allah'ım ben merhamet duygumu kimler için kullandım deyip, üzülmüş kendime kızmış ve hiç affetmemiştim kendimi. Duygularım benim için önemlidir ve bunu haketmeyen birisi için asla ve kata kullanmak istemem.

Bana o bölgedeki oy oranlarına göre bir istatistik sunmuş ve bunu analiz sürecinden geçirerek kendine göre bir sentez uygulamışsın. Öncelik bu oy oranları, onların ideolojisinin değiştiren bir argüman olarak öne sürülemez. O ideolojiside bulunmasalar bile o ideolojinin bayraktarlığına yapan kişi ve zatlara ılımlı yaklaştıkları kesin. Yoksa bu etnik köken üzerinden bu insaf ve izandan uzak bir mülahaza çıkamaz. Neden diğer etnik kökenler üzerinde bir çatışma halinde değilizde sade ve sadece bu etnik köken ile çatışma halindeyiz. Tarihe baktığımızda osmanlı dahil her dönem isyan edecek argüman bulmak hiç zorlanmayan bu zihniyete, hangi iyi niyetli duygularımı kullanıp onlara hüsnü zan besleyebileyim.

Tam milliyetçi sayılmam. Ama tarihin tekerrürden ibaret olduğu kesin.
Aslında sana çok daha uzun bir cevap verecektim şu an işte ve nöbetteyim
Öncelikle benim duruşum her zaman aynıdır sana daha önceden yazdığım mesajlardan birini koyayım oku

Alıntı:
EZEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bryan Türkiyenin nüfusunun % 15 ki bana göre daha fazla Kürt vatandaşlarından oluşuyor .
BDP'nin oy oranı ise en fazla % 6

Sözün kısası bu gün Kürt vatandaşlarının üçte ikisi PKK'yı desteklemiyor ..
MHP-HEPAR-CHP PKK'yı nasıl bitirmeyi düşünüyor? BDP'yi nasıl bitirmeyi düşünüyor . Dur ben söyleyeyim.
Kürtler şu kadar kaçak elektirik kullanıyor diyerek
Geçmişteki kürt isyanlarını anlatıp(aynı dönemdeki Türk -Çerkes v.s istanlarını es geçerek) onlara sempatiyle bakılmasını !!! sağlayarak .
Batıda kürt nüfusunun gittikçe arttığını söyleyip halkı korkutarak (nede korktuk ya )
Bunun gibi insaların ve etnikitenin birbirine önyargıyla bakmasını sağlayacak propagandalarlamı bitirecek ?

Bu gün meclis kürsüsünden ,parti gurup toplantısında , mitinglerde , basın açıklamalarında CHP-MHP liderlerin in kaç kere BDP'yi eleştirdiğini yada yatığı pislikleri anlattığını duydun ? Ben mesala Devlet Bahçelinin genel afa talebinde buluduğunda Kılıçdaroğlunu eleştirdiğini biliyorum ama eski veya yeni BDP liderlerini eleştirdiğini duymadım hiç sen duydunmu hatırlıyormusun ? CHP'den ise zaten böyle bir şey beklemiyoruz ki Kılıçdaroğlunun genel af ,özerklik vede habur mitinginden sonra beklememekde ne kadar olduğumuz meydana çıktı .
Başbakan ise Allahın her günü BDP'yi yerden yere vuruyor yaptıklarını anlatıyor siz çıkmış hala neler diyorsunuz ..
Şimdi gelelim VAN meselesine ben Kocaelide ikamet etmekte olan biriyim biliyorsunki Türkiyenin en büyük depremlerinden birini yaşadı Kocaeli deprem sonrası neler olup bittiğini yardımların yerel yetkilier tarafından nasıl iç edildiğini çok iyi bilen birisiyim bu yüzden VAN daki yardımların kontrollü BDP/PKK yandaşlarına gitmediğine emin olmadıkça yardım etmeyecemi söyledim yinede aynı fikirdeyim
Diğer olayda ise sadece bir veyeda komşusu olan bir köyden yaklaşık 34 kişilik insan Askeri ye yani devletin hatası yüzünden ölmüştü oraya devletin yapılacak yardımların kimlere olacağı belli ben ölenlerden bir kaçının babasının yakının açıklamaları izledim bana öyle PKK yandaşı gibide gelmedi o tabutlara konulan bayrakları içine sindiremeyen yakınlarının açıklamalarınıda izledim ayrıca bir tarafta devletin kendi hatasını telafi etme durumu yani sadece devletin kimlere gideceği belli olan suistimal edilme olasılığı olmayan yardımları diğer tarafta ise kontrolsüz şekilde halkın yardımlarını toplayan bir sürü dernek cemaat vardı biz geçmişte bu şekilde yapılan yardımların nasıl iç edildiğini tecrübe ettik Kocaelinde ki Van'a yardımların BDP liler tarafından halka para ile satıldığınıda izledik haberlerde buda benim ne kadar haklı olduğumuda gösteriyor . Ben VAN'da dedim yardımların PKK BDP yandaşlarına gitmeyeceğine emin olmadan yardım etmem diye Yine olsa yine emin olmazsam yardımın muhtaç insanlara ulaşmayacağından yine yardım etmem .
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla