Alıntı:
HaArP Nickli Üyeden Alıntı
Uzun kardeşim Öncelikle meseleye Kur'an ile Allah'ın kat-i olarak değişmeyen, değişmeyecek olan sözlerine hatta Allah'ın Koruması altındaki sözlerine güvenip bakmanız açısından sizin algılarınız düzeyinde bir yorum yapmak icab ederse ! Kaza namazı sizin için yoktur denilebilir... !
|
Dinde sizin için yada benim için, yoktur yada vardır gibi ibarelerin olduğundan süphe duymaktayım.
Alıntı:
HaArP Nickli Üyeden Alıntı
Kaza namazı vardır ! Bu sizin anlayabileceğiniz şekilde ifade etmek istersek ! Bu Kaza namazı zaruri şartlarda Allah'ın Mağfiretine sığınmak suretiyle eda edilip Allah c.c. tarafından kabul edilmesi umuduyla Rahman(Esirgeyen Bağışlayan) ismine Rahmetinin genişliğine sığınmak olarak algılamanız daha doğru olur kanaatindeyim !!!
|
Sanırım burada; Kaza namazı derken, tevbe edip af dilemek anlamını kast etmişsiniz. Anladığım kadarıylada kaza namazı diye bir namaz çeşiti bulunmamaktadır. Kılamadığımız namazlar için, allaha sığınmak ve tevbe etmek gerekiyor.
Alıntı:
İşin şuuruna vardığında kılmadığı namazlarını kaza etmelidir. Bu bir borçtur.
|
dini bilgisi zayıf bir kul olarak bir yerde okumuştum. Namaz kılmamak, borçlanmak. Bu borcu ödemek gibi sözlerin yanlış olduğu namaz kılmanın gerekli olduğu ve kılmayanların sadece namazı kılmadıkları için bekleyen bir cezanın olmadığını.
Biraz araştırdım. Kuranı kerimde namaz kılmayanları bekleyen bir cezadan bahsetmemektedir. Eğer bu konu ile ilgi bildiğiniz ayetler varsa ve bunları benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Not: Lütfen kuranı kerimden örnekler vermeğe çalışınız.