03-01-2012, 00:39
|
|
|
Alıntı:
Uzun Nickli Üyeden Alıntı
Namaza başlamayı düşünüyorum. Bir kaç arkadaşım kaza namazlarını kılmam gerektiğini söyledi. Bende başladım araştırmaya. Malesef kaza namazı diye birşeye rastlıyamadım. Ne yapmam gerektiğini anlamaya çalışıyorum. Konunu içine daldıkça kulaktan dolmada olsa bir çok bildiğim şeyin yanlış olduğunu görüyorum. Kaza namazları, mezhep ayrımları, sünnet diye adlandırılan hadisler gibi bir çok konunun kuran da yazmadığını gördüm. Kafam karıştı. Kitapta yazmayan olayların nasıl olurda bu kadar yaygınlaştığını anlamaya çalışıyorum. Bir olay, hadisler adı altında anlatılmaya çalışmış ama görüyorum ki hadislerin bile bir çoğu yanlış. Biraz daha araştırayım dedim. Bu sefer mezhep ayrılıkları çıktı. Kuran a bakayım dedim. Kuranda mezheplerle ilgili bir bilgi yok. Hatta mezheplere ayrılmayın diyor. Gerçekten kafam karıştı.
|
Sen namaza başla kardeşim evvela borcun birikmesin derdin oysa...
kılmadıklarını ödeyeceksin diyenler yada ödemeyeceksin diyenler namaza başlama mı diyor ? hayır öyle birşey demiyor o zaman mümin şuuruna ulaştıysan namazı kılacaksın...
gerisini sonra düşüneceksin...
önce kılmadığın namazlarıda görüşleri dinle sana mantıklı gelen içtihadı benimse...
namaz vahiy gelmeye başladığı an peygambere öğretilmiştir...
mezhepler diyorsun...
ama hiç bir mezhepte namazın farzları konusunda farklılık yoktur...
eller göğüstemi göbektemi sallandırarak mı onlar mezhebi konulardır bu peygamberimiz her üç şekildede ellerini bağladı demektir...
sen ayakta durmadan namaz kılan bir mezhep görürsen ondan haber ver...
tüm mezhepler,hatta mezhepsizler namazın kılınışı konusunda ittifak halindedir...
1400 yıldan beri gelmiştir bozulmadan namazın kılınış şekli...
mehzepler,sünnetler falan filan deyip milletin aklını bulandırmaya kalkışma...
islamın temel nasları konusunda mezheplerin ayrılıkları yoktur...
hadis tabiki kuranda yazmaz ayetmi bu ?
peki sen ne sanıyorsun bu hadisler direk kabul ediliyor mu sanıyorsun ?
islam ilahiyatının hadis diye bir alanı vardır...
teker teker inceler işin ehli hocalar...
hangisi sahih hangisi değil senetlerine,kaynaklarına,metinlerine bakarak karar verir...
Kuranda mezheplere ayrılmayın diye bir nas yok...
kafadan uydurmayalım...
kuranın bahsettiği ayrılık bambaşkadır...
Konu İntifada tarafından (03-01-2012 Saat 00:42 ) değiştirilmiştir..
|
|
|