Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-01-2012, 21:45   #62
Kullanıcı Adı
Uzun
Açıkçası ben kurandan sureler okumak farz değildir dediğimi hatırlamıyorum.

Bak ne güzel demişsin, Kuranın arapça olduğunu. Kuran neden arapça indi?

Bu ayet çok güzel açıklıyor; Biz, her elçiyi kendi kavminin diliyle gönderdik ki onlara açıklasın. Allah dilediğini şaşırtır, dilediğini yola iletir. O, azizdir, hüküm ve hikmet sahibidir.
(4-İbrahim Süresi)

Allah bile gönderdiği elçisini o insanların dilinde göndermekte, ki o insanlar anlasınlar diye. Neden fransızca yada ingilizce göndermedi ? Sence arapça kustal bir dil olduğu için mi? Kesinlike alakası yok. Ben Allahım sana sığınırım dediğim zaman Allah bunu anlamıyacak mı? yada neden bana türkçe dedin mi diyecek ?
Ve eğer Biz onu yabancı dilde bir Kur’an yapsaydık diyeceklerdi ki: “Ayetler genişçe açıklansaydı ya! Arab’a yabancı dil (öyle) mi?” De ki: “O iman edenler için bir rehber ve şifadır, iman etmeyenlerin ise kulaklarında bir ağırlak vardır ve o, onlara karşı körlüktür. Onlara uzak bir yerden haykırılır.
(41-Fusilet 44)

Zaten bu 2 ayet i anladığında aşşağıdaki ayetin nedenide ortaya çıkmaktadır.

Kur'ân'ın Arapça olduğu da bildirilmiştir (Yusuf: 12/2; Şu'arâ: 26/195)

---------------------------------------------------------
Kuran'dan sureler okumamız farzdır. Peki kuran arapçadır. O zaman sureleri arapça okumalıyız. Mantığı asıl cahilliğin bir örneğidir.

Madem cahillikten girdik, Senin mantında arapçayı neden ceviriyoruz başka dillere ?

İnsanlar anlasınlar ve doğru yolu bulsunlar diye. O zaman hiç bir bile çevrilmeden sabit olarak insanlara anlatmaya çalış? Yapamazsın. Çünkü dünyadaki diller arapçadan oluşmuyor, insanlar anlamaz. Önemli olan kuran-ı anlamaktır, okumak ezberlemek değil.

Insanlar kuran'ın arapçasını anlamak için yıllarını ( bu kısa bir süre değil) arapçayı anlamak için harcıyor. Sen gelmişsin kendi dilinde ibadet yapmayı bana kanıtla diyorsun. Ben ne hafız olucam nede kurandan çeviriler yapıcam. Bunun için üniversitelerimiz var. İhlayat fakultelerimiz var. Kuran-ı arapça anlamak için ömrünü bu işe adıyan insanlarımız varken benim böyle bir işe sırf arapça kuran okumak için girişeceğimi sanıyorsan yanılıyorsun.

Etrafına bak; Milyonlarca insan türkiyede kuran-ı kerim okumakta. Bir sor bakalım kaç tanesini Arapçayı ana dilleri kadar iyi bilicekler ki onu okudukları gibi anlıyacaklar.

Türkiyekedeki en büyük cahilliktir bu. Okuduğunu anlamamak. Sen kuran okuyorum diye anlamlarını bilmediğin kelimeleri sıralayıp arkasında da dur ben bunlar ne anlama geliyormuş bi bakayım dediğinde, zaten garip olan budur.

-------------------------------------------------------------------------------
Gelelim bakalım diğer bir konuya,

Eğer söylediklerimden peygamleri bırak!! anlamını anlıyorsan, seninde dediğin gibi bu cahillik anlamına gelmektedir.
Fatiha suresinin türkçesi yok mu? Sen bunu arapça değilde türkçe, ingilizce oku. Fatiha suresi anlamını mı kaybedicek? Yoksa sen bunu türkçe okudun diye sevap mı kaybediceksin?

Sen içinden allaha yakarırken arapça mı dua ediyorsun? İçinden allahı andıgında arapça mı beliriyor gözlerinin önünde ? Yokda türkçe mi ? İmanın dili mi olur ya..

Yok biz mealini okuyormuşuz. Neyini okuyacaksın. Arapmısın sen? Ana dilin arapça mı? i kaldıki kuran-ı 'ın anlamını arapça anlıyacaksın hadi bunun üstünede farsça öğrenelim. O zaman dinimize tam hizmet ettiğimizi anlamış olur mu diyorsun?

Bak bakalım o kapı gibi ayetlerine ne diyor.
Kuran-ı hak olarak indirik. Burdan anladığın şey kuranı arapça olarak indirildiğimi yoksa kuran ın ne anlama geldiği mi ?

Bak arkadaşım, benim ağzımdan daha peygamber lafı çıkmadan sen beni peygamberi inkar seviyesine çıkardın. Allahın resulunu ben neden inkar edeyim. Benim anlatmaya çalıştığım şey. Inanmıyorum hadislere. 124124 tane hadis var bunların birçoğu yanlış. Hangisinin doğru olduğunun kanıtı Kuran-ı kerimdir. Kuran-ı kerim i bilen biri hadisleri bilmesine gerek yoktur. Kuran-ı kerimin kanıtıda kuran-ı kerimdir. Ben neden başkasının sözlerine tamah edeyim.

Kuran-ı Kerim eksiksiz yaratılmamış mı? Kuran-ı kerim her insanın anlıyacağı gibi yazılmamış mı? Dini öğrenmek için Kuran-ı Kerim yeterli kılınmamış mı ? Peygamberimiz bu dini öğretirken Kuran-ı kerim i almamış mı? Değişmeğen kitap Kuran-ı Kerim değil mi? Daha ne arar ve medet umarsın kuran-ı kerimin dışındaki kitaplardan.

------------------------------------------------------------------------------------------
Hadi gelelim bakalım başka bir konuya ...

7:158 - de ki; ey insanlar! Ben sizin hepinize Allah'ın resulüyüm

34/28-Ey Muhammed, biz seni bütün insanlara müjde verici ve uyarıcı olarak gönderdik. Fakat insanların çoğu bunu bilmiyorlar.

Ben Hz. Muhammet arapların resülümüdür dedim? Bak kuran çok güzel söylemiş '' Ben sizin hepinize allahın resülüyüm ''. Allahın resülü arapça konuşuyor diye onu görmezden mi gelmek lazım? tabikide hayır. Senin çelişkine bakarsak Neden arapça konuşuyor? Madem tüm insanlara geldi neden evrensel bir dilde konuşmuyor? Buradan sakın ha ki garip anlamlar cıkarma. Resül, her kim hangi dilde konuşuyorsa konuşsun onlara gelmiştir. Buradan da Resül arapça konuşuyor o zaman bizimde arapça öğrenmemiz gerektiğini çıkarıyorsan o senin cahilliğindir.

Not; kimseye cahil demem ama herkese bana itam edilmiş şekilde itam ederim. Daha kimseye bir iftirada bulunmamışken ne cahilliğim kaldı nede resül i inkar ettiğim.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Al bakalım söylediklerimi mantık çerçevesi içinde. Neresi yanlış. Arapça kolay bir dil mi? Sen 1-2 sure biliyorum Kuran-ı ' nın arapçasını okumayı biliyorum diye arapça bildiğini mi sanıyorsun? Dini elbetteki din adamlarının, profösörlerinin arapça bir şekilde öğrenmesi lazım ki halklarına doğruyu yanlışı anlatabilsinler, çevirilerini, evraklarını anlayıp yapsınlar diye.

Sana dedim genede diyorum. Bir ezberdir tutturmuş gidiyorsun. Ben ezberlemem, ezberlemeyide sevmem. Ben bilmeyi severim. Kuran-ı ezberlemek yerine türkçesini okumak ne yaptığını bilerek anlayarak okumak senin mantık çerçevene uymuyor mu ?

Kuran sadece namazda sureleri okunsun diye elbette indirilmedi, hele ki sureleri herkes tarafından ARAPÇA okusunsun diye hiç indirilmedi. Herkes okuyup anlasın, doğru yolu bulsun diye indirildi.

Kuran mesajı insana elbetteki bu dünyada lazım. Ama unutmaki kuran'ın mesajı arapça okunsun diyede bu dünyada lazım değil. Anlaman için bu dünyada lazım.

Nasıl bir mantık çerçeven bilmiyorum ama '' ibadet ezbere değil, anlayarak, bilerek yapılmalıdır '' sözünede yanlış dedin ya. Helal olsun. Defalarca söylüyorum. Ezbere yapılan iş mi yoksa anlıyarak bilerek yapılan mı daha hayırlı ( mantık çerçevesinde bak ). Kuran sana herşeyi ezberle ezbere mi oku diyor ? Ezberlenilen sözlerin sevabınıda günahınıda tartışmak benim işim değil buna ancak Allah karar verir.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kendi araştırmamı bitirmeden başkalarında yardım almak şu an için istemiyorum. Allah hepinizden razı olsun ki yardım etmeğe çalıştınız, buraya konu açmamın sebebi de bu konuları kuran-ı kerim çerçevesinden tartışmak. Aynı fikirleri, zıt fikirleri görmek. Kendimi geliştirmek için.
Uzun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla