Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2012, 16:38   #4
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Alıntı:
'' tek başına, sadece Ayeti kerimeleri kendisine rehber edinilmesini çok yanlış buluyorum...''
sizi araştırmaya yönelten sorulardan biri olan bu söz bana ait..
öncelikle bunu açıklamak isterim..
orada kasıt tefsir değildi, sünneti seniyyeydi..
Rabbimiz her ibadetin yapılış şeklini usulünü ayetlerde açıklamıyor, hadisi şeriflerle bunlar tamamlanıyor manasında söylemiştim...
fakat maşallah yoruma geniş bakmışsınız ve bu manayıda çıkartmışsınız, mutlu oldum gerçekten..
zira gerçektende bizler sığ türkçemizle, hatta belki bir kelimesinden rabbimizin 10 mana çıkartmamızı istediği bir arapçayla Kuranı kerimi tam manasıyla anladık diyemeyiz...
Üstad bediüzzaman derki,
yazılan tefsir kitapları ayeti kerimelerde çıkarmamız gereken mananın ayinesinin ayinesi olabilir hatta özetinin özetinin özeti olabilir!.. der..
yani bu nedemek sadece bir ayeti kerimenin 100 sayfa tefsirini yapsakta hala o ayeti tam manasıyla anlamış sayılmayız diyor...
çünkü Rabbimizin ilmi sınırsızdır, bize verdiği beynin %2 sini 3 ünü kullanarak
O sınırsız ilimde olan varlığın, bize gönderdiği mesajı tam manasıyla idrak edebilecek beyne,ilme sahip değiliz,olamayızda...

birde meseleye şu zaviyeden bakmak gerekirki,
asır enaniyet asrı... yani herkesin ben bana yeterim dediği, başkasının aklına ihtiyaç duymadığı, belki güvenmediği, sadece ben ben ben diyerek benliğinin kölesi olduğu bir asır...
bernard shaw ın çok sevdiğim bir sözü var, 'akıllı insan aklını kullanandır, daha akıllı insan başkalarınında aklını kullanandır'der... ama bizler enaniyet dalgalarında sadece doğruyu kendimizin bildiğini zanneder ve aldanırız..
hayır! biz muhtacız... Kuranı kerimi anlamak için bir müçtehide bir müceddide muhtacız...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla