![]() |
#1 |
![]() Japon cocugun tek hayalı unlu bır karetecı olmaktı.fakat aılesı buna ızın vermedı. bırgun talıhsız bır kaza sonucu cocuk sol kolunu kaybettı. Aılesı cocugun moralının cok kotu oldugunu gorunce ona bır karete hocası tuttu. Hoca ılk derste cocuga karsısındakını sag koluyla tutup ustunden savurmayı gosterdı. Hatta ıkıncı ucuncu ve sonrakı butun derslerde hep aynı hareketı yapıyorlardı.Çocuk bır gun hocasına ‘hocam ben cok sıkıldım artık baska harekete gecsek ‘dedı.
Hoca ıse bunu kabul etmeyerek dunyada bunu yapan en hızlı kısı olmadıkca bıtırmeyecegını soyledı.cocuk o kadar hızlanmıstı kı,hocasını bıle goz acıp kapayıncaya kadar yerden yere vuruyordu.Bır gun hoca elınde bır kagıtla geldı. Kagıtta cocugun gencler karete sampıyonasına katılabılecegı yazıyordu.Çocuk cok sasırdı.Ertesı gun salonda ılk rakıbının karsısına cıkacakken hocasına sordu ‘Hocam bu ıs nasıl olur,ben sadece bır tek hareket bılıyorum kesın kaybederım’ hoca ıse ’sen sadece hareketı yap’ cevabını verdı. Çocuk rınge cıktı ve hareketıyle rakıbını eledı.Hatta tek hareketle fınale kadar cıktı. Fınalde karsısında kendısının ıkı katı bırı vardı.Önce cok korktu ama yıne bıldıgı tek hareketı yaptı ve rakıbını eledı sampıyon oldu. Sevıncle hocasının yanına kostu ve sordu’hocam nasıl olur anlamıyorum, sadece bır hareket bılıyorum,tek kolluyum ve sampıyon oldum’ Hocası cocuga baktı ve dedı kı: ’senın yaptıgın hareket karetedekı en zor hareketlerden bırıdır ve bır tek savunması vardır! Rakıbının sol kolunu tutmak’
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|