AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



 
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 09-18-2007, 12:11   #1
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart Varsa yoksa türban

Bakanlar Kurulu dün anayasa taslağını konuştu. Değişiklikleri türbana indirgemenin yanlış olduğunu söyleyen Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, "Taslak çıkmadan siluetine ateş ediyorlar" diye konuştu


ANKARA Milliyet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan Bakanlar Kurulu, sivil anayasa çalışmalarını değerlendirdi. Toplantı sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, AKP'liler için değil Türkiye için bir anayasa hazırladıklarını belirterek, "Değişiklikleri türbana indirgemek yanlış olur. Türban konusu olunca kimin nerede durduğunu biliyoruz" dedi.


'Taslağın taslağı'
Çiçek toplantı sonrası yaptığı açıklamada, önyargılardan uzak bir anayasa yapmaya çalıştıklarını kaydetti. "Üzerinde çalıştığımız taslağın taslağıdır" diyen Çiçek şunları söyledi: "Ama bir karşı duruşla önyargılardan hareket edilerek gereksiz gerilimlere sebep veriliyor. Biz TOBB'un anayasa taslağı, Barolar Birliği'nin anayasa taslağından yararlandık. TÜSİAD'ın, partilerimizin TBMM'ye sunduğu tekliflerden istifade ettik. Avrupa Anayasası, AİHM kararları müracaat ettiğimiz kaynaklardır. Tek başımıza yapmak gibi bir niyetimiz yoktur."
Anayasa'yı görmeden siluetine ateş edenleri gördüklerini belirten Çiçek, "Kendi beklenti ve anlayışına göre bunu değerlendiriyorlar" dedi.
Üniversitelerdeki türban serbestliğine yönelik maddenin olup olmayacağının sorulması üzerine Çiçek, "Biz bu toplantıları biraz kapalı yapmaya çalıştık. Bunun sebebi, bu çalışmalar sabote edilmesin. Yarım yamalak bilgiler verilmesin, taslağın tümü görülmeden oradan buradan yanlış bilgiler veriliyor. Anayasa bütünlük içinde ele alınması gerekiyor. Eninde sonunda varsa yoksa türban, her türlü çabanın önünde arkasında türban. O zaman dar bir alanda bu işin münakaşasını yapıyor duruma düşeriz. Türban konusu olunca kimin nerede durduğunu biliyoruz. Sadece bir konuya meseleyi insar ettirmek doğru değil" diye konuştu.
Aceleleri olmadığını belirten Çiçek, anayasanın üzerinde biraz daha çalışma yapılmasını doğru bulduklarını ifade etti.
Her kesimin görüşünün alınacağını belirten Çiçek şunları söyledi: "Hiçbir konuda 'bizim dediğimiz budur, bu böyle olacaktır' tarzındaki bir yaklaşım içerisinde değiliz, olmayacağız. Taslak çıktıktan sonra en başta siyasi partilerimiz, konuya ilgi duyan sivil toplum örgütleri, üniversitelerimiz, meslek odalarımız dahil olmak üzere herkesin katkısına açıktır. Biz bu katkıyı bekliyoruz."


'Umarız 2008'de değişir'
Anayasa değişikliği çalışmalarının ertelenmesi ya da ağırdan alınmasının söz konusu olup olmayacağının sorulması üzerine Çiçek, "Ümit ederiz ki 2008 yılı bu manada anayasanın değiştiği, bu manada sorunların geride bırakıldığı yeni bir yıl olur diye düşünüyorum" diye konuştu.
Çiçek, kasımdaki AB İlerleme Raporu öncesinde 301. madde ve vakıflarla ilgili bir düzenlemenin söz konusu olup olmayacağı yönündeki soruyu yanıtlarken, 1 Ekim 2007 tarihine kadar bakanların kendi alanlarında hangi düzenlemelerin daha öncelikli olacağı konusunda bilgi vereceklerini, henüz bu konudaki metinlerin gelmediğini söyledi.

 

Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi