![]() |
#1 |
![]() Buna bir açıklama getirirmisiniz?
Haftalık haber dergisi Gerçek Hayat,yabancı sermayelerin Türkiye'de nereleri satın aldığını kapağına taşıdı. Haftalık haber dergisi Gerçek Hayat bu hafta da çok konuşulacak. Ahmet Topuz'un hazırladığı dosya haberde yabancı sermayelerin Türkiye'yi nasıl satın aldığını kapağına taşıyan dergide, 'İktidardaki karar vericilerin kerameti kendinden menkul bir özgüvenleriye giderek hız kazanan ekonomideki yabancılaşma, haniyse “finish”e yaklaşmış durumda' olduğuna dikkat çekiliyor. Yayın hayatında 10. yılını dolduran Gerçek Hayat dergisinde bu hafta Elif Dolanbay, Turgut Cansever'in kızı Feyza Cansever ile yaptığı söyleşi ile yer alıyor. Feyza Cansever, babasının mimariye bakışını anlatıyor. Ayrıca Sorgu Odası yine herkesin yakından takip ettiği sanal iletişim yollarını mercek altına alarak soruyor: Şimdi sırada ne var? İşte Gerçek Hayat'ın bu haftaki kapağı... ![]() kaynak için tıklayın
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Kim nereyi satın almış arkadaşım?
Özelleştirme tarihimizi biliyormusun? Özelleştirme gerçeğini biliyormusun? Özelleştirmenin faydalarını ve getirilerini biliyormusun?Türkiyede özelleştirilmiş başlıca büyük firmaların şu anki durumlarını biliyormusun?Özelleştirme yapılan bölgelerdeki kalkınma durumunu ve üretilen mal kalitesini biliyormusun? |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
*Türk Telekom, Arap'ın. *Telsim İngiliz'in. *Kuşadası Limanı İsrailli'nin. *İzmir Limanı Hong Konglu'nun.. . *Araç muayene işi Alman'ın. *Başak Sigorta Fransız'ın. *Adabank Kuveytli'nin. *İETT Garajı Dubaili'nin. *Avea Lübnanlı'nın. *Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık.. *Ermeni...) *Rakı , Amerikalı'nın. *Finansbank Yunanlı'nın... *Oyakbank Hollandalı'nın. *Denizbank Belçikalı'nın. *Türkiye Finans Kuveytli'nin. *TEB Fransız'ın. *Cbank İsrailli'nin. *MNG Bank Lübnanlı'nın. *Alternatif Bank Yunanlı'nın. *Dışbank Hollandalı'nın. *Şekerbank Kazak'ın. *Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın. *Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un. *Beymen'in yarısı Amerikalı'nın. *Enerjisa'nın yarısı Avusturyalı'nı n. *Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın. *Eczacıbaşı İlaç, Çek'in. *İzocam, Fransız'ın. *TGRT(Fox) Amerikalı'nın. *Demirdöküm Alman'ın. *Döktaş Fransız'ın. *Süper FM Kanadalı'nın. Yukarıdaki özelleştirmelerin büyük bir kısmını CHP milletvekili söylüyor.Hemde Meclis Kürsüsünde! Neden Bizim parti tarafından açıklanmıyor bunlar mecliste?Neden haberdar edilmiyoruz! E ben de AKP e destek verdim CHP li bir hayırsız karşıma çıkıp bana bunlardan bahsedince köpürüyorum ve nutkum tutuluyor .Ayrıca Sadetlilerde bunları koz olarak kullanıyorlar.Ben de kendimi bir sorguya çekiyorum ve acaba diyorum özelleştirmenin milletimiz ve vatanımıza bir hayrı varmı diyorum Sonuç : Kesinlikle Hayır. Bu kuruluşlar 3 kuruşa alınıp 13 kuruşa satılıyor? Neden biz satamıyoruz 13 kuruşa ? Şimdilerde Çaykur özelleşecek zannedersem 2013 te... Bende bir Rizeli olarak soruyorum bize bir artısı varmı bu özelleştirmelerin? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Akıncı yorma kendini amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. 10 dakikaya dayanamayacak ve gerçek yüzünü gösterecek. Biz onun küfürle çürümüş yüzünü görmekten hoşlanmıyoruz ama hata görmeden kelle alamayız. FAzla dayanabileceğini zannetmiyorum ;)
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Hakkını helal et kardeşim..
anlamadım? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zaman içerisinde hep beraber anlarız ;)
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() izmirden milli görüşçü çıkıyormu ki
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Sen varya sen
![]() Eğer özelleştirme tarihiyle alaklı bir bilginiz varsa 1994 yılını hatırlarsınız.Tansu çiller o zaman o zaman bir özelleştirme dosyası hazırlamıştı.Bu kurum senin listenin en başında bulunan Türk Telekom idi.Bir yabancı firmayla 47 milyara(eski parayla katrilyon) anlaşılacaktı.Bu miktar Türkiyenin o zmanki bütün iç borçlarının toplam bedeliydi.Ama Cehape bunu danıştaya götürdü ve orada iptal edildi.Cehape önce devlete verdiği bu zararın hesabını versin sonra konuşalım. Eğer sen bugün bu küresel krizden bu kadar az düzeyden etkilendiysen bu bankalrın özelleştirilmesi sayesinde oldu. Vodafone gibi bir gücün türkiye piyasasına girmesiyle ne oldu?Kalite standartı ve rekabet arttı.Artık diğer ortaklarıda kalitesini en üstte tutmak için yeni tesisleşme yapısına gidecek ve buda istihdamı arttıracak Türkiyede petkim ve tüpraş gibi firmalar bizim cari açık vermemizin 1. sebepleriydi.Kalitesiz aramal üretiyorlardı ve petroldan nihai mal üreten firmala bu ürünler yüzünden ihracat gerçekleştiremiyordu.Ve bu kaliteli aramal ihtiyaçlarını hep ithal olarak getiriyorlardı.Ha şimdi dersen ki oda dursun özel sektörde gelsin niye özelleştiriyorsun.Çok basit bir kural vardı ekonomide kötü mal iyi malı piyasadan kovar. Senin haberin varmı bizim hocalarımız polonya ab ye girmeden önce polonya üniversitelerinde özelleştrme eğitimi adlı bir der veriyordu.Polonya 1 yıl içerisinde bütün kitlerini özelleştirdi ve sonra ab ye girdi.İşte bizim halimiz biz uygulayamıyoruz yıllardır. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() AKıncı 34'den alıntı:
![]() Kim nereyi satın almış arkadaşım? Özelleştirme tarihimizi biliyormusun? Özelleştirme gerçeğini biliyormusun? Özelleştirmenin faydalarını ve getirilerini biliyormusun?Türkiyede özelleştirilmiş başlıca büyük firmaların şu anki durumlarını biliyormusun? Özelleştirme yapılan bölgelerdeki kalkınma durumunu ve üretilen mal kalitesini biliyormusun? AKıncı 34 kardeşimin görüşlerine katılıyorum. Devletçilik ekonomide çağdışı kalmış bir uygulamadır. Özelleştirme konusundaki bu yaklaşım da çağdışıdır. Selamlar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Hala özelleştirmenin vatan satma olarak nitelendirilmesi cok garip.
Allah bize akıl vermiş düşünmeliyiz, öğrenmeliyiz özelleştirme nedir? Getirisi nedir götürüsü nedir ölçüp tartmadan bilip bilmeden Vatan SATILIYOR zihniyetinden vazgeçmeliyiz. Lütfen anlamadığımız konularda önemli ithamlarda bulunanlara direk inanmayalım, öğrenelim araştıralım. Ekonomi devi ülkelerin % olarak cogu özel teşebbüs olmasının nedenlerini araştıralım, yaftalamayalım! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|