AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 02-05-2010, 12:08   #1
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart AKPM Başkanı Çavuşoğlu: CHP'li Keleş 'hayır' oyu verince şoke oldum
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı (AKPM) ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, başkan seçildiği oylamada CHP'li Birgen Keleş'in kendisine 'hayır' oyu vermesi, MHP'li Tuğrul Türkeş'in ise oylamaya katılmamasına anlam veremediğini belirtti.

Çavuşoğlu, "Enine boyuna çok düşündüm. Kapasitemi çok zorladım ama bunu anlamaya yetmedi. Bu, iç siyaset kaygılarından dolayı olmuştur." dedi.

Çavuşoğlu, düzenlediği basın toplantısında CHP ve MHP'li milletvekillerinin oylamada takındıkları tavrı değerlendirdi. Gizli oylamada, parti başkanı İngiliz adaya karşı seçimi kazandığını hatırlatan Çavuşoğlu, bu seçimden sonraki gün Genel Kurul'da Fransız meslektaşlarının, mevcut başkanın görevini uzatmak ve kendisine başkanlığı vermemek amaçlı bir rapor sunduğunu belirtti. Çavuşoğlu, buna karşı iki önerge hazırladıklarını, fakat önergelerin oylamasında MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in, Meclis'in dışına çıktığını anlattı. Çavuşoğlu, "Türkeş'e, oylama başlıyor abi diyerek mesaj gönderdim. Farkındayım Mevlütçüğüm, geliyorum cevabı verdi. Buna rağmen Sayın Türkeş, oyunu kullanmadı." şeklinde konuştu. Çavuşoğlu, listeye baktıklarında da CHP İstanbul Milletvekili Birgen Keleş'in 'hayır' oyu verdiğini gördüklerini söyledi. O anda adeta şoke olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, "Hayır oyu vermişsiniz." dediklerinde Keleş'in, "Öyleyse öyledir. Ben oyumdan dolayı kimseye hesap vermem." karşılığını verdiğini aktardı.

BİRGEN Keleş KENDİNİ SAVUNDU

Bu arada Birgen Keleş de dün bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu'nun AKPM başkanlığına Demokrat Grup üyesi olarak aday gösterildiğini, bu aşamada kendisinin oy kullanmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Genel Kurul aşamasında ise tek aday olduğu için seçim yapılmadan başkan ilan edildiğini savundu. Keleş, CHP'nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yurtdışında önemli bir göreve gelmesinden ve orada başarılı olmasından ancak mutluluk duyacağını belirtti.

ZAMAN

El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-05-2010, 21:40   #2
Kullanıcı Adı
Defne Naz
Çavuşoğlu, "Enine boyuna çok düşündüm. Kapasitemi çok zorladım ama bunu anlamaya yetmedi. Bu, iç siyaset kaygılarından dolayı olmuştur." dedi.

Kesinlikle.
Defne Naz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-05-2010, 22:40   #3
Kullanıcı Adı
El Emin
Ne olursa olsun böyle bir durumda öyle bir tutum sergilemez..
Bu yine bir kere daha CHP'nin ve MHP'nin ideolojilerinin ne olduğunu ortaya koyuyor.
Alt 02-05-2010, 22:41   #4
Kullanıcı Adı
El Emin
Ne olursa olsun böyle bir durumda öyle bir tutum sergilenemez..
Bu yine bir kere daha CHP'nin ve MHP'nin ideolojilerinin ne olduğunu ortaya koyuyor.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)