![]() |
#1 |
![]() Gençlere seslendi: Bizi kullandılar, siz oyuna gelmeyin
![]() Yedi gencin öldürüldüğü Bahçelievler katliamından 32 yıl sonra Sabah'a konuşan eski ülkücü Haluk Kırcı, o dönemde nasıl kullanıldığını anlatarak gençleri uyardı. Yeni kuşakların çığlığını duyması için röportaj verdiğini vurgulayan Kırcı, gençlerin yaşadıklarını görerek pişman olacakları işlere girmemesini öğütlüyor. Bahçelievler katliamındaki rolünü kabul eden Kırcı, cinayetleri gerçekleştirdiğinde 20 yaşında olduğunu söylüyor. O dönemde Türkiye'nin bir kardeş kavgasının içinde bulunduğunu bildiren Kırcı, "Bugün o tecrübeleri yaşamış, o keşkelerin peşine düşmüş biri olarak söylüyorum. Bir insanın hayatından daha değerli bir şey olamaz. Ben 'Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş demektir' diyen bir dine inanıyorum. Adalete hesap verdim. Asıl şimdi Cenab-ı Allah'a vereceğim bir hesap var." diye konuşuyor. Şiddetle, vurarak, kırarak bir şeyleri çözmenin mümkün olmadığını belirten eski ülkücü, "Şiddet şiddeti doğuruyor. Şiddet sadece dışarıdan bu ülkeyi seyredenlerin işine geliyor." ifadelerini kullanıyor. O dönemde oyuna getirildiğini 12 Eylül darbesini yaşadıktan sonra görebildiğini anlatan Kırcı sözlerini şöyle sürdürüyor: "1970'li yıllarda tam 5 bin genç öldürüldü. Öldürülenler arasında benim canciğer arkadaşlarım vardı. 5 bin genç öldüyse, beş bin cinayet ve beş bin katil var demektir. Bu beş bin cinayetten yargılananlar arasında en uzun süre cezaevinde yatan kim? Bu cinayetlerin en fazla muhasebesini yapan kim? Sadece ben miydim katil olan? Ben cezamı çektim. Peki ya diğer katiller nerede? Geriye dönüp baktığım zaman kendim bile hayret ediyorum. Benim yedi sülalemde karakol yüzü gören insan yok. Ben cinayet işledim evet, adam öldürdüm. Allah'ın yarattığı bir canı almak akıl işi mi? Değil. Yüz bin kere değil. Bahçelievler olayı trajik bir olay. 12 Eylül öncesi cinayetlerinin sembolü oldu. Ama o öldürülen beş bin kişinin hepsinin katili ben değilim." Oyunun ne kadar çapraşık olduğunu o dönemde yaşayanların bileceğini dile getiren Haluk Kırcı, "Çorum'u, Maraş'ı kim azmettirdi? 1 Mayıs 1977'yi kim planladı?" diye soruyor. 12 Eylül öncesinde yaşananların darbeye hizmet ettiğine dikkat çeken eski ülkücü şöyle devam ediyor: "Türkiye'de maalesef çok ciddi boyutta özel harp operasyonları yapılmıştır. Bu operasyonlardan birebir bildiklerim var. Bunu da çok açık şekilde söyleyeyim. Mesela Haziran 1979'da MHP Genel Merkezi'ni kimler kurşunladı? 1980'de Ziraat Mühendisleri Birliği'ne kimler saldırdı? Kimler oradaki insanları öldürdü? Yıllar sonra ordunun içinde birileri hakkında dosya açıldı, kapatıldı gitti." istanbul zaman ZAMAN 07 Haziran 2010, Pazartes
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|