AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-27-2010, 19:37   #1
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Lightbulb İstanbul- İzmir arasını 3,5 saate düşüren yolda temel 2 ay sonra atılıyor
Türkiye'nin en büyük karayolu geçişi olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na 2 ay sonra kazma vuruluyor.

Yüklenici firmalarla atılan karşılıklı imzalarla hukuki bir engel kalmadığını belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, projeyle İstanbul-İzmir arasının 3,5 saate düşeceğini kaydetti. Yıldırım, Körfez geçişinin ise 1 saatten 6 dakikaya ineceğinin de altını çizdi.

Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu Yap İşlet Devret Projesi İmza Töreni Karayolları Genel Müdürlüğü'nde yapıldı. Nurol, Özaltın, Makyol, Astaldı, Yüksel ve Göçay firmalarının temsilcilerinin katıldığı imza töreninde Konsorsiyum adına konuşan Nurol İnşaat Temsilcisi Oğuz Çarmıklı, Türkiye'deki siyasi istikrarın iş dünyasının önünü açtığına vurgu yaptı. Çarmıklı "Finansmanın temini için sürdürdüğümüz temaslarda Türkiye'deki siyasi istikrarın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bunun için hükümetimize ortaklarımız adına teşekkür ediyoruz." dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise yaklaşık maliyeti 11 milyar lirayı bulan proje tamamlandığında Türkiye'nin ikinci büyük kenti İzmir ile en büyük kenti İstanbul arasının 3,5 saat gibi bir sürede seyahat edilir hale geleceğini ifade etti. Küresel krizin tüm şiddetiyle devam ettiği sürede yap-işlet-devret modeliyle bu kadar büyük bir projenin başarılı bir şekilde ihale edilmesinin Türkiye son yıllarda elde ettiği güven ve istikrarın göstergesi olduğunu kaydeden Yıldırım, Türkiye'nin iki çeyrekte yakaladığı büyüme rakamlarıyla uzun vadede yatırım yapılabilecek ülkeler arasında en ön sıralarda olduğunu dünyaya gösterdiğine dikkat çekti.

İmzaların atılmasıyla projenin başlamasının önünde hukuken engel gözükmediğine işaret eden Yıldırım, projenin detaylarını şu sözlerle anlattı:

"2 ay içinde ilk temel atılacak ve çalışmalara süratle başlayacağız. Proje sadece bir noktadan başlamayacak. İzmir tarafından birkaç yerden başlayıp çalışmalar eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Projenin yapım süresi 7 yıldır. İşletmecilerin projeyi 7 yıl değil 5 yılda tamamlaması için fırsat oluşturmaktadır. Yapım dahil işletim 22 yıl 4 ay. Dünyanın ikinci büyük köprüsü olacak. 30 viyadük, 4 tünel, 230 adet köprü, 18 gişe alanı, 7 servis alanı bulunacak."

Mevcut durumda Körfez geçişinin 1 saati bulduğunun, projeyle bunun 6 dakikaya ineceğinin altını çizen Bakan Binali Yıldırım, hizmetin ekonomiye katkısının zaman ve yakıt tasarrufu karşılaştırıldığında 870 milyon lira olacağını aktararak, "Bursa'ya 1 saatte, İzmir'e 3,5 saatte. Hız kurallarına uyarak uyulmazsa daha hızlı olur. Eskişehir'e 2 saatte gitmek mümkün olacaktır." diye konuştu.



 

M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-27-2010, 19:59   #2
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart
süper olacak bu iş o zaman...
ben bu yolu en fazla 1,5 saate kat ederim...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 09-27-2010, 20:14   #3
Kullanıcı Adı
.:Ay_Yıldız:.
Standart
Bir İzmir'li olarak çok çok sevindirici bir haber..
.:Ay_Yıldız:. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-27-2010, 20:22   #4
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Bizim körfezede bir asma köprü yakışır ha bizim evde köprü manzaralı ev olur
  Alıntı ile Cevapla
Alt 09-27-2010, 20:41   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
kütahya yokmu ya la
  Alıntı ile Cevapla
Alt 09-27-2010, 21:17   #6
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Sen merama bin reyiz
  Alıntı ile Cevapla
Alt 09-27-2010, 21:27   #7
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart
meram çekilirmi Furkan...
tovbe...
6 saatten fazla çekiyor aga o...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 09-27-2010, 22:08   #8
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Valla biz izmitten akşehire 10 saatte gidiyoruz pekte eğlenceli oluyor trende koridor muhabbetleri enveriyede buz gibi havada sıcacık çay afyonda afyon sucuğundan nefis sucuklu tost

ohh
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi