![]() |
#1 |
![]() Orada bir insan yaşıyor,
Bir insan. Sizin gibi, benim gibi. Orta boylu terbiyeli, Mütevazı, mükrim Hatta güleryüzlü, dikkatli, sevimli, zarif. Orada bir insan yaşıyor, Yazdıklarını hiç yazmamış gibi, Hutbelerini hiç söylememiş gibi, Yaptığı hayırları hiç bilmiyormuş gibi. Orada bir insan yaşıyor, Hiç yaşamamış gibi. Orada bir insan yaşıyor, Adem aleyhisselam’dan beri yaşıyormuş gibi. Derin gözlerinde bir bebeğin safiyeti, Her şeyi yeni görür gibi. Adem aleyhisselamın cennetteki safiyeti, iffeti, Allah’a olan kurbiyeti ve inkiyadı, Hakk’ın her emrine boyun kesişi Ve teslimiyeti. Orada bir insan yaşıyor, Terbiyesini Rabbi vermiş. Orada bir insan yaşıyor Genlerini ecdadından, Allah’ın Sevgilisi’nin damarlarından almış. Orada bir insan yaşıyor dostlar, Ne siz sorun, ne ben söyleyeyim. Orada bir insan yaşıyor, Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar kadar yalnız. Orada bir insan yaşıyor, kalbinde, yüreğinde, yüreciğinde Mahlûkatın bütününe Ve hepsinin Halik’ına Aşktan, şevkten, hasretten başka hiçbir şeyi olmayan. Orada bir insan yaşıyor, Sizi, beni, kendisini sevmeyenleri ve sevenleri Seven. Orada bir insan yaşıyor, Beyninde hepimizi taşıyan. Projeleri bin yıllar öncesinden gelen, Bin yıllar sonrasına giden. 16 yaşındaki bir genç kıza, “Bir bardak su olsa da içsem, Ömür boyu kapısında dursam da, Ona hizmet etsem.” Dedirten. Orada bir insan yaşıyor ahh Türkiye. Senin için, Senin evlatların için yanıp tutuşan, Senin evlatların için İspanya’da şatolar değil, Seul’da ya da Toronto’da okullar kurduran, Senin torunların için hahamları dost, Kardinalleri kardeş, Çinli ya da Japon profesörleri Senin mukaddeslerine agâh ve ayan kılan, Dokuz dil konuşan Amerika ya da Hint asıllı hanım profesörlere, Sosyal bilim literatürüne, GM, Güle Movement, Gülen Hareketi diye, Bu ülke insanının başardığı bir hareketi, Marka olarak kayda geçirten. Orada bir insan yaşıyor, Eski büyük elçilerin Kendisine saygılarını sunduğu, Eski milli eğitim bakanlarının Kucakladığı. Orada bir insan yaşıyor, En gözü kara gazeteciler için, Dünyanın en sıcak konularına ışık tutan. Orada bir insan yaşıyor, Amerika’yı değil, Dünyanın tamamını kendine gurbet bilen. Orada bir insan yaşıyor ahh Türkiye, Elleri değil, Bastığı yerler öpülesi. Orada bir insan yaşıyor, İnsan desem değil, Değil desem değil. Orada bir insan yaşıyor, Ciddi mi ciddi, Afif mi afif, Alim mi âlim. Allah’a kurbiyetini ben bilmem, O bilir. O bilmez Allah bilir. Ahh Türkiye ahh! Orada bir insan yaşıyor, Kıymetini ne sen bilirsin, Ne ben bilirim. Kıymetini bilse bilse, Yüzyıllar öncesinin Asyası’ndan, Ahmet Yesevi bilir. Yüzyıllar öncesinin Endülüs’ünden Muhiddini Arabî bilir. Yüz yıllar öncesinin Konyası’ndan Hazreti Mevlana bilir. Bir de…. Anasının elini öpen, Babasının duasını alan, Eşe dosta veda edip, “Yeryüzü bize mescit kılındı.” diyen Peygamberi Zişan’ımızın izini sürüp Yeryüzüne dağılan Hizmet erleri bilir. Geleceğin dünyasının velileri olan Güzel insanlar bilir. Yapma Türkiye, Etme Türkiye. Yeryüzünün bu en kıymetli mücevherini Yaban ellere atma, Al başına taç et Türkiye. 27.11.2005. Ümit Meriç.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() allah razı olsun
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Yapma Türkiye,
Etme Türkiye. Yeryüzünün bu en kıymetli mücevherini Yaban ellere atma, Al başına taç et Türkiye. inşallah kıymetini kaybetmeden anlarız.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() "Orada bir insan yaşıyor,
Yazdıklarını hiç yazmamış gibi, Hutbelerini hiç söylememiş gibi, Yaptığı hayırları hiç bilmiyormuş gibi. Orada bir insan yaşıyor, Hiç yaşamamış gibi. Orada bir insan yaşıyor, Adem aleyhisselam’dan beri yaşıyormuş gibi. Derin gözlerinde bir bebeğin safiyeti (...) Orada bir insan yaşıyor ahh Türkiye. Senin için, Senin evlatların için yanıp tutuşan, Senin evlatların için " Gerçekten güzel bir şiir adem abi teşekkür ederim. Böyle aksiyon erleri gerçekten çok nadir gelir. Kıymetini bilmemiz gerekir. Annemden bana ulaşan bir hocaefendi sevgisi var. Eli öpülesi o mücevher insan. Onu ALLAH rızası için seviyorum. Son yüzyılda ümmetin parlayan en ışıklı yıldızlarından biri. ALLAH onu da gariplerden eyledi. Değerini bilmek ümidiyle.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() vay be ne güzelleme yazmış
uzun taşlama yazılarından sonra bu güzellemeyi okumak iyiydi ![]() Eyvallah abi |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|