AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 12-05-2010, 17:51   #1
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Lightbulb Kılıçdaroğlu o iddiayı yalanlamadı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2011 seçimlerinde milletvekili adayı gösterecek ve...

Yeni Şafak Gazetesi'nin iddiasına göreCHPlideri Kemal Kılıçdaroğlu,Ergenekonsanıkları Mehmet Haberal, Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ı Haziran seçimlerinde milletvekili yaparak cezaevinden çıkarmayı planlıyor.

Bir süredir Başkent kulislerinde de konuşulan bu iddia Antalya'da CHP Genel Başkanı'na hatırlatıldı. Kılıçdaroğlu "şimdilik böyle bir çalışmamız yok" dedi.

Antalya'da iddialara böyle cevap veren Kılıçdaroğlu Bursa'daki temasları sırasında ise Ergenekon sanıklarının vekillliğiyle ilgili iddiaları reddetmemişti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 12 Eylül'deki referandum sürecinde de Ergenekon sanıklarına verdiği destekle dikkat çekmişti.

Ergenekon ve Balyoz sanığı eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay da geçtiğimiz günlerde CHP'ye katıldı. Oktay'ın da Haberal, Özkan ve Balbay gibi milletvekili yapılacağı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun milletvekili yapmayı planladığı Özkan, 22 Temmuz seçimlerinden önce de CHP'den aday olmak istemiş ama Deniz Baykal'a takılmıştı.

Ergenekon sanıklarını milletvekili yapma projesinin arkasında Önder Sav'ın koltuğuna oturan CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum olduğu belirtiliyor.

Hukuk profesörü Süheyl Batum, hep Ergenekon sanıklarının en ateşli savunucusu oldu. Batum'un ismi bir ara Demokrat Parti Genel Başkanlığı için geçti. Ergenekoncuların Batum'u DP'nin başına getirmek istedikleri belirtiliyordu. Fakat DP'den umut kesilince Batum rotayı CHP'ye çevirdi ve bir anda Genel Sekreterlik koltuğuna oturdu.

SAMANYOLU HABER

M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-05-2010, 22:56   #2
Kullanıcı Adı
xfce
merak ettigim bişey var bu ergenekon her nedir bilmem ama.
bu insanlar tutuksuz olarak yargılanamazmıydı?
yani sadece mahkemeye gelseler suçları varsa daha sonra hapse konsa
çunku bazıları 2-3 senedir tutukluymuş belki dava sonunda beraat edicek ama.
içerde boşu boşuna yatmış olucak.
xfce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-05-2010, 22:58   #3
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Alıntı:
xfce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yargıya müdahale ne haddimize ;)
Alt 12-05-2010, 23:00   #4
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
xfce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
günaydinlar neden diye sorarsaniz biz 12 eylül referandumunda bu hukuk sistemi cökmüstür sucu sabit olmayanlari suclu durumuna düsürüyor dedigimiz zaman vay efendim kendi yarginizi olusturuyorsunuz dediler..
sorun hukuk sisteminde ve sistemin yavas isleyisinde 12 eylülle beraber bu konuda ilk adim atilmistir bundan sonra diger adimlarda atilacakdir..
aslinda statüko gözalti mekanizmasini.tutuklu yargilanma mekanizmasini kullanarak kafasina göre kisilere ceza verebiliyordu ama ne oldu keser döndü, sap döndü simdi cezasini kendileri cekiyor!
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)