![]() |
#1 |
![]() Erdoğan, kendisinden Wikileaks'teki iddialarla ilgili belge isteyen Kılıçdaroğlu'na cevap verdi: Yahu sen referandumda gidip muhtardan belgeni alamadın. Şimdi bizden belge istiyorsun. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Wikileaks'te yer alan iddialarla ilgili muhalefetin tutumu ve son günlerde tartışma konusu olan öğrenci olayları vardı: Başbakan Erdoğan'ın önemli mesajlar verdiği konuşmasından satır başları: WİKİLEAKS'E SARILDILAR (CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Wikileaks belgeleriyle ilgili açıklamalarına dair) Baktılar ki Wikileaks belgeleri, Ergenekonla aynı vazifeyi görüyor, sorgusuz, sualsiz Wikileaks belgelerine sarıldılar. İftirayı dahi kendileri üretemiyorlar, yabancı diplomatlardan ödünç alıyorlar. En sert şekilde böyle bir şey olmadığını söylediğimizde yüzleri kızaracağı yerde, utanacakları, sıkılacakları yerde ‘belgesini getir' diyorlar. Yahu sen 12 Eylül Halk Oylamasında gidip muhtardan belgeni alamadın, oy kullanamadın. Şimdi kalkmış bizden belge istiyorsun. Belge kim, sen kim. Ben ‘ispat edin, hesapları bulun hem o hesaplardaki paraları, hem mal varlığımı size bağışlayacağım' diyorum. Açıklama yapıyor ‘biz haram para istemeyiz'. Anadolu'da bir söz vardır ‘her boyayı boyadın bir fıstık yeşili kaldı' diyor... Bu zat iftirayı adeta meslek edinmiş durumda. İftira atma konusunda hiçbir ilkesi, kriteri yok. Attığı her iftira yalanlandığında yüzü kızarmak, mahcup olmak, utanmak, özür dilemek gibi hasleti de yok. Tek bir amacı, gayesi var, ‘Ben çamur atayım, tutmazsa da izi kalır' Böyle bir zihniyet. İsviçre'deki bankaları tespit ettiler, öyle diyor ya. Sekiz hesabı tespit etmişler, bunların belgesini bulmuşlar. Oturdular bu para haram mı, helal mi? Malzeme tükenmiş durumda. Belli ki, eski genel başkanlarının tozlu raflardaki klasörlerini karıştırmaya başladılar. YUMURTAYI ATMA OMLET YAP TAVSİYESİ (Yumurta atan öğrencilere yönelik) Fırsat olsa tavsiye ederdim, bu kadar bol paranız var, şöyle yapın güzel yapın, akşam omlet yeyin derdim. Orda kalkıyorsunuz sizin öğretmeniniz durumunda olanlara yumurta atıyorsunuz. Bu nasıl bir özgürlük... Üniversitelerde, baskı ve şiddet uygulamayı özgürlük arayışı gibi gösterenler, demokrasi perdesi aldında faşizm yapmaktadırlar... Üniversitelerde, baskı ve şiddet uygulamayı özgürlük arayışı gibi gösterenler, demokrasi perdesi altında faşizm yapıyor... Anamuhalefet partisinden destek ve teşvik gören eylemciler, faşizm özentilerini daha fazla sergiler hale geliyorlar. Önce anamuhalefetin temsilcisi, iktidarı faşistlikle orada damgalarken, biraz sonra ‘sizin bu yaptıklarınız faşizan bir baskıdır' diye oradaki öğrencilere hitap ediyor. Ne oldu? Arapların bir atasözü var: Men dakka dukka. (Kim vurursa onu da vururlar, kötülük eden kötülük bulur anlamındaki deyim...) Öğrenciden bir koli incir satın aldı Cuma namazını Beştepe Hisarcıklıoğlu Camii'nde kılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, namaz çıkışında Tayfur Dağıstan adlı öğrenciden bir koli kuru incir satın aldı. Dağıstan, 120 TL'lik incirler için Başbakan'ın kendisine 150 lira para verdiğini, öğrenci olduğu için harçlık da verdiğini söyledi. Dağıstan, “İncirlerin TSE standartlarına uygun olduğunu söyledim. Tadına baktı, hoşuna gitti ve aldı” dedi. Başbakan Erdoğan ayrıca, safra kesesi ameliyatı olan sanatçı Neşet Ertaş'ı da telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. İl başkanlarına ‘seçim için çalışma başlatın' talimatı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı AK Parti Genel Merkezi'nde yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantının öğleden sonraki bölümünde bakanlarla il başkanları buluştu. TBMM Genel Kurulu'na gidenlerle yurtdışında olanlar haricinde Bakanlar Kurulu'nun tamamı Başbakan Erdoğan Erdoğan'ın talimatıyla Genel Merkez'e gelerek, il başkanlarının sorunlarını dinledi. İl başkanları ve büyükşehir belediye başkanları 4 saat boyunca bakanlarla illerine ilişkin sorunları görüşme imkanı buldu. İl başkanlarına 12 Haziran'da yapılacak seçimlere yönelik uyarılarda bulunularak çalışmalara başlamaları istendi. Seçim öncesinde komplo uyarısı Gelecek 7 ayda hırçınlık ve hırs nedeniyle gözü dönenlerin her yola başvurmaktan çekinmeyeceği uyarısı yapan Erdoğan, “Seçim gününe kadar her yöntemi mubah olarak görecekler. İftiraların ötesinde muhalefetin sokak olaylarını, öğrenci olaylarını kışkırttığını, desteklediğini, teşvik ettiğini, ibretle izliyoruz. Dikkatinizi çekiyorum o marjinal örgütlerle CHP'nin de, medyanın da tek bir ortak yanını normalde bulamazsınız. Hükümete saldırı noktasında ittifak içine girmiş görünüyorlar. Bu ülkede, düşünce özgürlüğünü şiddete bulaştıranlarla CHP'nin yöneticileri el ele verdiği sürece milletim onları affetmeyecek” dedi. CHP liderinin çark kronolojisi Bizzat CHP'ye gönül verenlerin parti yönetimi tarafından sergilenen siyasi tutumdan rahatsız olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “Öyle bir genel başkan düşünün ki, Dersim'de analar ağlamadı mı diyen arkadaşına, önce gereğini yapsın diyor, ardından konu kapanmıştır diyor. Üzerindeki pahalı gömlek için parasını verdim açıklama yapıyor, ardından fatura başkasının adına çıkıyor. Genel af diyor, çark ediyor. Başörtüsü diyor, u dönüşü yapıyor. Havuzlu villa diyor, kendi havuzlu villası ortaya çıkıyor. Çarşaf liste diyor, ardından blok listeyi savunuyor. Ben genel başkan adayı değilim diyor, ertesi gün adaylığını koyuyor” diye konuştu. Habervaktim
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() |
|
![]() |
![]() |