![]() |
#1 |
![]() ![]() SİZE BAKARAK Beyazıd-ı Bestami devrinde, bir sofi, kafir bir adama: - Ne olur, gel sen de Müslüman ol da cehennem azabından kurtul, demiş Adam, o kaba sofiyi sarsan şu cevabı vermiş: - İyi söz söylüyorsun da, Beyazıd gibi Müslüman olmak elimden gelmez, doğrusu senin gibi Müslüman olmak da istemem Sizin imanınıza bakan kişinin imana karşı sevgisi azalıyor... Bir hadis-i şerifte Efendimiz'in de buyurduğu gibi, "Mümin, kendisine bakınca Allah'ı, konusunca ahireti, hareket edince de hesap gününü hatırlatandır" Mü'min başkalarının savcısı, nefsinin avukatı olmak yerine, "Acaba, bana bakarak kaç insan Müslümanlık bu ise ben Müslüman değilim' diyerek dinden soğuyor diye düşünmeli, onun endişesini taşımalıdır "Eğer bizler İslamiyet’in güzelliğim tam temsil edebilse idik, sair dinlerin tabilerinin İslamiyet’e dehaletini görecektik.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() dünyada islamı tebliğ ettiğini söyleyen zümrelerin çok olmasına rağmen islam aleminin acizliği ve zilleti had safhadadır.bir yerlerde bir eksiklik var ama nerede diye düşünen kaç müslüman var acaba?Allahın yüce kelamı niye ayaklar altında olduğuna kafa yoran ve bunun için dertlenen kaç hakiki müslüman var acaba?
islamiyeti anlatmak sadece tebliğlemidir?eğer öyle olsaydı bu haldemi olurduk?demekki neymiş sadece tebliğle olmuyor..tebliğin ruhlara işlemesi için temsilde gerekiyor.hala islamı terörle aynı kefeye koymuş kaç milyon insan var dünyada?yukarıda olay bize birşey anlatmıyorsa fazlada söze gerek yok diyorum..rabbim bizleri temsi edenlerden eylesin... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bir hadis-i şerifte Efendimiz'in de buyurduğu gibi, "Mümin, kendisine bakınca Allah'ı, konusunca ahireti, hareket edince de hesap gününü hatırlatandır"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() İbret almak lazım. Eyvallah..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ALLAH razı olsun abim.Ne kadar yapabiliyoruz bilmiyorum ve "..rabbim bizleri temsi edenlerden eylesin..."
duana amin ecmain diyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Mehmet Akif Ersoy'dan
Müslümanlık nerde! Bizden geçmiş insanlık bile Âlem aldatmaksa maksad, aldanan yok, nafile! Kaç hakiki Müslüman gördümse, hep makberdedir Müslümanlık, bilmem amma, galiba göklerdedir! büyük şair gerçekten seni şimdi daha iyi anlıyorum..yerin ve makamın ali olsun... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() herkes kendince tebliğ yapıyor..ama bir yerlerde eksiklik var...galiba temsilde eksiğiz...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|