AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 09-07-2011, 15:27   #1
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Thumbs up Sigaralarda kara paket dönemi

Sigaralarda kara paket dönemi

Sigara satışlarında markalar kalkıyor, isteyen numarasını söyleyecek.

7 Eylül 2011 Çarşamba 11:19

Kapalı alanda sigara içemeyen tiryakileri, kara paket bekliyor. Tiryakiler bundan sonra sigara alırken marka söylemek yerine, "Ver oradan 4 numara" diyecek. Dünyada ilk kez Avustralya'da uygulanan sigarada "kara paket" uygulaması için Türkiye de hazırlıklara başladı. Avrupa ve Asya'da ilke imza atmak isteyen Türkiye'de, kara paket alarmı verildi.

MARKALAR VE LOGOLAR TARİHE KARIŞACAK Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü ve Tütün Alkol Piyasaları Denetleme Kurulu (TAPDK) uzmanlarına, kara paket uygulaması için teknik çalışma başlatmalarını istedi. Sigara firmalarının kabusu olarak bilinen ve tütün tüketimini çok ciddi miktarda düşüreceği beklenen "kara paket" uygulamasıyla sigara markaları ve logoları da tarihe karışacak.

SİGARA İÇME ORANLARININ AZALTILMASI AMAÇLANIYOR Takvim'den Safure Cantürk'ün haberine göre, tiryakiler, marketlerden ya da büfelerden sigarayı ancak numaralarıyla isteyebilecek. Paketlerin üzerinde, sigaranın sağlığa zararlarını etkileyici şekilde gösteren resimler ve uyarılar dışında insanların algısını dolaylı olarak etkileyecek hiçbir unsur bulunmayacak. Avustralya parlamentosunda 24 Ağustos 2011 tarihinde kabul edilen kararla, 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren ülkede satılan tüm sigaralarda kara paket uygulaması başlayacak. Kara paket uygulaması ile sigara paketlerinin üzerindeki yanlış mesajlarla tüketiciyi aldatmaları önlenirken, tütün ürünlerinin cazibenin azaltılması, uyarıların etkinliğinin artırılması ve sigara içme oranlarının azaltılması hedefleniyor.

sondakkahaber

_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-07-2011, 15:29   #2
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
çok güldüm buna gerçekten resmen gereksiz muamelesi yapılıyor bir zamanın baş köşelerdeki vazgeçilmezi
Alt 09-07-2011, 15:31   #3
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Çok şükür...

Daha da artırılmalı böyle şeyler, zamlar artırılmalı veya sigaraya özel bir vergi konmalı...
Alt 09-07-2011, 15:32   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
güzel uygulansında mesela alkol konusunda neden benzer adımlar atılmıyor ?
Alt 09-07-2011, 15:37   #5
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bazı illerde 00.00 dan sonra alkol satmak yasak mesela, satan kişiler cezalandırılıyor hiçbir bar, meyhane ve türevleri 00.00 dan sonra açık kalmıyor...
Alt 09-07-2011, 15:39   #6
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Alıntı:
olurmu yahu 2002 de içki ve piyasa denetime bağlandı izin olmadan içki satışı yasaklandı,
sonra bu yıl yeni düzenlemeyle içki satış belgesi olmadan satış yasaklandı, akaryakıt istasyonlarında tesislerde karayollarındaki yerlerde hep yasaklandı...
Alt 09-07-2011, 15:41   #7
Kullanıcı Adı
İntifada
tarantula o devlet kararı degildir belki il meclisi kararı falandir
Kütahyada dahi 2 bar geceleri açıktı tekel bayileri sabaha kadar açıktı...
Devletin genel bir uygulaması yok
Alkol şişelerine de benzeri resimler koyulabilir
Alt 09-07-2011, 15:44   #8
Kullanıcı Adı
İntifada
yav ona bakarsak kapalı yerde sigara yasak ben tiryakiyi vazgeçirmek için uygulanilanlar neden alkol kullanan birey için kullanılmıyor onu merak ediyorum
Evine içki almış bir adamın keyfini kaçıracak bir yazı bir resim fena olmaz
Yoksa her mahallede tekel bayi var bulmak zor değil
Alt 09-07-2011, 15:50   #9
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Alıntı:
yav ona bakarsak kapalı yerde sigara yasak ben tiryakiyi vazgeçirmek için uygulanilanlar neden alkol kullanan birey için kullanılmıyor onu merak ediyorum
Evine içki almış bir adamın keyfini kaçıracak bir yazı bir resim fena olmaz
Yoksa her mahallede tekel bayi var bulmak zor değil
eskiye oranla bence gayet zor... bakkallarda marketlerde içki reyonları vardı ...
mesela tesislerde akaryakıt istasyonlarında sırf içki satılıyordu düne kadar e haliyle trafik kazaları sebebi alkollü şoför...
bence aşırı kullanımın önüne geçen adımlar bunlar... ama dediğin ne kadar uygulanabilir bilemiyorum sigara üretimi kadar içki üretimi devletin tekelinde değil gibi görünüyor..
Alt 09-07-2011, 18:26   #10
Kullanıcı Adı
unnamed
ya bu devlet niye karışıyor benim alkolümle sigarama....
abi alkol alıyorsam zararınıda biliyorum....
aynı şekilde sigara içinde...
ama sigarayı istememe rağmen bırakamadım orasıda var tabi

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)