![]() |
#1 |
![]() ![]() Kaçak kazı yaparken yakalanan Amasyalıdan mükemmel ifade; Ferhat dağları delerken aşk,biz delince suç oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() AMASYA'CA KPSS SORUSU ![]() "Ayşaynan gardaşı Sülüman, goca bir ileane su doldurup oynaycadı. 1.musluh ileağni 3 dakkada 2.musluh ileani 5.dakkada doldurur.bunlar oynayak diye musluğun birini açaraktan ötekini gapatursa ileğaan kaç dakkada dolar?? A) Eccük sonra dolar B) 10-15 dakkaya dolar C) İlean daşar D) İlean heç dolmaz E) Anaları suyunan oynaman ,adı batasıcalar ikisinede zopa çalar.İleanıda devürür.. ![]() ![]() ![]() Olmadık Hiç Yalaka , Her Zaman Yerimiz En Üst Tabaka , Şu An Söyleyecek Olduğum ? En Asil Plaka .. ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine pudra şekeri serpilmiş un kurabiyesi gibisin AMASYA , yerim seni.. ![]() Amasya heridir. Hadi la gel dir. 70 yaşında amcamın çayın yanında bile içtiği ince bellide ki tavşan kanı, Dalından kopardığın elmadır Amasya. Köylülerin yeyin oğlum yeyin napacağm sanki dediği daldaki kirazdır Amasya. Denizi kumu güneşi yoktur buranın. Yinede bağlar seni kendine. Amma velakin kavgası da terstir Amasyanın. Kaçtım mı hele kavgadan bir tokatı deden vurur öbürkini baban. O yüzden geri vitesi yoktur buraların. Bu şehrin sokaklarında, çok hayat söner. Çok can yakar buralar. Çok acıtır sana ders verirken. Bu yüzden Arkanı sağlam kollayacak adam buldum mu ölüme bile gidersin onunla. Dostluk değildir bu, Kardeşlikte değildir. Hafif kalır bunlar. Burası çok başkadır sizin oralardan. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karda leğenle kayan Amasyalıdan ilginç yorum ; "Kayak takımı da neymiş heri" ![]() ![]() Amcaya "Emmi", Civcive "Cücük", Heri , Essah Mı Gı Diyenlerin Şehridir AMASYA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazın ayrı güzel , kışın ayrı güzel AMASYA ![]() "Aha anağan babağan" sözünü kullananların memleketidir , AMASYA ![]() ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |||||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amasya'dan Geçer mi ? / Ora Şehzade ŞeHRi , sıkıyorsa sen geçsene ![]() ![]() "Gıı duydunnu Fadiğin gızı gaçmış.. *Git herii essahmı diyon gıı da ilerüğün markedde gördüydük. -Yoh anam yok narıyy sabah ezanı ohunurken oğlan gelmiş alıp gitmişler *Allah nediyim gıı isteteymiş anam oğlanda nediye gaçırıyo adı batmayasıca -Bacım kaç sefer isdemişler gızın babası oğlanın işi gücü yoh diy vermemiş ella.. *Görüyonmu gıı aha babağan anan. -Yoh anam bacım gönül işde sevince iş güç dinlemiy gönul komuş çocuh ? *He gıı öyleya..Bayahtan porsuğun hatçeyide gördüm alendilerde onunda oğlan kız kaçırdıydıya pişman olmuş yoh anam yoh Allah hayırlı kısmetler versin herii büyük konuşmayahta.. *Amin neyse biz tarlaya gidecoh hadi kolay gelsin.. İşte AMASYA , İşte Güzellik... ![]() ![]() Bu semaver ancak yeter bize haden bahalim sohbetin belini kirak ![]() ![]() ![]() İpone bir Amasyalı icadıdır aslında buda iphone 05 ![]() ![]() Ustaa AMASYA'Lılar Geldi Napacaz..? Panik Yapma Memati AMASYA'Lıların Suyu Sert İnsanı Mertdir..' AMASYA, kardeşliktir , "bize gidelim"dir , "bizde yiyelim"dir , "bizde kalalım"dır... "Bende para var oğlum sen gel"dir.. ... Beraber dayak yiyip... ...kahkahalarla seneler boyu hatırlamaktır... Sevgidir AMASYA... İzmirli , İstanbullu gibi denizini boğazını değil, sebepsiz yere seversin AMASYA'YI. Tıpkı anneni sever gibi karşılık beklemeden... Annelerin oğullarını gönderirken "dikkatli ol oğlum" değilde , "kimseye bulaşma oğlum" dediği yerdir AMASYA... "Yanında kız arkadaşı var boşver"dir AMASYA... İçindeki Anadolu hamurunu kaybetmeyen tek büyük şehirdir... İşte bu yüzdendir ki; sizin orada dost dediklerinize, biz AMASYA da gardaş deriz..'' ![]() ![]() Saçta Yağlı Pişer, Yanında Semaver Gider, AMASYA'yı Görenin , Aklı Başından Gider..
HAKİM AMASYALIYA SORAR? - Kiminle evlisin? - Bizim garıynan! Hakim sinirlenmis,; - ee, herhalde. Sen hic erkekle evleneni duydun mu? - Duydum tabi, nasil duymadım! ...- Kimmis,? - Bizim garı. ![]() Kültür , Medeniyet , Tarih ve Doğanın Buluştuğu Şehir.. -Amasyalı olmak böyle birşey- : 1)Herii kelimesini kullanır,yada bilir, 2)Keşkek yer yada sevmese bile Amasya hatrına yer, 3) Gurbette 05 plaka gördügünde sevindirik olur, vay toprağıma bak der, 4)Vatan sevgisi ilk prensiplerindendir. 5)Dikkat cekmeye calışan rüküş kızları umursamaz, ilgisini çekmez, 6)Tuttuğu takımlardan,sevdiği kişiden vazgeçmez, 7)Beni istemeyeni,ben hiç istemem ana kuralıdır, 8)Hayatında sevdigin kisi kadar en az Amasyayı düsünür, 9)Madımak,Sim Sim gibi yöresel oyunlarımızla içi kıpır kıpır olur, 10) Bakısları kartal gibi haşin,duruşu asildir, 11)Amasya kızı hanfendidir,baskalarıyla kıyaslanmaz. 12)Bir Amasyalı Gelirim diyosa sözünün eridir gelir,giderim derse arkasına bakmadan çeker gider, 13)Televizyonda Amasya veya Amasyalı sanatcı vs. çıkınca sevinir izler. 16)Amasyanın soğuğu sert,insanı merttir.Ben mert olmayanıda tanıdım diyebilirsin ama 5 parmağın 5 i bir değildir.İstisna vardır. 17)Amasyalı ,Amasya da yaşamasada memleketini unutmaz.Arabasına Amasyalı vs. yazılar yazdırır. Amasyaspor atkısıyla gezer. Amasya derneklerine üyedir.Tam bir Amasyanın dış temsilcisidir (Bize her yol Amasya misali) 18)Memleketine gurbette olup hiç gitmeyenler vardır.Amasyalı memleketini görmediği halde uzaktan bile sever,unutmaz ve gururla Amasyalıyım der. ![]() ![]() ![]() # Amasya'nın PLakası Kaç ? Dedi , - 05 Dedim.. # AntaLya'nın PLakası Kaç ? Dedi , - 05 Dedim.. # Peki İstanbuL'un PLakası Kaç ? Dedi , - 05 Dedim.. # BöyLe Saçma Şeymi OLurr ! Dedi , - Bize Her Yer ' AMASYA ' Dedim ;) -SUSTU ♥
AĞAÇLARDA KESTANE AMASYAMIZ BİR TANE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|