![]() |
#1 |
![]() Ben hiç tanımadım annemi Daha çok küçükken yuva bildim bu sokakları Bana yetim bile demediler Alnımıza yazılmış ya Adımı hemen sokak çocuğu bellettiler Ana kucağı nedir hiç bilmem Sıcak mıdır abla ana kucağı? Sahi tüm dertlerini unutur musun orda? Ben bilmem dedim ya abla Diyenlerden duydum ben de Bir arkadaş var adı Memed O bilirmiş anasını Bazı anlatır geceleri bize de Masal gibi gelir ya anlattıkları Yine de dinleriz iç çekişlerle Gözlerimiz gökyüzünde takılı Hayalimizde canlandırırız Memedin anlattıklarını Gizliden ağlarım bazen Diğerlerine çaktırmam ama Güçlü olmalısın çünkü buralarda Bize kucak açan bu sokaklar Birden sırtını dönüverir sana Nasıl isterdim bi anam olmasını be abla Sabahları yüzümü kesen ayaz yerine Anamın sıcacık öpücüğüyle uyanmayı Ahh be abla, içim bi tuhaf oldu Tam şuramda bi ateş yandı sanki Ana deyince efkar basar içime Haykırarak ağlamak sonra da Avazım çıktığınca “Bana annemi verin” demek geliyor Bu soğuk acımasız sokaklara Ama denmiyor işte diyemiyorum Dedim ya, güçlü olmalısın buralarda Yoksa kaybolur gidersin aralarda Anam yaa, şimdi bi anam olsaydı Üzmezdim ki hiç onu Bi dediğini iki etmezdim “kımıldama buradan bi yere” dese Vallahi billahi kımıldamazdım be abla Bi anam olsa açlığı bile bu kadar takmazdım Anneler melek derler ya Kıyamazdı yavrusuna Sığınırdım onun hiç bilmediğim sıcaklığına Doyasıya öperdim onu bıkmadan usanmadan Offff offffff Şimdi bağırsam yine “Verin bana annemi” desem İşe yarar mı be abla Bu kocaman okyanus gibi hayatta Vurgun yemiş dalgıcım sanki Çabaladıkça daha çok acı çekiyorum Kendimi bıraksam yitip gitmekten korkuyorum Ne büyük laflar bunlar deme be abla Bu sokaklar zamanından önce büyütüyorlar İçindeki çocuğu Dıştan kale gibi görünsem de İçimde ben hala çocuğum be abla Anamı bilmedim belki ama Anasız da olsa hala bi çocuğum işte ben Rüyamda görürüm bazı anamı Yüzünü seçemem pek Ama bilirim ki o benim anam Okşar yüzümü yumuşak elleriyle Sığınırım bende sıcaklığını bilmediğim kucağına Hele bi oğluuum der ki sorma gitsin İçimde bin alev yanar sanki o anda Belki istemeden göçüp gitti bu dünyadan anam ama Bak hala rüyalarımda bile bana analığını yapmakta Bazen isyan etsem de Koca hayata küçük de olsa kafa tutsam da Sokaklarda yaşasam da ben hala bi çocuğum işte Yanıltmasın bu gözyaşları seni Çocuğum desem de Yine de güçlüyüm ben aslında Bu kırık çocuk gönlümle Şimdi senden istesem abla “Bana annemi verir misin? ” Sema Şener
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|