AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-01-2009, 10:40   #1
Kullanıcı Adı
ÜMİT-AK
Standart Anlaşmayı Erbakan imzalamadı ama...
Anlaşmayı Erbakan imzalamadı ama...
Nuh Gönültaş, dün Erbakan'ın avukatları tarafından yapılanmaya yalanlamaya rağmen, Erbakan dönemi için ortaya attığı iddianın arkasında durdu. İşte o iddia:

İsrail savaş uçakları Konyalılar’ın tepesinde fink atıyor!

Siyasi liderler muhalefetteyken söyledikleri çok şeyi iktidara geldiklerinde yapmazlar, yapamazlar.

Muhalefet şanlıdır, atarlar tutarlar. Sonra işbaşına geldiklerinde bir de bakarlar ki "kazın ayağı" hiç de sanıldığı gibi değildir.

Bu durum istisnasız Türkiye'de muhalefet olmuş iktidar olmuş bütün siyasi liderleri için geçerlidir.

Necmettin Erbakan bu durumdan beri değildir.

İsrail'in Gazze'yi vuran savaş uçaklarının Konya'da tatbikat-eğitim uçuşu yaptıklarını, bu konudaki anlaşmanın altında da Başbakan olarak Necmettin Erbakan'ın olduğunu yazdım.

Saadet Partililer arasında adeta kıyamet koptu.

Neymiş efendim Hoca böyle şey yapmazmış, bu yazılanlar AK Parti'ye hizmet için yazılıyormuş vs. Hasılı Necmettin Hoca Türkiye ile İsrail arasındaki söz konusu anlaşmaya imza atmamış.

Kim demiş?

Ankara'dan, git-gel Konya altı saat. Gidin görün Konya'ya... Ya da arayın Konyalı hemşehrilerinizi İsrail savaş uçakları tepelerinde nasıl fink atıyor öğrenin. Söz konusu anlaşmanın altında kimin imzasının olduğu çok önemli değil.

Çünkü o dönem olağanüstü bir dönemdi ve asker etkisi iktidarı bastırıyordu. Bu işin Türkiye'ye 28 Şubat'ın kazığı olduğunu da belirttiğim halde Saadetliler göre ısrarla Hoca'yı bu işe bulaştırmak günahmış!

Bu anlaşmalar ile, "Türk ve İsrail askeri uçakları, Türk hava sahalarında eğitim yapabileceklerdir.
İsrail Türkiye'ye silah satacak ve Türk Fantom savaş jetlerinin modernizasyonunu yapacaktır.

İsrail ve Türkiye, ABD deniz kuvvetleriyle birlikte arama ve kurtarma manevraları yapacaktır."

Bunu sadece ben mi söylüyorum?

Elbette hayır. İşte bu konu hakkında daha önce yazılanlardan bazıları:

"...Erbakan hükümeti iktidar koltuğuna oturur oturmaz, iki ay sonra 28 Ağustos 1996'da İsrail'le Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması'nı imzalamıştı. Bu anlaşma hiçbir Cumhuriyet hükümetinin imzalamaya cesaret edemediği bir anlaşmaydı. (25.07.2006 Muharrem Bayraktar, Yeni Mesaj)

"...İki yıl önce idi Konya'dan Ankara'ya giderken yol kenarında üstünde uçak resmi olan üçgen trafik levhaları görmüştüm. Dikkat Alçak Uçuş yazıyordu üstlerinde! Konya ovasında nicedir eğitim uçuşu yapan İsrail jetleri idi söz konusu olan ve dayandıkları ikili anlaşmalar Refahyol hükümeti zamanında imzalanmıştı." (Ulvi Alacakaptan, cemaat.com. 29/07/2006 - 16:33)

"...Türkiye ile İsrail arasındaki Savunma İşbirliği Anlaşması (SİA) 1996 yılında Necmettin Erbakan'ın başkanlığındaki Refahyol Hükümeti döneminde imzalandı. Bu anlaşma savunma sanayii ile karşılıklı askerî eğitim ve istihbarat paylaşımı içeriyor. Bu çerçevede İsrail "Güvenilir Denizkızı Tatbikatı" ile "Anadolu Kartalı Hava Tatbikatı" na düzenli katılıyor. İsrail savaş uçakları ayrıca Türkiye hava sahasını kullanarak Konya'daki hava üssünde gece de dahil olmak üzere eğitim uçuşları yapıyorlar. Savunma sanayii alanında da sıkı bir işbirliği mevcut. F-4 uçaklarının büyük bir bölümünü kapsayan ilk paket modernizasyonu İsrail yaptı. M-60 tanklarının modernizasyonu da İsrail'e verilmiş durumda. İki ülke arasında terörizme karşı istihbarat paylaşımı da var." (Ali Bulaç, 23 Ağustos 2006)

"...İçeriği ve hatta imza protokolü bile halktan gizlenerek 28 Ağustos 1996 günü Ankara'da imzalanan askeri ve istihbarat içerikli İsrail-Türkiye Savunma Anlaşması, RP Başkanı ve TC Başbakanı Necmettin Erbakan'ın onayıyla gerçekleştiriliyor. İsrail karşıtlığı nedeniyle kitlelerden oy alan bir partinin, İsrail'le, Müslüman halkların aleyhindeki ve İsrail'in yayılmacı- katil varlığını meşrulaştırıcı bir konumdaki stratejik bir anlaşmaya imza atmasının nedenini iyi niyetli bir yaklaşımla yorumlayabilmenin imkanı yoktur. (Haksöz Dergisi, sayı 66 eylül 1996 Gündem yazıları)

Bu konuda yazılmış çok yazı var. Hadi ben yalancıyım, herkesler de mi yalancı?

Hadi diyelim, Erbakan bu anlaşmaya imza atmadı, Fakat, daha önce Mesut Yılmaz, Tansu Çiller dönemlerinde İsrail ile imzalanan benzeri anlaşmaları iktidara geldiğinde yırtıp atacağını söylemişti.

Hadi imzalamadı, peki iktidara geldiğinde imzalanmış olanları yırtıp attı mı?

Zor bir soru değil. Ama anlamak istemeyen partizanlar taraftarlar ve sempatizanlar hiç değilse bu sorunun cevabını öğrensinler.

Herkese saadetli yeni yıl dilerim!

ÜMİT-AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-03-2009, 13:55   #2
Kullanıcı Adı
ALPEREN4425
Ne yüzsüz bir adam bu Nuh Gönültaş. Ortaya attığı iddia havada kalınca bu sefer çamura yatıyor. Neymiş efendim; Erbakan imzalamamış ama,imzalayanın kim olduğu önemli değilmiş. Önemli olan İsrail uçaklarının Konya da eğitim uçuşları yapmasıymış. Önemli olan ,söz verdiği halde Erbakanın bu sözleşmeleri iptal etmemesiymiş.

Bu adam NUH diyor PEYGAMBER demiyor ne hikmetse. Her ne şekilde olursa olsun işi Erbakanın üstüne yıkmakta kararlı.

Şimdi bu DOLMAKALEM niye Erbakandan sonraki hükümetlere de aynı şekilde bu sözleşmeleri iptal etmesi konusunda yazı yazmıyor.
Hadi erbakan iptal etmedi. Erbakandan sonra Bahçeli, Ecevit ,Yılmaz ,Erdoğan hükümetleri geldi. Onlara neden sormuyor bu hesabı.

Bu Nuh'u kim dolduruyor acep
ALPEREN4425 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2009, 14:12   #3
Kullanıcı Adı
Beritan
iftira olduğu o kadar netki.. sadece gülüyorum;)
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2009, 20:32   #4
Kullanıcı Adı
Tolga14

insanda birazcık utanma duygusu olur daha dün imzaladı diyordun bugün imzalamadı ama önceki senelerde imzalanan anlaşmaları niye yırtmadı diyorsun kusura bakma ama bir yazar ancak bu kadar küçülebilir.. iktidar yalakalığının da bir sınırı olur.
Tolga14 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2009, 21:00   #5
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Evet Nuh Gönültaş ayıp etmiş. Önceki yazısında net biçimde anlaşmayı Erbakan'ın yaptığını söylemişti. Anlaşma Refahyol zamanından önce yapılıyor.. Bunu kendisine ileteceğim, özür dilemesi gerekirdi...

Ancak şunu da kimse es geçemez; Refahyol döneminde İsrail'e uçak modernizasyonu ihalesi verildi ve ayrıca şimdi, bize niye anlaşmaları iptal edemiyorsunuz diyenlere, bu anlaşmaları Erbakan'ın neden iptal edemediğini sormak lazım. İşte bu noktada insanlar insaflı olmalı. Objektif olmalı. İsrail'le velev ki bir anlaşma imzaladı biz bunun için Erbakan'ı ve Refah Partisi'ni hainlikle suçlamadık sadece Erbakan'ın da taviz verdiğinin kabul edilmesi gerektiğini söyledik.

Bizim camiadan bir sürü gazeteci hayıkırıyor, anlaşmaları iptal edin diye ben de haykırıyorum ama bu kolay olmuyor, tavizsiz politika izlediği zannedilen Erbakan Hoca bile yapamadı bunu..

İsrail'e verilen uçak modernizasyonu ihalesi için yok efendim ABD kabul etmemiş İsrail'e yönlendirmiş, yok efendim başka devlet ihaleye girmiyormuş, uçaklar heba mı olsaymış dediniz. Görüyorsunuz değil mi; konu kendi tavizleriniz olunca nasıl kılıflar uyduruyorsunuuz ve bunlar geçerli mazeret oluyor.... Ama biz gerekçe öne sürdüğümüzde "ne güzel de kılıf uyduruyorsunuz" oluyor.

Onun için herkes geçmişini iyi bilerek ve eli vicdanında aklı selimle konuşursa boş konuşmamış olur.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-03-2009, 21:06   #6
Kullanıcı Adı
Tolga14
özür dileme noktasina gelmesi güzel bir gelisme ama sonunda yine kendi kendine gol atiyor farkinda degil. elimizdeki ucaklarin hurda haline geldigi ve bunlarin parcalarini almalari gerektigi konusunda birifing vererek modernisasyon yapilmasina erbakan hocadan okey alabildiklerini yazarak bu anlasmanin mahiyetini acikliyor zaten. sadece isi seytanliga vurarak kivirmaya calisiyor. zavallinin düstügü duruma acimak lazim.
Tolga14 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-04-2009, 00:01   #7
Kullanıcı Adı
ÜMİT-AK
Alıntı:
Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
iftira olduğu o kadar netki.. sadece gülüyorum;)
Erbakan hükümeti iktidar koltuğuna oturur oturmaz, iki ay sonra 28 Ağustos 1996'da İsrail'le Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması'nı imzalamıştı.
Benim merak ettiğim imzaladı mı imzalamadı mı...
ÜMİT-AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-04-2009, 00:06   #8
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
“Nuh Gönültaş 30.12.2008 tarihli, “Gazze’yi bombalayan uçaklar Konya’da eğitiliyor” başlıklı yazısında Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı hedef alan, ancak tarihi gerçeklerle hiçbir alakası olmayan ifadelere yer vermiştir.

Bu konudaki tarihi gerçekler şu şekildedir.
1-Türkiye ile İsrail arasında “Askeri Eğitim İşbirliği anlaşması” 23 Şubat 1996 tarihinde imzalanmıştır.
2-Bu anlaşma Genel Kurmay İkinci Başkanı Çevik Bir tarafından 23 Şubat 1996 tarihinde, İsrail’e yaptığı ziyaret sırasında imzalanmıştır.
3-Sayın Erbakan’ın Başbakanlığında kurulan 54. hükümet ise bu anlaşmadan üç ay sonra; 28 Haziran 1996 tarihinde iktidara gelmiştir.
4-Sözkonusu anlaşma kapsamında 8 İsrail pilotu “eğitim uçuşu yapmak üzere” F-16 uçakları ile birlikte 16 Nisan 1996 tarihinde, yani Refahyol Hükümeti’nin kurulmasından yaklaşık iki ay önce Türkiye’ye gelmiştir.
5-Bu tarihi belgelerde de açıkça görüldüğü gibi sözkonusu anlaşmaların Sayın Erbakan’ın başbakanlığında kurulan 54. Hükümet ile hiçbir alakası yoktur.

Tarihler ve belgeler bu kadar net bir şekilde ortada iken, söz konusu anlaşmanın “Erbakan Döneminde” imzalandığını söylemek, Refahyol Hükümeti’in efsane hizmetlerini gölge düşürme çabasından başka bir şey olamaz.

Gerçeğin bu bilgiler doğrultusunda düzeltilmesini, aksi takdirde hukuki yollara başvurulacağını bildiririm.”
Prof. Dr. NECMETTİN ERBAKAN Vekili Avukat Yaşar GÜRKAN
mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)